Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość norbertxxx

Zmiana pracy na inny oddział tej samej firmy UK

Polecane posty

Gość norbertxxx

Witam i proszę o radę, może ktoś już byl w podobnej sytuacji. Razem z narzeczonym pracujemy w jednej z dużych firm logistycznych w UK. Mamy wyższe wykształcenie, jednak zaczęliśmy od typowej pracy fizycznej w magazynie, czyli pikowanie, ładowanie i inne fascynujące czynności. Mój facet dalej to robi, nawet to lubi, ja powiedzmy, że awansowałam,czyli pracuję w biurze w tym samym magazynie, praca jest cholernie nudna i za te same beznadziejne pieniądze, zresztą nie w tym rzecz. Mieszkamy w średniej wielkości mieście, a nasza firma (dodam, że mamy kontrakt, od niedawna na stałe) ma wiele oddziałów, magazynów, centrów dystrybucji itp w większych, ciekawsszych miastach, czy krajach (nawet w Polsce, ale o tym nie myślę). Jej siedziba mieści się we Francji (moje marzenie!) i tu dochodzimy do sedna. Jakie są szanse "transferu" w ramej tej samej firmy do innego oddziału? Nie ukrywam, że marzy mi się Francja! Biegle władam tym językiem, jest to związane z moim wykształceniem, gdybym mogła pracowac i mieszkać w Paryżu z uśmiechem na ustach pikowałabym jogurty:) Czy ktoś może był w podobnej sytuacji i wie, jak do tego podejść, jak się za to zabrać, z kim rozmawiać, do kogo pisać? Będę wdzięczna za porady. Pozdrawiam

Gość gość
Zazwyczaj aplikujesz na pozycje na stronie internetowej. Najlepiej porozmawiaj ze swoim managerem jak to wyglada w twojej firmie,

Gość norbertxxx
Dzięki za odpowiedź. Z menadżerem najelpiej byłoby pogadać, ale właśnie wolałabym tego uniknąć, bo to straszny buc mówiąc wprost:) Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Wyslij maila do HR i ich sie zapytaj.