Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy beta hcg 14 dni po stosunku jest wiarygodna?

Gość gość
na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi (wg mnie) to zalezy od tego ile minęło od owulacji bo np. jeżeli stsunek uprawiałaś 6 dni przed owu (plemniki mogą przetrwać tyle) i wtedy plemniki zapłodniły jajeczko, a implantacja zarodka (zwykle 6-13 dni po owu może nastąpić i dopiero wówczas wytwarzany jest hormon bhcg) nastąpiła u Ciebie dopiero 13 dnia, to niekoniecznie jest wiarygodna...

Gość gość
czyli kiedy najwcześniej można zrobić test

Gość gość
Miałam stosunek przerywany - mam założona spirale miedzianą.Okres spóznia mi się 7 dni..14 dni temu był ten stosunek przerywany - beta hcg ujemna.

Gość gość
7 dni przed miesiączką ma się teoretycznie dni niepłodne, masz poza tym spiralę i to był przerywany. no jak dla mnie, to nie ma co wydawać kasy na bete (bo w ciąży nie jesteś raczej) tylko jak 10dni bedzie Ci się już spóźniać, to do lekarza idz, to ci da leki na wywołanie miesiączki

Gość gość
A beta wychodzi wiarygodnie w terminie miesiączki, no ale jak u Ciebie np. owu się przesunęła, to jak boisz się iść do lekarza, a @ dalej nie będze, to spróbuj zrobić za ok. tydzień

Gość gość
bylam u lekarza na dzień dzisiejszy wyklucza ciaze..dostałam duphaton na wywolanie

Gość gość
myślicie ze mogę być spokojna

Gość gość
a lekarz stwierdził jaki to etap cyklu? (np. czy owulacja już była) ja nie wiem, czy się da tak określić...Ale jeżeli powiedział, że wszystko ok i ciąży brak to czym się chcesz denerwować?

Gość gość
Powiedział ze endometrium ma 6-7mm, jajniki małe z maleńkimi pęcherzykami..napewno po owulacji. Tylko z tego co czytałam w internecie to we wczesnej ciąży endometrium jest dużo większe.