Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

the number you have dialed is not assigned

Polecane posty

Gość gość

the number you have dialed is not assigned - czy ktoś wie, co oznacza taki sygnał w telefonie komórkowym? Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
naprawdę nikt nie wie, pomóżcie, strasznie mnie to gryzie, a nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, chociaż szukałam.

Gość gość
chyba kiepsko szukalas wpisz w tlumacza

Gość gość
nie ma takiego numeru , ktos go mial moze wczesniej , zmienil i nikt inny nie przejal go jeszcze

Gość gość
dzięki.

Gość gość
Nie ma takiego numeru tępaku. (Uwaga o tępocie jest dodana przezemnie)

Gość gość
Witam wszystkich ponownie. I ponownie mam to samo pytanie- co oznacza "zwrot" , o którym mowa w tytule tematu? Udzielono mi odpowiedzi, iż znaczy to, że nie ma takiego numeru- co rozumiem w ten sposób, że numer nie istnieje, jeżeli kiedyś istniał, to teraz jest do nikogo nie przypisany. Ale w tym przypadku wygląda to w ten sposób, że np. wieczorem pojawia się hasło: "the number you have dialed is not assigned ", natomiast w godzinach rannych jest normalny sygnał połączenia, a nawet ktoś ten telefon odbiera, albo jest przerwa kilkudniowa, i znowu numer działa. Czy jest taka opcja, że numer likwiduje się na kilka dni, a nawet godzin. Pytałem o to u polskich operatorów, twierdzą że ich firmy takiej opcji nie mają. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, będę bardzo wdzięczny. Nie chce wdawać się w szczegóły, ale sprawa jest dla mnie bardzo ważna, będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam.

Gość gość
powiedz do tego głosu, że nie rozumiesz o co chodzi, jak jest kulturalny to ci wytłumaczy.

Gość gość
Kwestia oprogramowania w systemie...moze być tak ze telefon nie jest akurat zalogowany do sieci i system owej sieci informuje takim właśnie przekazem. Podejrzewam ze kazdy operator ma swoj system i swoje metody przekazu...informacji.

Gość gość
przyznaj się lepiej skąd ten telefon masz bo od razu widać, że nie jest twój.a właściciel pewnie martwi się co z jego telefonem. w angli takie telefony maja specjalny szyfr. polscy operatorzy nie mogą wiedzieć jaki to szyfr. jednym słowem masz złom!

Gość gość
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Być może rzeczywiście jest tak, że numer nie jest w określonych godzinach albo dniach logowany do sieci, stąd ten sygnał. Być może jest to telefon na kartę. Z głosem porozmawiać nie mogę. Poszukuję właściciela tego numeru z 2012 roku.

Gość gość
Ale po co poszukujesz właściciela numeru :D, p.s. na nowszych telefonach są specjalne programy blokujące niechciane połączenia, więc może ta osoba go ma :P

Gość gośćPati
Najprawdopodobniej jest to numer firmy *najprawdopodobniej korporacja) , ktora z tego numeru wydzwania do klietow lub do dluznikow. Po okreslonej godzinie nie jest aktywny , tylko ze wzgledu ze juz nie pracuje dana agencja. Tylko tyle moge pomoc.

Gość gość
Po co??? Oględnie mówiąc, aby z nim porozmawiać i skłonić do wykonania umowy. A wracając do tematu- pod ten numer dzwoniono z różnych numerów, krajowych i zagranicznych, zastrzeżonych i z prezentacją i efekt jest taki sam, niezależnie od numeru, albo: "the number you have dialed is not assigned", albo sygnał, iż ktoś nie odbiera telefonu, albo ktoś odbiera , mówi " Halllluuuu" i się rozłącza. W przypadku blokady, która mam sam, to raczej sygnał: "połączenie nie może być zrealizowane, właściciel telefonu nie życzy sobie połączeń z numerami czy coś takiego.

Gość gość
Do gościa Pati: w jaki sposób można pozbawić aktywności numer na kilka godzin? Jeżeli możesz, to odpowiedz. Ten numer należał do prywatnej osoby, ale możliwe, ze zarejestrowała go na jakąś firmę.