Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w życiu się tak nie bałam

urodziłybyście dziecko z wadą

Polecane posty

Gość gość
jak ja robiłam test Pappa to mówili mi że jesli coś wyjdzie nie tak to będa dzwonić a jeśli ok to po 2 tyg odebrałam przesyłke listowną z wynikami.

Gość gość
U mnie wyszła jeszcze większa przezierność plus cały szereg innych wad... właściwie większych szans na zdrowe dziecko nie mam.

Gość lubie luksus
Ja bym w zyciu dziecka nie usunela nawet gdybym sie dowiedziala, ze bedzie chore. I mowie to z autopsji bo sama bedac w ciazy z drugim synem bylam przekonywana przez "lekarza" :P do badan genetycznych bo stwierdzil wodoglowie i rozszczep kregoslupa a dziecko urodzilo sie w 100 procentach zdrowe. Wiec w razie czego autorko przemysl swoja decyzje 100x bo odwrotu nie bedzie a na sumeiniu ci zostanie zabojstwo swojego dziecka i bedziesz musiala z czyms takim zyc :( A po smierci twoje nienarodzone dziecko zapyta sie Ciebie - "Mamo, dlaczego mnie zabilas? I tez za to odpowiesz.

Gość jagaaaaa
nie, nie urodziłabym. Moja młodsza siostra jest niepełnosprawna i wiem "od środka" jak wygląda takie życie. Takie dziecko nie pójdzie w świat w wieku 18 - lat takie dziecko bedzie dzieckiem przez co najmniej 50 lat.

Gość gość
do lubię luksus ----> inaczej byś pisała, gdyby się diagnozy lekarskie potwierdziły. Wiesz, są kobiety które rodzą dzieci nawet z takimi wadami jak Trisomia 13, bo przecież każde dziecko zasługuje na milość. Zerknij tu i sama sobie odpowiedz, czy dziecko z taką wadą ma szansę na szczęście: http://www.hcfor.pl/choroby-mutacje-genetyczne-anomalie/1279-trisomia-13-czyli-zesp-pataua.html

Gość gość
dodam, że u mnie ryzyko tego zespołu wynosi po usg 1:29, dlatego bez wahania idę na amniopunkcję i jeśli potwierdzi wadę, od razu decyduję się na terminację ciąży. Trzeba widzieć różnicę między godnym życiem a wegetacją!

Gość gość
NT 2,4 nie jest żadną patologią! Nie pieszesz, jakie było CRL dziecka, ale tak czy owak taka przezierność karkowa nie jest żadnym powodem do nerwów. Twój lekarz bezpodstawnie wpędził Cie w panikę. Test pappa niestety niewiele wyjaśni. Jeśli byłabyś zdesperowana, żeby usunąć chory płód, to powinnaś zrobić biopsję kosmówki albo (w późniejszym terminie) amniopunkcję. Odpowiadając na pytanie: tak, urodziłabym dziecko z wadą. A Tobie życzę spokoju, bo na razie nie masz powodu do takich czarnych myśli. Jeśli Twój lekarz tak na Ciebie wpłynął, ze panikujesz bez przyczyny i szkodzisz dziecku, zmień go na kogoś bardziej zrównoważonego psychicznie. Ja tak zrobiłam i mimo sporego strasu związanego ze zmianą w trakcie ciąży, miałam potem spokój.

Gość gość
ja nie wiem to trudna secyszja na pewniaka no myslalam ze k***a mac zwariuje jak sie dowiedzialam i mam to serio gdzies teraz 👄 www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość lubie luksus
gość do lubię luksus ----> inaczej byś pisała, gdyby się diagnozy lekarskie potwierdziły. Wiesz, są kobiety które rodzą dzieci nawet z takimi wadami jak Trisomia 13, bo przecież każde dziecko zasługuje na milość. Zerknij tu i sama sobie odpowiedz, czy dziecko z taką wadą ma szansę na szczęście: http://www.hcfor.pl/choroby-mutacje-genetyczn e-anomalie/1279-trisomia-13-czyli-zesp-pataua.html " . tak sie sklada, ze lekarza nie posluchalam i juz wiecej zadnych badan nie robilam ( byl to 17tc) tylko odmawialam rozaniec modlac sie o zdrowe dziecko i ... voila 3800g 58cm chlopak :) Zdrowy jak rydz. A gdybym posluchala takiego hooja to myslac taj jak wiekszosc z was usunelabym zdrowe dziecko.