Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patii75

Czemu nie mam sluzu plodnego

Polecane posty

Gość patii75

Witam bralam 3 miesiac tab anty i nie biore 5 miesiecy. Przez te cale 5 cykli nie mialam sluzu plodnego bez podniecenia, jedynie mam jak sie podniece lub jak mam orgazm to wtedy jest go bardzo duzo. Bylam juz raz w ciazy. Staram sie o kolejne dziecko. Czemu nie mam plodnego sluzu?

Gość patii75
Od odstawienia teb mam strasznie dlugie cykle wczesniej mialam 33 dni a teraz sie spoznia czasem nawet rowne 2 tyg. kiedys czytalam ze przy tak dlugo spozniajacym sie @ owulacji wogole nie ma. Czy to prawda?

Gość gość luccy
Śluz z podniecenia nie jest tym samym co śluz płodny, chociaż bardzo podobne w wyglądzie. Długie cykle wiele mogę oznaczać ale nie koniecznie to że nie ma owulacji. Może być tak że wielokrotne podejście do owulacji. Nie chodzi mi o to że masz kilka owulacji w cyklu bo to raczej mało prawdopodobne ale że coś blokuje twoją owulację i dopiero jak do niej w końcu dojdzie to następuje miesiączka. Może być to np. wysoka prolaktyna, ponoć po tabletkach bardzo częsta przypadłość. Możesz mierzyć temperaturę żeby sprawdzić czy masz owulację. Proponuję też zbadać prolaktynę. Jeśli to prolaktyna to powiem tylko że w tym przypadku testy owulacyjne mogą być niemiarodajne więc najlepiej sprawdzić temperaturą albo monitoring cyklu.