Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesięczny szkrab

Polecane posty

Gość gość

Poda ktoś fajne przepisy na zupki i deserki dla 8 miesięcznego szkraba.Bo ja już nie mam pomysłu co jej dawać. Z góry dziękuje

Gość gość
pomoże ktoś

Gość gość
Zupki gotuj tak jak dla siebie. Rosól z ryżem_ pomidorowa. Marchewkowa ;delikatne bez soli ostrych przypraw, możesz zrobić pulpeciki gotowane z mięsa z indyka.

Gość gość
A i polecam strony z przepisami dla dzieci np przepisydladzieci.dla4.pl tam masz według wieku może coś wybierzesz

Gość gość
A co tu myśleć? Wrzucasz warzywa, oddzielnie (tak radzą, ja robię razem) mięso, rozdrabniasz i gotowe. Zupa to najmniejszy problem, wszystko możesz wrzucić. Staraj się mieć bazę: ziemniak, marchew, pietruszka i dodawaj: brokuł, groszek, kalafior. Albo trzesz jabłko z bananem, gruszkę itd. Możesz zagęścić kleikiem czy nawet kaszką gotową. Albo gotujesz kaszę jaglaną i dodajesz prażone jabłka. x Pytanie jeszcze czy jesteś jedną z tych mam, które BOJĄ się podać dziecku cukier. Ja mam 9ms dziecko i np. prażąc jabłka podsypuję cukrem.

Gość gość
a po co , skoro jest taki wybór słoiczków w sklepach ? Nie muszi ani głowkowac ani gotowac

Gość gość
Mam nadzieję że trochę pomogłam

Gość gość
Na deser możesz robić np kisiel z bobofruta lub z owocow albo budyn z żółtkiem. Zupa jarzynowa, ogorkowa, barszcz czerwony, kalafiorowa, brokulowa itd.