Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeziebienie w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam Wszystkich. Pisze poniewaz probuje znalezc cokolwiek w internecie na temat czegokolwiek co kobieta w ciazy moze przyjmowac w trakcie przeziebienia. Jestem w 17 tygodniu ciazy, dopadlo mnie pobolewanie gardla i lekkie oslabienie. Pani doktor powiedziala zeby przyjmowac leki dla kobiet w ciazy ( biore prenalen syrop i tabletki) a moj ginekolog zeby lykac rutinoscorbin. Wczoraj moj maz kupil saszetki grypovity w aptece ze tez podobno kobiety w ciazy je biora. Tak naprawde to juz rozne opinie czytalam,a lekarze boja sie cokolwiek zapisac. Czy mozecie podzielic sie swoimi uwagami/ radami co najlepiej przyjmowac aby nie zaszkodzic dziecku? Bede wdzieczna za odpowiedz.

Gość gość
Mi kazała brać rutinoscorbin, wapno i tyle w sumie. Herbata z miodem i takie bardziej domowe sposoby. A na gadło kupowałam sobie takie cukierki firmy verbena czy jakoś tak lub halsy. I pomogło. Natomiast na katar inhalacja z majeranku.... i to by było na tyle

Gość gość
grypowita nie bardzo, musisz sie zmusic i troche czosnku przemycic w jedzeniu, miod ale z pasieki a nie ze sklepu, lub w s klepie ekologicznym sok z malin, duzo warzyw i owocow + orzechy rozne i bakalie, sol morska na katar, a na gardlo plukanie woda z sola, na bol gardla picie duuuuzo wody mineralnej, ja tak wytrzymujebez przeziebienia :) anawet jak mnie bierze cos to nie choruje ale miod i czosnek wcinam codziennie

Gość gość
Ja stosowalam jednak domowe sposoby tj herbata z miodem lub sokiem malniowym domowej rooty plus duzo dytrynki. Soki owocowe np. Z pomaranczy i grejfruta troche. Czosnek. Mlekoz maslem i midoem. Lekarz pozowlil mi tez brac roche witaminy c a do ssania tatnum verde. Najlepiej jednak zapyaj swojego giekologa, ktorynprowadzi ciaze. Duzo pij wody i duzo wypzywaj.

Gość gość
miod i cytryna do herbaty letniej, bo do gorocej jak dasz to traci swoje wlasciwosc****amietaj

Gość gość
Bardzo Dziekuje Wszystkim za porady. Niespodziewalam sie ze ktokolwiek odpisze. Jeszcze raz dziekuje :)

Gość gość
Najszybszym sposobem na gardło, to płukanie go wodą z solą.

Gość gość
jak zmarzniesz to w domu szybciutko sie ogrzej, herbatka i nogi w cieplej wodzie, bo najgorsze jest wyziebienie organizmu a [oza tym naturalne soki owocowe i miody z ekologicznych sklepow, wiem drogie ale warto, mnie moja mama robi sok z borowek, malin, dzem z dzikiej rozy, mrozi fasolke szparagowa,truskawki, piecze chleb, a miod kupuje na targu na ekologicznym stoisku, akacjowy, a dodatkiem malin pycha, kwiatowy, spadziowy, czosnek z mlekiem jest ochydny, ale ja dodaje do ryzu z kurczakiem, do kotleta do jajka dodaje 2 zabki i nie czuc a dziala:) do zupy tez:)