Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o samotnym macierzyństwie z wyboru

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie o samotnym macierzyństwie z wyboru? I jaka metodę zajścia w ciąże lepiej wybrać- przypadkowy partner który sie o niczym nie dowie czy np dawca z banku?

Gość gość
Glupia jestes.

Gość gość
Zawsze nalezy wychodzic z zalozenia, ze dziecko powinno miec matke i ojca. Chyba, ze nie da sie inaczej. Znajdz sobei odpowiedniego mezczyzne i z nim miej dzieci.

Gość gość
nie obsadzisz dwóch ról tylko sobą,nie można skazywac dziecka na brak rodzica,to potem się odbije w jego zyciu uważam,ze samotne macierzynstwo,z załozenia to totalny egoizm i nieodpowiedzialność

Gość 0 Terenia 0
Autorko, durna jesteś i obleśna 🖐️

Gość monis matka z wybory
nie gadajz debilkami ja zaszlamw ciaze w wieku 37l mam upragniana corke ojciec to moj znajomy prryjaciel(nigdy nie bylismy para)w ciaze zaszlam wsumie podstepem-on sie nawet ucieszyl odwiedza mala, placi dobrowolnie bez sadu, mala jest sliczna ma 3l mieszkamyw szwecji ja nie chcilam nigdy zwiazku i mezyczyzny w domu, ale mam zapragnelam byc pozno i mam tu nikogo nie dziwi takie cos:)

totalny egoizm??a powidz mi rozwod to nie egoizm?? hahahah smieszkanjestes moje dziecko ma kontakt z ojcem(tak wyszlo) jakby nawet nie mialo to by jaKOS NA NIA TO NIE WPLYNELO ZLE:) ma cudowne dziecinstwo duzo milosci i wszystko czego dusza zapragnie moje zycie i nie uwazam abym kogos skrzywdzila

Gość gość
No wlasnie mieszkasz w Szwecji, a tam wszystko jest postawione do gory nogami.

wiesz nawet w pl bym sie na to zdecydowala to silniejsze ale fskt w pl samotna byc ciezko

Gość gość
Szwecja i inne "postepowe" kraje sa przykladem jak mozna zniszczyc w spoleczenstwie zdrowe wartosci w imie falszywie pojmowanej wolnosci.

Gość gosciowa33
tia pl ma pojmowanie wolnosci zdrowe zato

Gość goska norew
czlowieku samotna matkaw szwecji ma zadarmo piekny dom i ok 12 tys na pl tak to kazda by chiala zyc:)

Gość gość
Pod tym wzgledem w Polsce jest duzo lepiej. Jesli marzysz o pelnej kochajacej sie rodzinie, malzenstwie na dobre i na zle do grobowej deski, to daje glowe, ze szybciej uda Ci sie spelnic to marzenie w Polsce niz w Szwecji, gdzie ludzie maja takie poglady jak Ty.

Gość goska norew
zdrow wartosci to sa u nasjak do gara nie ma co wlozyc, to sie wartosc nazywa:) jak na ksiazki nie ma jak mieszkac nie ma gdzie ale slubek i kredycik i dzidzius musi byc

Gość gość
To ja autorka dziekuje pani ze Szwecji za opinie. I tak juz podjęłam decyzje ze jeśli w ciagu 2-3 lat ( do 33-34rz) nie znajdę partnera życiowego to będę sie starała o dziecko. Tylko nie miałabym sumieńia kogoś wrobić w dziecko. Od razu pisze ze nie potrzebuje alimentów, stać mnie na dziecko, bardzo dobrze zarabiam, mam mieszkanie itd.

Gość gość
a nie masz jakiegos dobrego kolegi? Mozesz mu powiedzic/ napisac ze nie bedziesz chciala alimentow. Moze byc tez gej,ktory chce miec dziecko. Zawsze lepiej,zeby ojciec był,dziecko chce wiedziec cos o nim

Gość gość
xxxxxxxxxxx malzenstwa do grobowej deski xxxxxxxxxx poleglam

Gość gość
No tak, ale w zyciu nie tylko kasa sie powinna liczyc. Nie pochwalam takiego systemu, w ktorym samotnym rodzicom wiedzie sie lepiej niz tym, ktorzy sa w malzenstwie. Wyglada na to, ze zacheca on wlasnie do takich zachowan jak powyzsze.

Gość gość
kochana wakcjew grecji lub gdziekolwiek i bedziesz miec :)tam nie brak chcetnych wrocisz do pl i nikt nie bedzie wiedzial, a spowiadac sie nie musisz serio masz takie cisnienie?

Gość gość
goska norew nie pieprz glupot. Nie piszemy o ekonomii tylko o wartosciach jakimi kieruja sie ludzie w Polsce i w Szwecji.

Gość bn788
a ja popieram:)sama bym tak zrobila jakbym nie miala partnera, ale w Polsce nie z obawy o finanse

Gość gość
gosc 08.01.14 Poleglas, niby dlaczego? To, ze Ty nei jestes zdolna stworzyc takiej milosci i takiego zwiazku i nie miesci Ci sie to w Twojej niezbyt rozumnej glowce to nei znaczy, ze tak sie nie da

Gość pytanie teoretyczne234378523
Zaden facet was nie chce, czy o co chodzi?

Gość goska norew
a co to w szwecji ludzie gorsi??? matka matka jest wszedzie taka sama i kocha dziecko tak samo z mezem czy bez

Gość gość
To ja autorka. No właśnie jakoś nie wiem czy mogłabym sie przemoc z nieznajomym.... A z drugiej strony świadomie wyrabiać np kolegę to tez świństwo (mam wielu fajnych kumpli i nie brakuje okazji ale nie mogłabym chyba). Myśle ze njabardziej uczciwie byłoby sie z kimś w tej kwestii dogadać, a jeśli ojciec chciałby mieć kontakt z dzieckiem to juz w ogóle marzenie. Z drugiej strony dawca anonimowy jest najprostszy

Gość gość
Moim zdaniem wiele Szwedow ma ostro namieszane we lbie. Za duzo wolnosci i im odbija. Polacy tez powoli zaczynaja sie robic tacy niestety.

Gość gość
Dlaczego autorko chcesz miec sama dziecko, bo nie rozumiem?

Gość gość
ojej, pewnie nie ma chlopaka, ktory sie nadaje, czy to taka rzadkosc? a dzieci wiekszosc kobiet chce miec.

Gość gość
Moze kiedys takie dziecko bedzie chcialo wiedziec, dlaczego nie ma taty i co mu odpowiesz? Z egoizmu, bo tam mi sie chcialo? A co jesli to dziecko bedzie chcialo mimo wszystko znac biologicznego tate? Ja chcialbym znac na jego miejscu.

Gość gość
a ile masz lat? Moze poczekaj az kogos spotkasz?