Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnonim

Miałaś któraś z was grzybicę pochwy

Polecane posty

Gość annnonim

Witam. Mam 16 lat i chyba mam grzybicę pochwy. Od piątku leci żółty śluz, a od poniedziałku wokół miejsca intymnego jest duże zaczerwienienie, które nie swędzi. Od roku albo więcej prawie codziennie przy każdym myciu drapałam się w tym miejscu co jest czerwone, bo mnie to swędziało. Teraz moje pytania. Jak wygląda wizyta u ginekologa z takimi objawami? Przeżyła to któraś z was? Czy ginekolog robi jakieś badania? Boję się, że będzie coś wkładał do pochwy. Czy muszę wchodzić z mamą do gabinetu? Jakie pytania zadaje? Powiedźcie mi coś o tym, bardzo się denerwuję.

Gość annnonim
Jeszcze jedno pytanie. Co może być przyczyną tej grzybicy? Czy bakterie same mogę się tam pojawić?

Gość annnonim
odpowie ktoś? proszę.

Gość gość
ja mialam niedawno. przyczyny sa rozne. bralam clotrimazolum i już jest ok ;) tabletki dostaniesz na recepte u lekarza.

Gość gość
ale jak masz to ponad pol roku, to lepiej isc do ginekologa chyba

Gość annnonim
A jak wygląda wizyta u ginekologa?

Gość gość
poczytaj sobie o objawach grzybicy pochwy : http://www.invag.pl/Infekcje_pochwy/Rodzaje_infekcji/Infekcja_grzybicza_kandydoza co do wizyty u ginekologa to chyba musisz wejść z mamą, lekarz może z wami chwilę porozmawiać a poprosi mamę o wyjście, chyba że będziesz chciała inaczej.Zapyta Cie jakie masz objawy,kiedy miałaś ostatnią miesiączkę itp. i zaprosi na badanie. Fotel zwykle stoi za parawanem, rozbierasz się/dobrze mieć spódnice, albo dłuższą bluzkę/ siadasz na fotel.Lekarz Cie bada, schodzisz, ubierasz się i rozmawiacie dalej.Dla Ciebie to przeżycie ale dla tego lekarza jesteś kolejną setną pacjentką. Lekarz zwykle po badaniu zajmuje się zdjęciem rękawiczek, umyciem rąk itp-można się wtedy swobodnie ubrać.powodzenia

Gość gość
wymaz się robi żeby wiedzieć dokładnie czym leczyć. Najpierw się umów na wymaz z pochwy(lekarz pobiera) na wynik czekasz tydzień a potem idziesz do lekarza z wynikami i on ma tam napisane czym w warunkach laboratoryjnych wykończono intruza Tylko po takim leczeniu zażegnasz problem na wieki wieków i amen Inaczej czyli lecząc na pałę(u każdego ginekologa który nie wykonuje wymazu przed diagnozą czyli 99% lekarzy)wpadniesz w to bagno na dobre i będziesz się z tym zmagała cyklicznie do końca żywota swego. Póki co lecz się maścią bez recepty ,,clotrimazolum"

Gość gość
tylko przed tym clotrimazolum zrób wymaz zanim jej użyjesz!

Gość gość
Dokładnie, zrób antybiogram!

Gość gość
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym posiew z pochwy tak jak wyżej radzą moje poprzedniczki. Lekarz na podstawie wyniku przepisze odpowiednie leczenie.