Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wkurza was ZE POLICJANCI MAJA TYLE KASY I DODATKI I PODWOJNE TRZYNASTKI

Polecane posty

Gość gość

nauczyciele tez ale maja mniejsza kase i tylkoraz w roku 13stke a policjanci za darmo mieszkania i doplaty do mieszkan i wszystkie bonifikaty niedosc ze zarabiaja minimum 2000 zl na reke to jeszcze tyle kasy ja mam kolege ktory bez studiow jest w policji dopiero od roku i chwali sie ze ma 2 tysiace za nic bo tylko jezdzi sobie i lapie kierowcow i nie meczy sie zbytnio a za rok podwyzka bo awans bedzie

Gość gość
2 tysiące to tyle kasy? Nauczyciele mają 3,5 tyś dla informacji na najwyższym pułapie. 2 tyś to wyciągniesz jak dobrze pójdzie na produkcji. Przy cnc, utrzymaniu ruchu. Czy czymkolwiek innym niż sklep. Kasę to mają w BOR mój zajomy ma 6 tyś za g***o robienie. I to jest właśnie przyj***** nic nie robią tylko stoją jak zwykły strażnik.

Gość gość
Podwójne trzynastki? Udowodnij!

Gość gość
policjant zarabia 2500 na reke minimum teraz wiem bo moj brat jest glina a jak za rok bedzie sierzantem sztabowym to dostanie 3 tysiace na reke

Gość gość
Policjanci mają 13 na dzień policji i normalną. Tak jak górnicy na barbórkę. Ale jw to wciaż półap 2,5 tyś netto więc czym się podniecać? Można się było podniecać tym że 15 lat i emerytura ale teraz im to ucieli. Jw w porównaniu do nauczycieli 4 5 h dziennie 3 miesiące wakacji 1 rok wolnego to to jest nic.

Gość gość
nie, nie wkurza mnie to, policjant to chyba cięzki kawałek chleba, dużo bardziej wkurzają mnie politycy wiesz :)

Gość gość
jak im ucieli jezeli moj maz jest policjantem juz 6 lat to chyba bedzie mogl miec emeryture po 15 latach bo dopiero niedawno weszly przepisy dla nowych w zawodzie uswiadomcie mnie ze sie nie myle

Gość gość
Jeśli jest dopiero 6 lat to przykro mi 15 go nie obejmie. 15 obejmuje tych którzy ukończą pracę do 2016 roku Z jakimiś tam warunkami do 2020. Twój mąż wówczas będzie dopiero 8 lat pracy miał. W 2020 12lat pracy. Wieć jw czeka go normlany czas pracy.

Gość gość
Ty też mogłaś zostać policjantką. Żałosne jest zaglądanie komuś do kieszeni.

Gość gość
do gościa z 19.o4, tak dla informacji nauczyciele w górnym pułapie mają 2,5 tys na rekę

jestem policjantką i pierwsze słyszę, że mam podwójną 13, darmowe mieszkania...ha ha ha ale się uśmiałam. :D a może Komendant mnie oszukuje :P w sumie praktycznie mam dwie trzynastki w domowym budżecie,bo mój narzeczony też jest policjantem :)

a nauczyciel ma 2 miesiace wakacji i pensje dostaje w tym czasie.

Gość gość
moj brat jest plicjantem i dostaje 300 zl doplaty od policji na czynsz bo nie ma swojego mieszkania i wynajmuje wiec i tak dobrze ma bo ja tez nie mam i wynajmuje a sama musze zarobic na czynsz w dodatku brat jest w stopniu sierzant sztabowy i zarabia 4 tysiace na reke

Gość gość
o cholera az tyle zarabiaja sierzanci sztabowi? szok maz kolezanki ma taki stopien a ona narzeka ze malo ma wiecznie kasy a tu szuja klamliwa

napisz mi w jakim miescie Twój brat pracuje, na jakim stanowisku i ile lat?jak cos to sie przeniose:P bo ja w tym roku dostane sztabowego a pensja na pewno mi nie podrosnie do 4 tys.

i to nie dopłata do czynszu tylko równoważnik za brak lokalu mieszkalnego.

