Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy rodzina zastępcza może żądać ode mnie alimentów

Polecane posty

Durna, durna, naiwna! czemu nie zbierałaś paragonów :( no nie podejrzewałaś takiego cyrku rozumiem ale ludziom się nie ufa! Jak wysyłałaś paczki czy przekazy pieniężne powinnaś znaleźć dowody na to. Piszesz, że wielokrotnie dostawali kasę do ręki ale jak nie dostawali to powinny być potwierdzenia przelewów w banku czy na poczcie. Poszukaj też świadków w razie czego. Szukaj czegokolwiek, nie poddawaj się!

Gość gość
"Czy rodzina zastępcza może żądać ode mnie alimentów" Te alimenty im sie nalezą. Twoje dziecko wiec bedziesz musiała placic a to ile rodzina zastępcza ma kasy to nie powinno cie obchodzić.

Gość gość
Rodzin zastępczych się na mnożyły bo to dobry sposób na biznes

Gość gość
Rodzina zastępcza na jedno dziecko dostaje ponad 1500 zł. Rodzice mojej koleżanki zostali rodzina zastępcza dla niepełnosprawnej dziewczynki. Jej mama poszła siedzieć bo była gowniarzem i bawiła się w narkotyki a ojciec dziecka studiuje i ogólnie jest dobry ale biedny. Odwiedza mała co tydzień a czasami bierze ja na 2 dni. Oni nie chcą nic od rodziców bo to co maja od Państwa im wystarcza na przedszkole, rehabilitacje, jedzenie czy żywność. Naprawdę rodziny maja ogromne pieniądze od państwa i nie są to grosze jak ktoś pisal. Musieli by nie wiem jakie koszty wygenerować aby coś od Ciebie dostać. Od teraz zbieraj paragony albo nawet i faktury. Trochę dziwi mnie, ze nie zabierzesz swojego dziecka. Masz prace za granica i dziecko tez możesz zabrać ze sobą za granice i niech tam chodzi do szkoły. Jeżeli ojciec dziecka nie ma przyznanych alimentów albo go nie ma to możesz dostać od gliny jako samotna matka 270 zł miesięcznie i do tego masz 500 plus. Możesz znaleźć prace. W przedszkolu państwowym masz pierwszeństwo jako samotna matka. Skoro robisz paczki i dajesz pieniądze to syn nie jest Ci zupełnie obojętny

Gość gość
Rodzina zastepcza zpokrewniona dosraje na dziecko 660zl + oczywiscie 500 + dopuki daja A rodzina zastepcza nie spokrewniona dostaje dostc duże pieniadze no ale to jest ich praca.

Gość gość
Rodzina zastepcza spokrewniona dostaje na dziecko 660zl + oczywiscie 500 + dopoki daja A rodzina zastepcza nie spokrewniona dostaje dosc duże pieniadze no ale to jest ich praca.

Gość gość
Aha. Czyli wychowywanie np siostrzeńca, to czysta przyjemność. Weź się stuknij w ten pusty łeb.

Gość gość
Ja osobiscie wychowuje wnuczke .Jestem dla niej rodzina zastepcza.Nie rozumiem tekstu puknij sie w łeb,triche niegrzeczne.

Gość gość
Rodzinie Zastępczej nie należą się alimenty bo ma wsparcie z PCPR i to ok 1500 zł na 1 dziecko.Znam przypadki gdzie babka czerpie z wnuczki takie pieniążki.Nie trzeba się napracować.Bo ma żywe źródło dochodu.

Gość gość
20:29 mylisz się. Może nie rodzinie, ale dziecku się należą i jak najbardziej rodzice zastępczy mogą wystąpić w imieniu dziecka o alimenty.

Gość gość
to karzecie rodzić i oddawać dzieci i co, później mam płacić alimenty jak mnie nie stać, to wolę usunąć

Gość gość
Nie rozumiem... Z wlasnej woli dziecko oddalas obcym? Ja myslalam, ze rodzina zastepcza=rodzice biologiczni to patologia i to jedyne wyjscie dla dziecka...

Gość gość
Prawnik potwierdził że się alimenty nie należą bo rodzina zastępcza ma pieniądze z PCPR.Który i tak sciga rodziców biologicznych odnośnie ich dochodów.Każdy jeden prawnik to pitwierdzi.

Gość gość
21.11 tez cos podobnego pomyslalam. 1 zabieg i spokoj.