Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlosss

Wypadanie włosów Pomóżcie

Polecane posty

Gość wlosss

Hej dziewczyny . Mam problem, gdyż od jakis 3 lat nadmiernie wypadają mi włosy, po prostu koszmar.... Podczas mycia okolo 30 a gdy juz mi wyschna i je uczesze to na szczotce min 150. Kiedys mialam bardzo geste wlosy a teraz robia mi se male zakola, uzywalam chyba juz wszystkiego, przerozne szampony , tabletki, wcierki.... nic mi nie pomogło :/ Poszlam do ginekologa bo myslalam ze to moze wina hormonów skoro suplmementy mi nie pomagają, on skierowal mnie na badania krwi, poziom zelaza, magnezu, prolaktyny, testosteronu i wszystkie wyszly mi prawidlowo. Nie wiem juz co mam robic, wyczytalam dzis w internecie i na forum ze to winne jest dht i najskuteczniejsze sa tabletki saw palmetto z zawartoscia palmy sabałowej , a to przeciez specyfik na prostate. Powiem szczerze ze głęboko zastanawiam sie nad kupnem tych tabletek bo juz chyba nic nie jest w stanie mi pomóc. Dodam, ze włosy najbardziej wypadaja mi rano, jak przeczesze wlosy sama dłonia to zostaje ich okolo 20 :/ Juz nie wiem co robic, jak dalej mi tak beda wypadac to kwestia roku i bede łysa a mam dopiero 21 lat

Gość gość
Na prostatę, owszem, ale poczytaj tutaj: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470275

Gość gość
a tarczyca? przebadaj dokladniej hormony plciowe.. badan bylo za malo

Gość fashion34234
dzieki. wlasnie na tym poscie wyczytalam o tym leku ;) i co o tym sadzisz? :)

Gość fashion34234
robilam tez na tsh i wyszlo mi wszystko ok:/ wlasnie nie wiem jeszcze jakie badania zrobi. Czy moga mi az tak koszmarnie wypadac np. od nieprawidlowej diety

Gość gość
od rtec****omysl czy np nie zbila sie zarowka energooszzedna w Twoim domu, czy w pracy nie masz gdzies kontaktu z rtecia? czy np nie bralas suplementow Dmsa, ala lub nie jadlas w duzych ilosciach kolendry?

Gość gość
andronestedion, dhea-s, kortyzol

Gość Malwinaow
może wypróbuj szampon revita, jest w rankingu środków na włosy na rsnl.pl, możesz tam poczytać więcej na ten temat

Ja polecam podciąć końce i kosmetyki z czarnej rzepy (czarna rzepa wzmacnia włosy)

Gość gość
no a jakie masz to TSH?

Gość AnjjjaOOOO
Mnie też do niedawna wypadały włosy, po prostu garściami. Pomógł mi wtedy szampon Revita - dokładnie ten www.skracaj.com/9fef.html. Po kilkunastu tygodniach problem niemal całkiem zanikł, a szampon nadal mam, tak na wszelki wypadek.

Gość gość
Ja też miałam problem z wypadaniem włosów, przy rozczesywaniu po myciu wychodziła mi ok. 300 włosów, najbardziej wychodzenie nasilało się po lecie. stosowałam różne specyfiki, wreszcie trafiłam na Vitapil, naprawdę polecam, po dwóch miesiącach stosowania jest znaczna poprawa, kupuję zawsze na stronie apteki czerwonej jest najtaniej. Z kosmetyków pielęgnacyjnych stosuję szampony i odżywki nawilżające

Gość gość
Podobno dobry na lysienie androgenowe jest Pantostin ale w Pl tego nie kupisz chyba ze zamowisz na ebay . Bardzo chcialam to kupic ale mieszkam w Szwajcarii a tu tego nie wysylaja :o

Gość gość
Dodam, ze lazienke mam zawalona olejami i innymi cudami z Indi/Maroka ale na dht nic nie pomoze tylko blokery

Gość Siuup
Dziennie wypada każdemu około 150-200 włosów i to normalne. Jeśli więcej i masz jakieś niepokojące objawy to zamiast używać wszystkiego co Ci wleci pod rękę to idź na badania na początek do trychologa bo źle dobrane preparaty pogarszają jeszcze bardziej sytuację ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
150-200 to raczej powazny problem a nie norma :o