Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamaskowany Muchacho

Jak to jest z tą wódką

Polecane posty

Możecie mi powiedzieć jak to jest z kupnem wódki? Czy kupuje się ją w ostatniej chwili czy można zamówić z wyprzedzeniem? Pytam bo nie mam w domu ani piwnicy ani strychu, i nie dam rady składować 150 butelek dłużej niż kilka dni :/

Gość gość
Moim zdaniem to przesada kupować z jakimś mega dużym wyprzedzeniem, chyba że trafia się promocja. My kupowaliśmy wyborową, była wtedy promocja w selgrosie, a nasz znajomy miał dodatkowo koncesję na alkohol, to wyszło jeszcze taniej.

Gość gość
my kupowaliśmy 3 dni przed weselem

Gość gość
My kupowaliśmy jakieś 2 miesiące temu (ślub w sierpniu) ale to dlatego że po pierwsze chcieliśmy zdążyć przed podwyżką a po drugie była mega promocja bo tylko 16zł za soplicę. No kupiliśmy :) ale mamy gdzie trzymać a butelka nie przesiąknie :P

Gość gość
My kupowaliśmy miesiąc wcześniej, bo trafiła nam się okazja. Ale jak nie masz żadnej promocji to nie musisz się spieszyć. I pamiętaj, żeby dobrze wyliczyć ilość, żeby nie było wtopy. Tu co nieco na ten temat: http://www.wesele.com.pl/zeby_nie_zabraklo_wodki,s306.html . Może się przyda :)

Gość dexterrrrr
nie ma co przesadzac

Gość gość
kupujesz kiedy masz kase i juz

Gość gość
soplica rządzi

Gość gość
A ile wódki na osobę ? Nam szykuję się około 100 dorosłych osób wesele dwudniowe. Myślimy o 240 butelkach 0,5

Wszystko zależy od tego czy na weselu będzie podane wino i na przykład piwo w drugi dzień( co często jest praktykowane), ilość wódki będzie mniejsza również wtedy gdy jest coktail bar. Obecnie chyba najlepszym przelicznikiem jest 1l wódki na osobę, jeśli chodzi o wesele dwudniowe. Jeśli jesteś pewna, że wszyscy goście będą pic wódkę można zwiększyć ilość do 1,2-1,3l na osobę.

A gdzie tę wódkę trzymacie? Przez te kilka miesięcy?

Gość gość
akurat tego w sklepach jest, wiec nie wiem po co kupowac tak wczesniej..

Gość OlgaOlgaOlga
Ja zamierzam kupić jakoś miesiąc przynajmniej przed weselem, potrzebujemy sporą ilość więc wolę mieć pewność że będzie na czas. Mamy zamiar zamówić polanina Weselną. A trzymać jest gdzie - my w garażu będziemy trzymać.

Gość Annkaanka
My żeby mieć pewność zamówiliśmy pół roku wcześniej.

Kochani nie przesadzajcie z ilością wódki na weselu. Ja na swoje kopiłem 36 butelek na 66 osób z czego wypili aż 14, a resztę rozdałem. Dobry wodzirej potrafi zastąpić alkohol na imprezie. Jeśli całą noc coś się dzieje i nie wieje nudą to ludzie mniej piją. Poza tym mieliśmy oczywiści stolik z innymi alkoholami, który cieszył się większym powodzeniem niż zwykła wódka.

Gość gość
ja od siebie dodam, ze oproc wody, która kupiła bym wcześniej bo może trafi sie jakas okazja cenowa, to piwo teraz stało się "mast have" . u mnie bylo na kazdym stole po pare butelek perły i szybko poszzły