Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidzę być przeciętna i niecharyzmatyczna

Polecane posty

Gość gość

Nie cierpię tego. Mam przeciętną urodę, kiedyś słyszałam więcej komplementów, dziś mniej, i wiem dlaczego - bo po prostu zbrzydłam. W dodatku nie mam charyzmy i nie potrafię przestać być zakompleksiona i nieśmiała, walczę z tym, czasami już odsłaniam prawdziwą siebie, ale tylko odrobinę. Nie twierdzę, że uroda pomogłaby mi w charakterze, ale na pewno w jakiś sposób pomagałaby mi i być może szybciej znalazłabym partnera, bo plusowałabym na starcie. A będąc przeciętną, oceniają Cię surowiej, musisz się starać jeszcze bardziej i być bardziej otwarta - a jak to zrobić, będąc nieśmiałą? Nie da się od razu, więc ludzie tracą zainteresowanie, bo jeśli na początku nie widzą, jeszcze co mogłoby ich przy Tobie zatrzymać, to łatwiej odchodzą. Kiedyś ubierałam się nietypowo i to jeszcze bardziej zmniejszało ilość ludzi przy mnie. Teraz ubieram się trochę normalniej, ale to raczej dlatego, że przeszedł mi lekko ekscentryzm. A ja wiem, że jestem osobą z duużym potencjałem, i nie negujcie tego proszę - bo to nie jest wyssana z palca bzdura. Tylko co zrobić, żeby potrafić ukazywać prawdziwą siebie, a nie ciągle bać się ludzi? Póki co moje starania poruszają się żółwim tempem. Ciężko jest mi się odblokować.

Gość gość
Oczywiście przecinek winien być PO "jeszcze".

Gość gość
;)

Gość gość
ja jestem piekna i madra i kazdy za mna szaleje hahah

Gość gość
up :) a ty piekna i madra - gratuluję :)

Gość gość
Nikt nie ma żadnych rad?

Gość gość
06.01.14 czyżbyś była dziewczyna która wszędzie pisze o buraczanych ryjach polaków? uwielbiam Cię :D

Gość gość
:)

Gość gość
haha:>

Gość gość
Mogę wiedzieć ile masz lat?

Gość gość
to se nienawidź

Co to znaczy charyzmatyczny czy nieprzeciętny? Dla jednych nieprzeciętny i intrygujący jest wyalienowany milczek, a dla drugich nieprzeciętność charakteryzuje się gadulstwem i ekspansywną osobowością. Dla jednego będziesz interesująca, a dla drugiego okażesz się największą nudziarą na świecie. Kwestia znalezienia ludzi, z którymi coś tam Cię połączy. Ostatecznie cały świat nie musi się Tobą jarać. Wystarczy, że trafisz do grona tych paru osób, z którymi będziesz mogła konie kraść.

Gość gość
na pierwszy rzut oka widać , że to blondynka

Gość gość
Nie masz faceta ? Co? Najgorsze lochy mają :D

Gość gość
Dokładnie. Przede wszystkim samoakceptacja, na charyzmę raczej nie licz, bo to związane jest z siłą osobowości a z taka predyspozycją się rodzi. Uwierz w siebie w swój intelekt tak jak pisalas w potencjał, ale przy tym wszystkim miej w sobie pokorę, bo to ona cech**e ludzi inteligentnych. Niestety tak juz świat jest urządzony że z własnymi slabosciami musimy walczyć i do tej walki Cię zachęcam, sam pracuje nad sobą i własną niesmialoscia i na prawdę zaczynam dostrzegać pozytywne efekty :)

Gość gość
Tyle, że przez to, jak sie zachowuje na żywo, nikt mnie nie lubi. Jak mała, zakomplesiona dziewczynka.