Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciśnienie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam, obecnie jestem w 22tc, na początku nie mialam zadnych problemow z cisnieniem, wzorcowe, tak jak wszedzie piszę, troszkę obnizone (110/70). ostatnio przed wizytą u położnej wyszło mi jednak 130 i ginekolog zalecil mi mieryc codziennie. mam małe skoki od 110 do 125, ale dzis rano mialam 140/78.... czy ktoras miala takie wahania? zglosic sie do lekarza szybko czy poczekac i zmierzyc jeszcze raz?

Gość gość
Musisz mierzyc i zapisywac i z tym sie zglosic do lekarza. Natychmiast di szpitala musisz jechac jesli przekroczy 160/110. Ja mam takie wahania ze tez mi czasem skacze gorne powyzej 140, ale lekatka powiedziala ze gorne skacze od stresu, a waznuejsze jest dolne, jak przektoczy 100 to już coś jest nie tak

Gość gość
powiem tak: do 34tc było okey, potem od 30-34tc przytyłam 6 kg, opuchlizna nie schodziła, ciśnienie skakało właśnie ok 140 drugiego pomiaru nie pamiętam, od wtorku mierzyłam, ale myślałam że urządzenie popsute (akurat kupiłam nowy, a 2h wcześniej u położnej było książkowe) więc olałam czekając na wynik badań (głównie czy mam białko w moczu) czekałam do nast. poniedziałku, to był mój największy błąd, na ratunek było za póżno, żadne leki nie pomagały, szybka cc i na szczęście oboje przeżyliśmy. Gdy miałam założony holter ciśnieniowy-okazało się że skacze nawet do 220!!!!!! Idź do lekarza, nie olewaj tego.