Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość finka81

testy owulacyjne wciaz negatywne

Polecane posty

Gość finka81

To moj pierwszy cykl z testami owulacyjnymi. Moje cykle maja zawsze 28 dni, wiec wg instrukcji zaczelam testowanie od 9 dc. Kreska testowa juz pierszego dnia byla widoczna, ale slabiutka. Dzis jest 15 dc i kreska testowa zamiast przybierac na sile, to slabnie i dzis byl tylko jej cien. Jak to interpretowac? Mialam owulacje przed 9 dc czy co? Mierze tez temperature i zawsze wzrasta tak od 16-17 dc, teoretycznie powinnam owulacje miec, ale chcialam z pomoca testow wyznaczyc jej moment, bo po sluzie itp jakos mi to nie wychodzi... No zglupialam troche

Gość gość
Finka też tak mierzyłam testami owulacyjnymi, wychodziło mi wszystko dobrze, a jak się potem okazało miałam przedwczesne wygasanie czynności jajników, stwioerdzone dość późno. Na wszelki wypadek radzę zbadać FSH i LH i estradiol 2-3 d.c. Być może test jest niewiarygodny, może miałaś akurat cykl bezowulacyjny, a może coś się dzieje. Ja bym to sprawdziła, tym bardziej, że wtedy w wieku 26 lat nie przyszło mi do głowy że mogę przechodzić menopauzę, a miesiączkowałam reguralnie z dwoma opóźźnieniami wówczas, dbvrze pamiętam. Przepraszam, jeśli Cię trochę zmartwiłam. Zrób na wszelki wypadek.

Gość finka81
Jest pozytyw :-) troche czekalam, ale sie doczekalam 18 dc :-)

Gość iluśśś
czasami jak test nie wychodzi, albo nie określa jednoznacznie owulacji (np. wychodzi pozytywnie 3 dni pod rząd) to trzeba zmienić na test innego producenta, bo mogą mieć różne czułości. Owulację lub jej brak w warunkach domowych może potwierdzić tylko pomiar temperatury, ale test jest zawsze pomocny żeby sprawdzić czy się zbliża.

Gość gość
owulacja zawsze może się przesunąć, więc nie ma co panikować za wcześnie :) Też używałam testów, przerzuciłam się jednak na Afrodytę - mikroskop owulacyjny. Bardziej się opłaca, bo jest wielokrotnego użytku