Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karmen31

Dziś rozpoczynam ciężką walkę

Polecane posty

Zaczynam dziś walkę z kilogramami. Nie mam nadwagi - jestem już otyła. Stawiam na dietę niełączenia na której już schudłam 4 kg, ale potem zabrakło mi silnej woli. Ale wierzę w jej działanie. Najważniejsze to aby się nie poddać. 08.01.2014 - 80,2 kg

Gość gość
Trzymam kciuki :) Co jadłaś, że udało Ci się zrucić te cztery kg i w jakim czasie oczywiście ? :)

Gość gość
hej , zaczynam z wami moja walke z brzuchem bo tam najwiecej mam do zrzucenia czyli cm w pasie

Gość gość
moze piszmy nasze menu , zeby sprawdzic czy wszystko dobrze łaczymy i tp ja od jutra zaczynam jesli mozna do was sie dołaczyc

Nie przestrzegałam aż tak rygorystycznie diety a mimo to chudłam. I teraz też tak będzie bo nie dość że gotuję rodzince to jeszcze teraz niemowlakowi zupki. Jakbym miała jeszcze dla siebie gotować to nie wyszłabym z kuchni. Na śniadanie zjadłam sałatkę: 5 dużych liści kapusty pekińskiej,pół pomidora i 1/3 sera feta. I jestem najedzona. Zaraz będzie herbata. A na obiad wczorajsza fasolowa. Wieczorem napisze całe dzisiejsze menu.

Gość gość
ja jestem :) ale jeszcze nic nie jadlam bo nie mialam czasu a teraz mi sie odechcialo juz ale od jutra tez bede pisac co jem czekam na twoje menu :)

Gość Emi86
Ja też się nie poddaję. Mam zamiar w tym roku pozbyć się wreszcie tej nadwagi - dokładnie 19 kilogramów. Na razie stosuję dietę od dietetyka i jest całkiem dobrze. do tego dwa razy w tygodniu chodzę na fitness. Waga powoli mi spada. Po czterech tygodniach mam 3 kilo mniej. Jestem zadowolona, ale do celu jeszcze mi sporo brakuje, więc chyba kupię sobie te tabletki na odchudzanie - http://wsad.it/gosc/slimette , by wszystko szło mi jeszcze szybciej.

Gość gość
Karmen, przyłączę się do Twojego wątku. Obecnie ważę 70,5kg, ale jeszcze 3 miesiące temu było około 80. Chciałabym zrzucić jeszcze jakieś 8-10kg. A ile masz wzrostu?:-)

Gość gość
I jeszcze jedno pytanie, ile masz lat?:-) Ja mam 26 i 158cm wzrostu.

Cześć! Dołączam się do diety, o ile topic się nie rozleci. Mam 27 lat, 158 cm wzrostu i ważę 58 kilo, czyli jakieś 10 za dużo, jak na mój gust. Mój plan to jedzenie małych ilośc****karmu i joga. Moje menu na dzisiaj rano: 2 wafle ryżowe z chudą szynką i pomidor II śniadanie- jogobella light obiad- talerz zupy kalafiorowej na rosołku knorr kolacja: kostka twarogu 0% ze szczypiorkiem, 2 ogórki konserwowe

Witam! Wczoraj byłam w pracy więc nie pisałam :D Grzecznie wytrwałam w diecie. Moje menu na dzisiaj: śniadanie: 2 wafle ryżowe i jajko gotowane II śniadanie- 250 g ananasa ( zwykły, nie z puszki ;)) obiad: kotlet mielony pieczony bez tłuszczu, surówka z kiszonej kapusty kolacja: zupa kalafiorowa na rosołku knorr Dzisiaj też pracuję, więc do 12 mam czas, potem do 23 mnie nie ma :D Co u was???

Gość Zsazsa
Co to za dieta? Ja tez chce!

Gość gość
Te rosolki knorr niedlugo bokiem ci wyjadą

Mam zupę ze wczoraj stąd rosołek, spokojnie :D Nie wiem, czemu wszyscy się ich uczepili. Poza nimi w zupie mam same jarzyny, tak więc sorki, uważam, że jest to zdrowy posiłek. Ja niczyjej diety NIE krytykuję, bo jak dobrze się po niej czujemy i waga spada to spoko... róbcie co chcecie. Staram się warzywa i owoce jeść naturalne, nie z puszki i nie gotowane nie wiadomo ile, bo wtedy ich wartość spada. Kupię sobie dzisiaj jeszcze czerwoną herbatę... No i łykam sobie Chrom ;)

Gość gość
Dragonette- a myslisz, że Chrom pomaga?

Gość Marina_a
Chrom zmniejsza apetyt ja go mam w preparacie slimcea i ktory uzywam od pcozątku diety i faktycznie czuje że pomaga. Fajna ta dieta niełączenia chyba zacznę ją stosować tylko przeczytam dokładnie ten wątek o tej diecie.

