Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie kolory pasuja do takieo typu urody

Polecane posty

Gość gość

Nie umiem się określić - zima? jesień? Mam z natury brązowe, raczej ciemne włosy, czarne brwi i rzęsy. Skóra jest dość jasna - kremowa albo beżowa, opalam się od razu na brąz. Oczy żółtopiwne z ciemnobrązowym brzegiem. Czy pasuje do mnie kolor piaskowy i nude, czy będę wyglądała nudno? Albo zielony pistacjowy?

Gość gość
Aha, jeśli ma to jakieś znaczenie, obecnie farbuję się i na moich włosach ten odcień jest albo czerwonobrązowy, albo rudobrązowy.

Gość gość
A tutaj próbowałaś się dopasować: www.urugwajska-kontrolerka-parkometrow.blogspot.fr/2012/01/analiza-kolorystyczna-cz-i.html ?? Z opisu możesz być "deep autumn" ale bez zobaczenia i przyłożenia choć paru kolorów dla porównania bardzo ciężko wyrokować.

Gość gość
Ech no właśnie zależy z jakiej strony korzystałam, wychodziła mi jesień albo zima, a raz nawet wiosna. Tu mi wychodzi deep autumn/ deep winter.

Gość gość
Raczej w kierunku deep winter. Na pewno dobrze mi w szarym, bordo i szmaragdowym. Czy po zafarbowaniu włosów zmienia się typ kolorystyczny?

Gość gość
Nie zmienia się absolutnie. I farbując włosy trzeba zawsze dobierać kolor do swojego typu (czyli np. "lato" nie może się ufarbować na rudo czy ciepły blond), bo inaczej będzie tak samo jak przy źle dobranym kolorze ubrania: zostaną podkreślone cienie, zmarszczki, cera nabierze niezdrowego kolorytu, twarz straci na wyrazie...

Gość gość
Aha, możesz być typem pośrednim, gdzie do głównej palety z jednego typu pasuje dodatkowo kilka kolorów z palety innego typu, najlepiej byłoby pójść na profesjonalną analizę kolorystyczną :)

Gość gość
Cud się stał, bo dziś znalazłam info, że jesień ma raczej żółtawą skórę. A ja mam BIAŁĄ choć opalam się na oliwkowo. No i wychodzi, że raczej nie pasuje piaskowy. Dópa. Ale tak jakoś mi się wydawało. Szkoda, bo mi się podoba. A z zimowych kolorów tylko grafit i szmaragd

Gość gość
Pomierz ubrania w innych, zobacz, jak przy nich zyskuje Twoja buzia to może zmienisz zdanie ;) Mnie się zawsze podobały kolory z palety jesiennej (beżo-brązy, pomarańcze, kremy) i takie nosiłam, ale jak zrobiłam analizę kolorystyczną i wyszło, że jestem lato, i to takie mało wyraziste więc gubiące się nawet w zbyt ciemnym szarym, to nauczyłam się zupełnie inaczej patrzeć na kolory. Pomarańcze owszem, dalej lubię, ale ich już nie noszę (za to w dekoracji domu stosuję, mieszkanie nie musi być dobrane do typu urody ;) ), ale polubiłam też takie, na które wcześniej nawet przy zakupach nie spoglądałam, a zwłaszcza wszelkie "letnie" fiolety i fioleto-róże :)

Gość gość
Wiesz, problemem jest też kwestia, że chcę zmienić garderobę na elegancką, a że zawsze nosiłam się na ciemno, chcę wprowadzić jakiś jasny kolor (nie znoszę bieli). Więc skoro beż / nude odpada, zostają mi tylko szarości, a one jasne nie są niestety.Nie wiem jak to obejść.

Gość gość
A jaśniutki żółty (icy/light yellow na stronie z typami)? Niebiesko-szary (icy blue) Albo taka lekko złamana ("ghost white się to po angielsku nazywa) biel czy nawet biel czysta (zimie na pewno będzie pasować bardziej niż krem). Popatrz też tutaj: www.12blueprints.com/tag/winter-colours/ i tutaj jeszcze: www.seasonalcolor.yuku.com/topic/5/Winter

Gość gość
Tfu, zapomniałam, że biel odpada, przepraszam :) Zostają więc różne "mroźne" pastele, akurat dość łatwe do kupienia w przeciwieństwie do chłodnych kolorów nasyconych (ja nawet chłodnego granatu musiałam się ostatnio naszukać bo potrzebowałam nowej garsonki).

Gość gość
Nie lubię żółtego. Myślałam o chłodnej czekoladzie, ale jasnej, czy w ogóle taka jest?I czy będzie pasować do szmaragdu? Bo do szarości raczej nie :D szkoda...

Gość gość
Chłodna jasna czekolada to będzie beż :D Są takie szarawe beże, mam też w swoich próbkach, coś jak tu ten kolor obok pasiastego chyba (choć słabo widać): www.i828.photobucket.com/albums/zz205/ellieannah/26029701021304colourmeb.jpg A z pasowaniem to jest tak: jak masz ustalony typ kolorystyczny i dobraną paletę, to teoretycznie - w sensie, że się nie "gryzie", ma tę samą tonację - każdy kolor z tej palety pasuje do każdego. Potem dobór w ubraniu to już inna rzecz, bo wiadomo, że na większość okazji nie ubierzemy się jak papuga ;), ale ten wybór i możliwość łączenia jest duża. Szarawy beż czy zimny brąz jak najbardziej można z zimnym szarym zestawić, tyle, że wtedy będzie z kolei nudno to raz, a dwa: Ty jako typ zimowy powinnaś chyba w ubraniu stawiać na kontrasty, bo właśnie kontrastowy masz typ urody :)

Gość gość
blekity i srebro :)