Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkoGosham

Pierwsze Dni pierwsze tygodnie

Polecane posty

Gość milkoGosham

Staramy sie o dziecko, dwa lata temu poronilam w 13 tygodniu ciazy ;/ Dalismy sobie spokoj na jakis czas. Na nowy rok 2013/2014 akurat 30 okres mi sie skonczyl od 25.grudnia do 31 grudnia. I postanowilismy starac sie ponownie od nowego roku. 1 stycznia uprawialismy sex no i we mnie doszedl... (okres mam co 24/23 dni ( co 3 tygodnie)) Robilam test ciazowy w niedziele wyszla kreska pozytywna nie ciemna wyrazna ale jasna i widoczna. Dzwonilam od razu do lekarza no i do lekaza mam dopiero za 3 tygodnie ... i dzisiaj zauwzylam ze mam taka biala lepka wydzieline... w pierwszej ciazy nie mialam az tak wczesniej bialej wydzieliny. Chcialabym porpostu sie dowiedziec czy ktos tak wczesnie mial tak wczesne uplawy...? No bo w koncu to tylko 8 dzien ...tylko tydzien...

Gość gość
Też tak miałam. Emilcia ma już dwa lata. Powodzenia i gratulacje

Gość milkoGosham
Czyli moge zaufac testowi..? I tym uplawom...? I gratuluje wzajemnie i dziekuje :) i to znowu tak dziwne dla mnei bo w pierwszej ciazy uplawy biale zauwazylam dopiero kolo 6 tygodnia ciazy... i znowu to tak az krotki za krotki czas jak dla mnie zeby jakies pierwsze objawy ciazy mi wychodzily pomimo tego ze test wyszedl pozytywny na jasnej drugiej kresce

Gość milkoGosham
tak

Gość gość
Przy krótkich cyklach zachodzi się wcześnie w ciążę. Ja mam 26 dniowe i zaszłam 2 dni po okresie.

Gość milkoGosham
o. ale tu chodzi mi bardziej o te uplawy...i o tak krotki czas.... ''pokazania sie pierwszego objawu ciazy''

Gość gość
test nie myli sie w ta strone wiec jesli był pozytywny to jest ciaza, do lekarza idzie się w 6/7 tc, wczesniej nie ma po co. znam przypadek ze dziewczyna poleciała zaraz na poczatku i lekarz tak zagrzebał ze wieczorem poroniła,

Gość gość
Poszłam też tak wcześnie do lekarza. Jak się dowiedzial, że planowany okres mam dopiero za kilka dni to tylko uśmiech na twarzy i dostałam następny termin gdzie jeszcze nic nie było widać. Dopiero za kolejnym razem mógł mi pogratulować ciąży. Następnym razem dopiero w 6 tygodniu pójdę do lekarza

Gość milkoGosham
Nie wiem jak to w Polsce jest, bo mieszkam za granica juz pare lat. Ja dzwoniac do lekarza lekarz mi dal czas na za 3 tygodnie, wiec musze sie uchronic w cierpliwosc. Tylko chodzi mi o te uplawy caly czas... Bo przeciez to tylko 8 dzien od dnia zaplodnienia...?

Gość gość
Totalna bzdura 25-30.12 okres 1.1.14 stosunek 5.1.14 test ciążowy? Żaden test ciążowy nie wykarze ciąży po 4 dniach po po prostu nie jest wtedy wytwarzany jeszcze hormon beta hcg. Krótki cykl nic tu nie ma do rzeczy. Jeżeli to nie prowo to być może okres nie był okresem a poronieniem...

Gość gość
*nie wykaże

Gość Silmanaaaaa
Prowo :-\ Pozytywny wynik testu daje obecność hormonu gonadotropiny kosmówkowej, który wytwarzany jest po zagnieżdżeniu, które następuje ok 6-7 dni po zapłodnieniu (a to następóje później niż stosunek). Test ciążowy ani z moczu ani z krwi nie pokazałby tak wczesnej ciąży.