W sumie biorę go dopiero 3 dni więc nie wiem, bo ja mam tak silną wolę, że nie myślę o jedzeniu między posiłkami :D.W każdym razie Chrom reguluje poziom glukozy we krwi... Nie biorę żadnych środków na odchudzanie, bo po pierwsze zapewne i tak nie przynoszą jakiś super efektów, po drugie warząc 50- parę kilo uważam, że nie potrzeba mi takich specyfików i wystarczy mniej jeść i będzie okej :D

Moja waga na chwilę obecną 57, bo sie rano ważyłam... Zapewne ubytek wody, powie mi ktoś, ale i tak zawsze to cięszy :D

No ja sobie wczoraj i dziś na luz rzuciłam i znów mam wagę wyjściową :-( U mnie najgorzej jest że zajadam stres no i nie mogę sobie poradzić z apetytem na słodycze. Ale od jutra zaczynam znów. Najważniejsze aby się nie poddać. Wstydzę się swojego wyglądu!!!!!!! Mam 31lat, 158cm wzrostu i aż 30 kg nadwagi!!! Ale jak zrzucę 20kg to będę przeszczęśliwa. To jest dieta wg. dr Tombaka. Moja przygoda zaczęła się z nią już kiedyś od wątku http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3674026. Ale ja tak mam czasami że brakuje mi silnej woli i przerwałam ją. Tym razem musi mi się udać bo przez tą otyłość zaczynam mieć problemy zdrowotne. To jest dla mnie ostatni dzwonek aby schudnąć i zadbać w końcu o swoje zdrowie i wygląd!!!!!!!!!

Do gościa z godz. 09.28 Jak udało ci się schudnąć w 3mce 10kg? Pytam z ciekawości.

Hejka! Ja z pracy wróciłam. Zmęczona, ale szczęśliwa, że kolejny dzień diety udany :D Autorko uwierz w siebie i w to, że ci się uda! I za każdym razem gdy po jedzenie sięgniesz to pomyśl tak: mam z tego minutkę, dwie radości, bo smakuje dobrze, ale potem wyrzuty sumienia ciągną się dniami. Więc nie warto jeść za dużo. Ja mam taki wzrost jak ty i warzę 57. Wierzę, że i ty będziesz tyle warzyć :D

Gość gość
Karmen31 - w sumie to nic az takiego nie robiłam. Jem wszystko na co mam ochotę tylko w bardzo małych ilościach. Staram się też już nic nie jeść po 16-stej. 4 razy w tygodniu biegam po 5 km dziennie, staram się też ćwiczyć w domu.

Gość gość
Karmen31 - masz rację to już czas na odchudzanie Ja mam 160 cm. wzrostu i ważę 78kg. i 36 lat jaki wniosek - że nie ma już czasu do starcenia czas na zmianę bo nedługo dzieciaki bedą się mnie wstydziły

Witam kobity! Ja już po zabiegu :D Mam dwie szwy i myślałam, że będzie gorzej... Na szczęście ból jest znośny, choć widziałam dzisiaj własną kość... Karmen31 i ty drogi gośiu- dobrze, że nie bagatelizujecie kwestii wagi i chcecie walczyć o zdrowie, bo tak naprawdę wygląd przy nadwadze to najmniejszy problem. Ważniejsze jest to że cierpią stawy, kręgosłup, można się dorobić cukrzycy i nadciśnienia. A każda z was ma dla kogo być zdrowa :D

Witajcie. Tak jak pisałam to przfolgowałam i teraz mam wagę 81,7kg :-( :-( :-( Mi jakiś czas temu córka powiedziała że chciałaby abym była chuda. Na razie chowam się pod grubą kurtką ale do wiosny coraz bliżej. Mi kręgosłup powoli siada i miałam w ciąży cukrzycę ciążową. Więc to naprawdę ostatni dzwonek. Nie mogę się poddać i wygram tą walkę. Bitwa za bitwą i wygram walkę!!!!!!! I ŚNIADANIE: bułka, odrobina masła i surówka z kapusty zakwaszana.Po godzinie herbatka z cytryną bez cukru. II ŚNIADANIE: jogurt pitny OBIAD : rybka w panierce, surówka z kapusty kwaszonej. Po godzinie kompot. PODWIECZOREK: jabłko KOLACJA: może surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i serem Falvita. Bardziej stawiam na produkty z białkiem niż węglowodany. Oczywiście picie wody. Węglowodany to tylko do godzin południowych bo wtedy najszybciej pracuje organizm. I staram się nie sięgać po słodycze bo to moja zguba. Kolacja najpóźniej 2 h przed snem. I najważniejsze to nie jem do syta ale tylko tyle aby głód zaspokoić.

Moje menu na dzisiaj to: śniadanie: 2 wafle ryżowe z szynką i 100 g kapusty kiszonej; II śniadanie- 250 gram ananasa świeżego obiad: barszcz z buraków kolacja- jogurt naturalny Danone 175g Karmen31- musisz walczyć ze słabościami. Jedzenie NIC poza chwilową przyjemnością nie daje. Czy na serio uczucie najedzenia jest takie fajne? Mnie właśnie wkurza jak jestem przejedzona. Pomyśl jak ślicznie będziesz wyglądać w okolicach maja jak się postarasz. Możesz w tym czasie spokojnie z 10-15 kilo zrzucić! Dlatego bierz się do dzieła :*