Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZMARWTIONA

Ile razy poroniłyście zanim się udało

Polecane posty

Gość ZMARWTIONA

Witam, Może zakładam dosyć brutalny temat, jestem po dwóch poronieniach.W święta , moja kuzynka pocieszała mnie mówiąc ze poroniła 5 razy(jest mamą dwójki dzieci),jakoś w ogole teraz wokół mnie wyrastają jak grzyby po deszczu kobiety ,które przeżyły coś podobnego,obecnie są to zazwyczaj szczęsliwe matki Mam takie pytanie do dziewczyn ktore były w podobnej sytuacji,ile razy poroniłyscie zanim sie udało? Naprawde ten problem podobno jest bardzo powszechny, a jakoś mi lżej na duszy będzie wierząc ze pomimo tego mam szanse na zdrowego dzidziusia

Przykro mi , ze cie to spotkalo. 2 straty kwalifikuja sie zdecydowanie do zaczecia diagnozowania ich. No wybacz ale dla mnie 5 poronien to nie jest pocieszenie. Ja stracilam 4 razy cioaze i staram sie nadal ale znam kobiete ,ktora po tez po 5 poronieniach urodzila ale tylko dzieki dopasowanym lekarstwom.

Gość gość
ja poroniłam 4 razy udało się na dużej dawce luteiny

Gość gość
Skarbie, kilkukrotne poronienie przed właściwym urodzeniem dziecka jest normalne. Każda kobieta która chce urodzić dziecko, zwykle najpierw traci kilka ciąż. W ten sposób macica się oczyszcza i przygotowuje do urodzenia dziecka :)

Gość gość
Ale srasz głupoty. Prawie kazda? I to normalne? Napewno! Nie słyszałam o czyms takim, bo to jakis absurd.

Gość gość
ja jestem po dwoch poronieniach oby dwa to ciaze biochemiczne , teraz jestem w 3 ciazy naszczescie juz 17 tydzien i z dzieckiem wszystko wporzadku mam nadzieje ze do samego konca bedze dobrze :) ale w tez ciazy odrazu jak tylko zobaczylam dwie kreski zaczelam brac duphaston specjalnie czekal na dwie kreski mialam go w zapasie w poprzednich dwoch nie bralam i mysle ze to wlasnie on mi pomogl

Gość gość
ja jestem po dwoch poronieniach oby dwa to ciaze biochemiczne , teraz jestem w 3 ciazy naszczescie juz 17 tydzien i z dzieckiem wszystko wporzadku mam nadzieje ze do samego konca bedze dobrze :) ale w tez ciazy odrazu jak tylko zobaczylam dwie kreski zaczelam brac duphaston specjalnie czekal na dwie kreski mialam go w zapasie w poprzednich dwoch nie bralam i mysle ze to wlasnie on mi pomogl

Gość gość
Kiedyś było inaczej, ale obecnie standardem jest że u danej kobiety kilka ciąż najpierw kończy się poronieniem zanim wreszcie urodzi. To normalne. Tracąc najpierw kilka ciąż macica się oczyszcza i nabiera formy, przygotowywując do normalnej ciąży.

Gość gość
eeee tam pieprzycie,ja nie miałam żadnych poronień,a szczególnie przed pierwszym dzieckiem,dwa razy zaszłam w ciążę i dwa razy urodziłam. Przede wszystkim NIGDY nie brałam tabletek antykoncepcyjnych,Wy sie trujecie to potem są tego konsekwencje. Dla ciekawskich,używamy z mężem gumek dla zabezpieczenia.

Gość gość
Wcale nieprawa, ja wcale niebralam żadnych proszkow antykoncepcyjnych, mam zdrowa śliczna córeczkę jednak druga i trzecia ciążę poronilam, także niema reguły. Trzymajcie się dziewczyny i powodzenia

Gość gość
Ja urodziłam córkę, po 1,5 roku chcieliśmy powiekszyć rodzinkę i niestety ciąża biochemiczna 6 tc a następnym razem poronienie 9tc. Za 2 miesiące mogę znów próbować. Dostanę leki, bo po badaniach wyszły mi dodatnie ana1 i ana2. Choćby i tym razem miało nie wyjąc to i tak sie nie poddam, bo wiem ile szczęścia daje dziecko. I Wy też się nie poddawajcie. Naprawde warto.

Gość gość
Jestem chyba rekordzistką :( Miałam 7 ciąż biochemicznych obumarcie w 14tc obumarcie w 8tc w różnej kolejności Zrobiłam wszystkie możliwe badania. Tak, wszystkie. Immunologia, genetyka, hormony, laparoskopia diagnostyczna. Wszystko jest dobrze. Oboje z mężem jesteśmy zdrowi. Dalej będziemy próbować na experymentalnych terapiach. Najgorsze, że nie znamy przyczyny.