Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieprzyk pod piersia powieksza sie

Polecane posty

Gość gość

mam piepszyka pod piersia i zauwazylam ze sie powieksza. az sie boje co to moze byc.do jakiego lekarza sie udac? do dermatologa?

Gość gość
tak, idz do dermatologa, w razie co on dalej cie pokieruje.

Gość gość
Jak najszybciej usuń u chirurga onkologa, a wycinek do badania histopatologicznego Znamiona które sa drażnienie przez stanik, pasek itp lepiej zawczasu usunac

Gość gość
nie jest taki jak inne pieprzyki ktore sa gladkie. tylko ten jest chropowaty, jakby wystawal.

Gość Jaamajka
jak jest to taka chropowata wystająca brodawka/kulka to nic groźnego, te niebezpieczne są zazwyczaj płaskie, ale jak cie to niepokoi to do dermatologa ogladnie go pod dermatoskopem, albo do chirurga i wyciąc.

Gość gość
normlanie wyglada jak pieprzyk. brazowy ciemny kolor tylko nie jest do konca taki plaski. i jak dotykam to go czuc. bo innych nieczuc

Gość gość
nikt ci nie powie co sie z nim dzieje, lekarz i tyle.

Gość gość
Ważna jest wielkość, kolor, symetria Jeśli zmiana jest mniejsza niż pół cm to raczej niegroźna Tak jak pisałam do rodzinnego po skierowanie do chirurga i pozbądź sie tego, ważne by dla spokoju zrobić histo

Gość gość
jutro zajde do dermatologa i zapisze sie na wizyte.

Gość gość
A jesteś w ciąży albo karmisz? Ja po ciąży miałam zmieniony kształt znamion, niektóre wyglądały właśnie tak brzydko, ale poszłam do dermatologa i dowiedziałam się że to w ogóle nie pieprzyki, a zabarwione włókniaki i mogę usunąć jeśli chcę, ale ze względów estetycznych. Więc może nic takiego, a na pewno warto sprawdzić.,

Gość gość
tak jestem po ciazy.ale urodzilam 5 lat temu.

Gość gość
Musisz udac sie jak najszybciej do dermatologa. Ja mialam usuniete dwa pieprzyki wystajace. Byly pod zapieciem stanika mniej wiecej i strasznie zaczely mi ropiec. Naszczescie wynik byl ok. Teraz bylam znowu u dermatologa i mam jeden pieprzyk ktory trzeba kontrolowac co pol roku. Jezeli Ci rosnie to nie jest to dobry znak. Powinnas to sprawdzic. Mojej znajomej wycinali pieprzyk na twarzy bo rosl i okazalo sie ze ma jakies zmiany onkologiczne

Gość gość
Mojej mamie po ciąży zaczęły wyskakiwać takie wystające pieprzyki, a teraz mi też. Podobno to jest jakaś odmiana wirusa HPV. Ja po prostu usuwam takie zmiany w www.laserclinic.pl zawczasu zanim mi wyrosną duże. Najwięcej właśnie wyskakuje na brzuchu pod biustem i na plecach.