Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to grzybica Fucidin

Polecane posty

Gość gość

Od 2 dni mam taki biały grudkowaty śluz, bezwonny, na przemian (jednego dnia) z żółtawym....nia ma tego dużo, matutko, nic nie swędzi, żadnych innych objawów. 4 dni temu zaczęłam kurację Gyntimą - czy to od tego? Czy grzybica? I czy można zastosować na to Fucidin maść, czy nie? Czy moze zaszkodzić?

Gość gość
Jeśli nie masz żadnych innych objawów to może ten śluz to są resztki tej Gyntimy. Zerknij sobie na stronę http://www.invag.pl/Infekcje_pochwy/Rodzaje_infekcji tam są opisy i foto upławów.Po lekach dopochwowych często wypływają jakieś resztki. A co do Maści Fucidin to ona nie jest raczej antybakteryjna? jesli podejrzewasz grzybicę to lepiej użyć clotrimazolum.

Gość gośćOdTematu
To raczej nie grzybica.....nie czuję nieznośnego swędzenia, śluzu nie jest dużo, jest raczej gęstszy niż wodnisty ale z tymi grudkami. Nie współżyłam też jeszcze. Czy Clotrimazolum mogę zastosować tak na zaś?

Gość Dorota2424
Jeśli nie odczuwasz pieczenia czy też swędzenia co jest bardzo dotkliwe przy grzybicy w miejscu intymnym to nie ma sensu stosować tej maści. Na Twoim miejscu zrobiłabym sobie 7-dniową kurację probiotykiem invag, zawiera on aż 3 szczepy probiotycznych bakterii, pomoże w odzyskaniu równowagi mikrobiologicznej, której brak może dawać takie objawy jakie opisujesz.

Gość gość
Tak jak dziewczyniny wyżej piszą, prawdopodobnie są to resztki leku, przy grzybicy występuje okropne swędzenie i pieczenie, pamiętam jak miałam taką infekcją, myślałam że się „ zadrapię”. Podmywaj okolice intymne płynem z kwasem mlekowym i smaruj provag żelem również z kwasem mlekowym, żel chroni przed patogenami, odkąd go stosuje nawet po basenie problemy intymne mnie omijają.

Gość gość
up

Gość gość
clotriamzolum stosuje się nawet u dzieci-nic nie zaszkodzi jak sobie użyjesz "na zaś" nie wiem tylko czy to cokolwiek pomoże na upławy.U mnie pomaga jak mam konkretnie swędzenie albo pieczenie...