Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama wielkiego syna

po usg lekarz stwierdzil ze dziecko ma 5200 wagi wykrzyknik

Polecane posty

Gość mama wielkiego syna

waze w 41tc 76kg, przytylam 16 dziecko wazy 5200 z usg a lekarz mi kaze rodzic sn bo powiedzial ze usg sie moze mylic:o co ja mam zrobic, boje sie mnie porozrywa komplikacji itp... powiedzial ze ma duzy obwod brzuszka i glowki

Gość gość
idź do innego, starego położnika przed emeryturą. Mnie taki z samego wymacania określił wage prawidłowo. Pomylił się tylko o 50 g.

u mnie w szpitalu waga powyzej 4500 g jest wskazaniem do cc. u Ciebie w szpitalu nie ma takich ustalen? szok, ze kaze Ci rodzic sn :/, idz do innego lekarza. chociaz nie wiem czy pod koniec ciazy jakis inny lekarz wypisalby skierowanie, skoro cala ciaze chodzilas do innego :|

Gość gość
Swoja droga nie masz przypadkiem cukrzycy?bo to nie jest zbyt normalna waga...

o to samo mialam zapytac. pozostaje nadzieja, ze dzidzius jest jednak mniejszy. moja corcia ma ponad miesiac i nie wazy 5 kg :|. trzymam za Ciebie kciuki.

Gość gość
Ja bym poszła do innego, żeby zobaczyć czy faktycznie waga dziecka taka jest. Usg może się mylić, ale z tego co kojarzę to o około pół kg, a u Ciebie nawet wtedy by wyszło sporo, i oby w druga stronę się nie myliło :P Albo idź do szpitala, może tam Cię zbadają.

Gość gość
Dlaczego on jest taki duży ? to nie jest normalne :(

Gość gość
Wykup sobie cc. Jak ja rodzilam to na sali poporodowej lezalam z taka dziewczyne co sn urodzila duze dziecko. Gdy ja spacerowalam po korytarzu ona wyla z bolu. Maz musial jecha jej kupic kolko dzieciece do plywania bo nie byla wstanie normalnie usiasc. Wiem ze popekala az po o***t pomimo tego ze tez ja ponacinali. Ja bym nie ryzykowala z takim duzym dzieckiem.

Gość gość
A przedewszystkim zglos sie do szpitala bo to juz 41tydz:/ niech wyciagaja tego grubaska:-) a to ma byc dziewczynka czy chlopiec??

Gość gość
Nie spojrzalam na nick:-) dobrze ze o syn bo dla dziewczynki ciezko byloby nawet imie wybrac, jakos nie pasuje mi gruba Juleczka albo Oliwka

Gość gość
może zadzwoń do szpitala albo szpitali w okolicy i powiedz że jesteś w 41tc i dziecko wg usg tyle waży i boisz się sn - u mnie w szpitalu od ręki miałabyś cc - po 4 kg już robią cc

Gość gość
Jeju juz w brzuchu pasie sie tak dzieci masakra jakas! Albo lelarz zle wyliczyl wage albo masz cukrzyce bo to nie jest normalne

Gość gość
Moja siostra według ostatniego USG miała urodzić dziecko ponad 5 kg, urodziła 4.550. Poród był sn, bo lekarze stwierdzili, że siostra da radę urodzić sama, nie porozrywało jej, tylko była nacięta, a po porodzie nie ma żadnej traumy i siedzi normalnie:-D Lekarz bada pacjentkę, mierzy miednicę i po tym stwierdza czy da radę urodzić sn.

Gość gość
To co ma zrobic jak jej dziecko tak uroslo?! Autorko zglos sie do szpitala bo z dnia na dzin dziecko bedzie nadal roslo. Wazne zeby po porodzie sprawdzili kilka razy poziom cukru we krwi dziecka.

Gość gość
u mnie 2tyg. przed porodem wyszło że dziecko ma 4300g a urodziłam to miał 4200g A z kolejnym w dniu porodu wyszło że waga 3500g a urodził się 4050g. Idź na usg do innego lekarza.

USG bardzo często kłamie ale też lekarze źle badają. Ostatnio moja koleżanka urodziła córkę w 42tc i mała miała mieć 4.100 a miała 3.600 i to nie pierwsza taka sytuacja jaką znam. Idź jeszcze do innego lekarza albo w ogóle zgłoś się do szpitala z tym.

Gość gość
obwód główki moze wskazywac wagę tak dużą, ale dziecko wcale nie musi tyle ważyć, lekarze obliczają wagę wg pomiarow, a nie wiedzą jaka jest rzeczywista waga dziecka a jeśli nawet ma 5 kg to cóż z tego, ważne, zeby było zdrowe,a wasze opinie na temat upasionego dziecka wsadźcie sobie w pupcie drogie panie

Gość gość
Na moim usg w 39 tyg wyszło 4200 a synek w 41 tyg urodził sie z waga 3480

Gość gość
Ja mialam wywolywany porod z powodu malowodzia, a gdy przebijali pecherz plodowy to tyle bylo tych wod ze az chlusnelo;/ usg nie zawsze prawde mowi