Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam od którego miesiąca dziecku karmionemu piersią mozna dawać słoiczki?

Gość gość
od 5-6 mc

Gość gość
a nie umisz sama gotowac?

Gość gośćmamuska
ja karmie mm, jako pierwszy deserek podam ten ze słoiczka w tym tygodniu. Dzidziuś ma skończone 4 miesiące więc ja mogę wcześniej niż założycielka. Ze słoiczka z tego względu, że np marchew kupując w supermarketach, bazarkach, u swoich sprawdzonych osób czy nawet z własnego podwórka warzywo jest nakrapiane chemią. Wiem, wiem. W słoiczku też nie mam 100% pewności co jest w środku ale wierze lekarzom, którzy to polecają i rzekomo są to słoiczki ekologiczne... tak czy inaczej wole mieć czyste sumienie niż martwiąc się czy marchewka z mojego ogródka czasem przez 'przypadek' nie została pokropiona przez 'życzliwego' sąsiada. p.s potrafię gotować ;)

Gość gość
tzn sąsiad chodzi jak ksiądz po kolędzie i kropi tą chemią :D

Gość gość
słoiczki to wygoda, a jeśli masz swoje warzywa to nie opowiadaj głupot ze ci sąsiad je czyms pokropi.

Gość gośćmamuska
Pediatra mówiła mi, że mamą chcąc dobrze podała gotowaną marchew niemowlakowi i dziecko zatruło się azotanami. To był jedyny przypadek o którym słyszałam. To był był pierwszy deserek dziecka więc można było wykluczyć inne przyczyny bo po po prostu ich nie było. Wyrażam tylko swoje zdanie a każdy przecież może robić co tylko chce. U mojej babci na działkach X lat temu sąsiad na złość bądź dla własnej satysfakcji podlał czymś grządki i wszystko uschło. Takie przypadki się zdarzają.

Gość gość
teraz lekarze z powrotem wracają do zaleceń, ze rozszerza się dietę po 4tym m-cu bez względu czy pierś czy mm. I ja się z tym zgadzam bardzo. Tylko... czemu syfiaste słoiczki? Kup sobie i zjedz-smacznego :o smakuje jak jedzenie dla kota- i ma też taki samiuśki skład :)

Gość gość
ja karmiąc piersią pierwszy raz dawałam małemu po trochę jedzonka ze słoiczka od 4 miesiąca. Słoiczki to nie trucizna, ale chociaż od czasu do czasu mogłabyś zrobić coś dla dziecka sama, bo takie obiadki przygotowane na świeżo w domu mają więcej substancji odżywczych i są zdrowsze. Sprawdź co dziecko może w tym wieku jeść i rób mu z tego papki

Gość smilijka
Ja sama zupki gotuję, ale staram się jak najczęściej dawać pokarm naturalny żeby dziecko nie chorowało. Mam nadzieję, że uda mi się karmić piersią aż do roku.