Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotka54321

Nie wiem jak sie zabezpieczac stosunek przerwyany

Polecane posty

Postaram się napisać krótko i na temat. Cudem jest, że nie jestem jeszcze w ciąży bo od roku stosuję stosunek przerywany jaką jedyną formę zabezpieczenia . Jestem z moim chłopakiem od 5 lat a mam dopiero 18.` Zmądrzałam` więc jutro jadę zapisać się do ginekologa. Najprawdopodobniej zdecyduję się na tabletki. Jednak mam bardzo wrażliwy organizm na zmiany hormonalne i chciałam się dowiedzieć od mądrzejszych kobiet czy są jakieś inne stałe formy które może polecić mi ginekolog ? Jak tak to jakie, jak działają i ile kosztują ? Omijając globulki , prezerwatywy itd . czekam ;*

Gość gość
podwiązanie jajowodów

Gość gość
Jestem z moim facetem 3 lata i odkąd pamiętam, to zawsze stosowaliśmy stosunek przerywany. Trzeba to robić z głową, a nie zajdzie się w ciążę. Istnieje też coś takiego jak dni płodne i niepłodne.. :) ja nigdy nie zdecydowałabym się na tabsy bo na bank bym przytyła, taka moja natura :p

Gość gość
Natura nie ma nic do tego. Jak tabletki dobrze dobrane i po badaniach to nie przytyjesz. Tekstu "Trzeba to robić z głową, a nie zajdzie się w ciążę. " nawet nie skomentuję - oby życie nie pokazało Ci jak bardzo mylisz się w tej kwestii.

Gość gość
Jak się nie ma ustabilizowanego życia seksualnego i/lub zaufania do partnera to można schizować i brać tablety, zakładać gumy, a do tego najlepiej nie dopuszczać do wytrysku. Tylko wtedy z seksu jest mniej więcej tyle frajdy co z mycia zębów. Jak przez 3 lata im "życie nie pokazało" to znaczy że wiedzą co robią. Wbrew pozorom w ciążę nie jest tak łatwo zajść, zwłaszcza od 0.01 ml preejakulatu.

Gość kasia8777
skad wiesz ze masz wrazliwy organizm? co to oznacza? jak bedziesz miala tabletki dobrze dobrane to bedziesz miala same plusy z tego, ja juz biore 8 lat i nie wyobrazam sobie zrezygnowac. musisz tylko odpowiednio je dobrac.

Gość gość
Popytaj mamy o najlepszą antykoncepcję.Ona powinna wprowadzić cię w swiat sexu i powinna być dumna wychowania młodej 'Q"

Gość Kirgulijka
Stosunek przerywany jest skuteczny jesli zarowno kobieta i mezczyzna sa dojrzali. Polecam ta metode, stosuje od wielu lat i zero wpadek(jedno dziecko planowane)

Gość tiru_riru
Stosując stosunek przerywany jako metodę antykoncepcji także można zajść w ciąże, nawet jeśli nie dojdzie do wytrysku. Kolokwialnie mówiąc w śluzie który wydziela penis mogą znajdować się śladowe ilości spermy, więc metoda ta nie zabezpiecza przed niechcianą ciążą, zresztą jak większość.

Gość gość
stosunek przerywany odbiera radość która daje seks. zamiast się rozkoszować myśli się o ryzyku. Polecam dlatego piguły. Dla młodych dziewczyn delikatne z mniejsza dawką hormonów.

Gość gość
Nie wiem skąd w was taka głupota że uważacie że tabletki anty to są cukierki, tylko takie fajne, bo można się po nich bzykać bez ryzyka zajścia w ciążę. Każdy mądry ginekolog wam powie, że to nie do końca jest tak. Mają szereg skutków ubocznych - praktycznie każde - i przytycie jest akurat najmniej istotnym.