Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ŁZS

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Od długiego czasu walczę z lupieżem. od listopada tamtego roku zaczął łuszczyc mi się naskórek na policzkach,czole,nosie i brwiach wraz z zaczerwienieniem. Wybrałem się do cenionej w moim mieście pani dermatolog, która stwierdziła łzs.(ale nie jest tak groźnie jak się to pisze, co sama stwierdziła) przypisała mi następujace lekarstwa: -głowa: 2 mycia keriume (nie potrafie tego odczytać ), 1 mycie szamponem dla dzieci, 1 mycie sebiprox i tak w kolko głowę myc minimum co dwa dni -wewnętrznie: witamina B6, A+D3, PP -twarz: na dzień krem rosacure lub rosaliac ar (la roche posay) + ewentualnie na to krem barierowy emolium na noc cortineff 0,1%, neomycinum Jelfa, clotrimazolum co noc stosować inna maść Chciałem prosić o Wasze opinie na temat tej kuracji leków efektów itp.

Gość ccvcc
na twoją dolegliwość najlepsza jest maśc protopic , mozesz powiedziec lekarzowi by ci to przepisał

Mnie na przykład produkty la roche posay pogarszały stan skóry. Tak samo protopic. Nie dość, że drogi to mała tubeczka. Stosowałam tydzień ale skóra mnie tak piekła jakby ktoś mnie kwasem polał. Przerwałam i poszłam do dermatolog. Powiedziała, że dobrze zrobiłam bo niestety nie u wszystkich ta maść dobrze działa, u części osób pogarsza się stan. :( Ja na ŁZS dostałam na szyje maść Travocort mam smarować tylko wtedy kiedy są zmiany, tabletki: loratydyna (na alergię) i flumycon - kuracja 3-4 miesiące, a na twarz krem z Biodermy Sensibio DS+ ponieważ skóra na twarzy jest bardzo delikatna i wszelkie maści mogą ją podrażnić. Na skórę głowy nic nie dostałam bo powiedziała, że zobaczymy jak zadziałają tabletki. Zobaczymy czy to zadziała :) Niestety ale u różnych osób różnie leki działają, te które jednym pomogą innym pogorszą stan.