Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrawaeTywae

Byłam na nabożeństwie w Kościele Ewangelickim i pomyslalam sobie ze

Polecane posty

Gość PrawaeTywae

wstąpiłabym do tego kosciola gdybym nie nalezala juz do zielonoswiatkowego :D

Gość gość
to po co tak skakasz z kwiatka na kwiatek bogu na pewno sie to nie podoba trzymaj sie jednego

Gość PrawaeTywae
Ale jak skakam? Przeciez pisze ze Gdybym nie nalezala to bym tam wstapila ale teraz to juz nie.

Gość moherrrrowy berecik
Ze mnie po części i Zielony bo do Maryi się nie modlę i Katolik bo uznaję świętych jak Piotra , Franciszka , czy Mikołaja. I jehovy bo poza Jezusem świata nie widzę i pewnie znalazł bym w sobie każdy z odłamów Chrześcijaństwa. Moim kościołem moje serce a moją spowiedzią moje sumienie. Jednakże spowiadam się księdzu gdyż uważam że te mimo wszytko nic złego , ale oprócz tego spowiadam się też prezed Bogiem. Pozatym w kościele katolickim są wszyskie moje wspomnienia. Moaj przeszłość. Mimo wszytstko nie odmawiam różańca jak ma atką pkutę a i tak idę przyjąć Boga bo On wie że żałuję. Cóż mam powiedzieć. Perfekcyjny nie jestem ale coraz częściej widzę Jezusa w swoim życiu i CHCĘ IŚĆ ZA NIM!

Gość PrawaeTywae
Najważniejsza jest wiara, przynaleznosc do wspólnoty koscielnej niej jest az tak wazna. Moze kiedys znajdziesz taka w ktorej poczujesz sie "u siebie" a jesli nei to tez nic zlego bo to nie kosciol zbawia lecz wiara i Jezus :) Ja tez na poczatku nie wiedzialam do ktorego kosciola przystapic. Na poczatku chcialam do Ewangelickiego, ale pozniej poznalam zielonoswiatkowy i zostalam. Chociaz duzy wplyw na moj wybor mialy tez kwestie "geograficzne" bo do Ewangelickiego musialabym dojezdzac kilkadziesiat kilometrow, zielonoswiatkowy mialam blizej :) Ja uwazam ze kosicol to jest kwestia drugorzedna, najwazniejsze jest wierzyc. A kosciol to tylko wspolnota z innymi wiernymi.

Gość martyna 33
Amen.Bo to nie kościół zbawia tylko Pan Jezus.

Gość gość
z polski jesteś?

Gość PrawaeTywae
Martyna - Dokladnie. A jak ktos chce wybrac kościół to polecam Chrześcijanski :D A jaki nurt to juz sprawa drugorzedna.

Gość martyna 33
Amen.Bo to nie kościół zbawia tylko Pan Jezus.Sam Pan powiedział: "Ja jestem droga i prawda i żywot.Nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie" (Jan.14.6)

Gość PrawaeTywae
To do mnie pytanie czy jestem z Polski? - Tak, jestem. a dlaczego nie mam byc? :)

Gość martyna 33
Amen.Bo to nie kościół zbawia tylko Pan Jezus.Sam Pan powiedział: "Ja jestem droga i prawda i żywot.Nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie" (Jan.14.6)

Gość martyna 33

Gość gość
tak do ciebie czyli na te zieloneświatki to z czegos musiałas przejsc czy byłas niewierzaca?

Gość PrawaeTywae
Byłam ochrzczona w kosciele katolickim. I na tym sie zakonczylo :) Nie uczeszczalam do kosciola, nie modlilam sie itp.

Gość Sztefannnn
I co ci to da? I tak do Nieba nie pójdziesz, boś zagorzała alkoholiczka.

Gość PrawaeTywae
Jezus nas zbawia przez wiare :) I odpuszcza nam grzechy. A pozatym skad takie info? :D

Gość Sztefannnn
A czemu taka zdziwiona? Chyba to nie jest jakaś tajna informacja.

Gość PrawaeTywae
oczywiscie codziennie sie zataczam bo nie zdazam trzezwiec

Gość Sztefannnn
A u ciebie jest ten sam Dżises co w ewangelickim?

Gość gość
Extra Ecclesiam nulla salus. Poza tym, nigdzie nie masz Prawdziwego Jezusa. Katolicy nie modlą się do Maryi.

Gość PrawaeTywae
Nie. U mnie jest inny Jezus :classic_cool: U nich jest Chrystus a u mnie Nazarejczyk :classic_cool:

Gość Moherowy Berecikk
A ja nadal uważam że spór na tle religijnym to najstarszy a zarazem najgłuszy spór świata. Wywołuje konflikt i wojnę a przecież geneza religii jest inna. Co nas powinno łączyć jako ludzi są : " Chrzest " " żal za grzechy " oraz " skłonność do pomcy " i wiara w jednego Boga trójosobowego. Nic więcej. Cała reszta to coś co może być , ale nie musi. Tak więc czy to ważne jaki kościół ? Ja nie mam nic do nikogo a sam modliłem się w wielu kościołach i zamiast różnic widziałem jedynie to co nas łączy : Jezus z Nazaretu

Gość PrawaeTywae
To prawda. Roznice sa tylko na ziemi :) W niebie sa chrzescijanie nie ma podzialu na koscioly i odlamy :) Teraz Chrześcijanie sa blizej niz kiedys, nie ma juz takich konfliktow i podzialow jak dawniej. Wiele powstalo ruchow i inicjatyw ekumenicznych wewnatrz chrzescijanstwa.

Gość gość
tamta osoba ma nick PRAWEA TYWEA a nie PrawAe TywAe. Podszywaczu ciekolistny

Gość gość
skoro jest lewatywa, to ciekawe czy jest prawatywa :D

Gość perfum
skoro jest prawatywa to i musi byc lewatywa :D

Gość gość
Ale u was jest tylko symbol Jezusa, u nas jest On zawsze żywy i obecny.