Gość gość
a ile dostaniesz pensjo jak bedziesz stabowym miasto nowy sacz kochana sierzant sztabowy ma na reke 3 tysiace minimum pewnie juz tyle masz a co dopiero po awansie

Gość gość
brat pracuje 6 lat i jest sierzantem sztabowym i ma 4 tysiace na reke w nowym saczu chyba ze brat nas klamie w rodzinie i wymysla kwote ale po co by tak robil???

Gość gość
macie darmowe dwie trzynastki jedna dostajecie na swieto policji a druga dostajecie na koniec roku

do gosc z 20:24 jak sama nazwa wskazuje 13stka to pensja 13-ts wiec skoro niby są dwie to powinno się nazywać 13 i 14. i skąd ty takie farmazony znasz. My w pomorskim pensję 13stą dostajemy na początku marca a na świeto policji dostaje się awanse i wyróznienia tzw. premie jesli ktoś na takowe zasłuży i na koniec roku też są premie ale to nie w każdej Komendzie tak jest. U nas są kwartalne premie. Może brat liczy pensje plus równoważnik za mieszkanie plus za dojazd...a między stopniami nie ma kwot w setkach wiec awans na stopien wyzej nie jest kolosalny. No chyba że ktoś jest "blisko koryta" to może ma jakis kolosalny dodatek sluzbowy. Dla jasnosci moj narzeczony jest 15 rok w policji, ma stopien mł. asp. i ma PENSJI na reke ok 3500zl. Wiec sorki,ale albo chlopak przesadza albo jest plecakiem, bo 4 tys to ma u nas kierownik z 20letnim stazem pracy i z duzo wiekszym stopniem. Nikogo nie chce zezloscic ale pisze jak to jest u mnie w rzeczywistosci,zeby nikt nie myslal ze zarabiamy miliony. chociaz ja nie narzekam, bo jestem sumiennym funkcjonariuszem i czesto dostaje premie :) pozdrawiam

Gość gość
Policjant to ciężki zawód. Niektórzy naoglądali się za dużo filmów i pierdzielą 3 po 3. Niewiadomo czy do domu wróci, niewiadomo czy kaleką nie zostanie. Mam szacunek dla Policjantów, Starżaków i ogólnie do zawodów gdzie ludzie mogą przypałcić to życiem.

Gość gość
Dobry żart. Ja mam szacunek do strażaków i ratowników medycznych. Policjanci to inny poziom (niższy) Np. mój sąsiad, był policjantem w drogówce, stał sobie z radarem i wypisywał mandaty nastolatkom przebiegającym przez jezdnię. W wieku 40 lat poszedł na emeryturę i od paru lat jest instruktorem nauki jazdy. Chłop 45 letni z z******tą kondycją, który jest sprawniejszy od 85% polskich nastolatków jest od 5 lat na emeryturze.

Gość gość
sierzant sztabowy przeciez to wyzszy stopien niz mlodszy aspirant policji

Gość gość
jak mlodszy asppirant ma na reke 3500 zl to masakra nie chce mowic ile bedzie mial jak bedzie dalej awansowal...szok

jedna jest prawda, którą nam przełożeni mówili: nieważne jakim każdy z nas będzie dobrym policjantem...(bo to zauważą tylko nieliczni) ale jak jakiś policjant z innego rejonu Polski odwali jakiś "numer" to wszyscy jesteśmy wrzuceni do tego samego worka. i każdy policjant będzie bandyta, łapówkarzem i używającym munduru do prywatnych celów. Zawsze będą mówić ogólnie. Szczerze mam to gdzieś. Ja robię to co do mnie należy. Policjant policjantowi nierówny.

sierż., starszy sierżant, sierżant sztabowy i POTEM dopiero młodszy aspirant, aspirant, starszy aspirant i aspirant sztabowy. poza pensją są też dodatki które nie każdemu funkcjonariuszowi przyslugują. takie jak równowaznik za brak lokalu mieszkalnego (jesli ma się dzieci np. 2 to liczy się funkcjnariusz + 2 os) za dojazd do miejsca pelnienia slużby. są premie, dodatki więc nie ma co narzekać. każdy z nas wybrał taki zawód jaki ma.

Gość gość
hehe

Gość gość
wkurza