Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćówęczką

o co pytać zespoły weselne

Polecane posty

Gość gośćówęczką

Mam zamiar spotkać się z kilkoma zespołami weselnymi, ale poza kilkoma oczywistymi sprawami, nie bardzo wiem o co istotnego powinnam zapytać. O co pytać poza kosztami, długością grania itp? Pomóżcie proszę doświadczeni już na tym polu, bo nie chcę wkopać się w jakieś bagno ;)

Gość gość
o zaiks, od ktorej graja tzn czy juz podczas wychodzenia z domów młodych, czy i jakie robią zabawy, jeśli zbierają za marsze to czy cała kasa idzie do nich, czy mozesz sama np przed weselem wysłać im na maila propozycje piosenek ktore koniecznie chciałabyś by zagrali, lub propozycje zabawy itp, kiedy płacisz całość

Gość gościóweczka
dzięki, już mi trochę rozjaśniło to sprawę :)

Gość gość
Koniecznie zapytaj czy kapela pije;) Poproś o spotkanie na którym mogli by trochę pograć,jeśli nie mieliście okazji wcześniej posluchac. Możesz zrobić liste piosenek których np. nie chcesz uslyszec:) Ja powiedziałam ze bron boze nie ma być winda do nieba bo wylacze prad.

Gość gość
jak nie wiesz jak gra zespół, poproś, żeby C***owiedzieli kiedy mają najbliższe wesele i poprostu przyjedziesz sobie pod sale posłuchac jak grają. Kolezanka tak robiła, pojechali z narzeczonym, postalo pod lokalem posłuchali, na przerwie zadzwonili do zespołu, wyszli przed lokal pogadali i już

Gość gość
A czemu tak chamsko masz wyłączać prąd? wystarczy poprosić rozmową i prośbą więcej zdziałasz niż wrzaskiem. To po szczeniacku. Najlepiej wybierać firmy polecane z renomą na rynku, a oni na pewno sami zadbaja o odpowiednia oprawę i nie pozwolą na jakąś fuszerkę.

Gość gość
a z tym piciem to jest różnie, wiadomo, że powiedza ze nie pija, bo chca zyskac klienta, a na weselu to juz roznie z tym bywa. Chociaz w tych czasach nie ma juz chyba kapeli, które upijałyby się do nieprzytomność psując weselna zabawe :)

Gość gość
to z tym wyłączenie prądu to był żart, ironia, oj ludzie ludzie

Gość gościówęczką
Właściwie to z tego, co widzieliśmy (głównie youtube) jak konkretne kapele grają, to mamy już wstępnie wybraną tak między sobą, a po spotkaniu chcemy się po prostu upewnić czy to trafny wybór. Z tą listą piosenek,które nie chcę żeby były, to dobry pomysł. Mam nadzieję, że piosenki, które chcemy żeby były też wezmą pod uwagę. Zespół wydaje się być profesjonalny...

Gość gość
Jeśli ktoś prosi by danych piosenek nie było a kapela czy dj i tak to zagra to z której strony jest nie takt?....hmmm chyba tez bym zareagowala negatywnie..... Zobaczcie ile jest takich przypadkow ze młodzi spotykają się czy to kamerzysta czy zespolem,dj,walkuja temat piosenek które maja być a które nie a zdarza się ze maja wlasnie to czego nie chcą:( Moja znajoma na spotkaniu z kamerzysta powiedziała jaka chce muzyke w filmie slubno weselnym i co kamerzysta zrobil?wlepil swoja muzyke,ktorej sluchac nie można było bo człowiek miał wrazenie ze to jest film pogrzebowy....tym bardziej ze kamerzysta sam wyskoczyl,iz młodzi mogą wybrac swoja muzyke.....Oczywiście moja znajoma nie zaplacila reszty pieniędzy dopóki film nie był zrobiony porządnie i tak jak było wcześniej ustalone:)

Gość gość
u nas było tak, że po ślubnej sesji plenerowe (dwa dni po weselu) byliśmy u foto i kam (małżeństwo) i mieliśmy przygotowaną listę naszych piosenek które chcemy mieć w filmie. Kam sam zaproponował takie rozwiązanie, dodatkowo mogliśmy sami sobie wybrać jaką chcemy czołówkę itd. Myślę, że wszystko zależy od ludzi z jakimi będziecie współpracować

z podkładem muzycznym jest taki problem, że jest to jak spacerowanie po linie... z jednej strony prośba Pary Młodej a z drugiej detektywi ZAIKS stąd tak duże rozbieżności w postępowaniu osób przygotowujących materiał.

Gość gość
a propo zaiksu, mając wesele w lokalu, do którego poza gośćmi weselnymi nikt innym wstępu miał nie będzie, czy mam obowiązek go opłacać? opłacaliście?

Gość gość
Nie

Generalnie myślę, że szanujący się zespół weselny powinien na swojej stronie internetowej umieścić taką listę podstawowych pytań i odpowiedzi. Znacznie ułatwiłoby to poszukiwania zespołu. Mało kto ma czas jeździć od zespołu do zespołu i zadawać pytania: jakie robią przerwy? jaką muzykę grają? czy piją alkohol? ile doliczają za dojazd? itd. Kiedyś właśnie trafiłam na taką stronę, gdzie były pytania i odpowiedzi. Spodobało mi się to i szkoda, że to nie był zespół z mojego regionu, lecz z drugiego końca Polski. Zresztą możecie sami zobaczyć jak to wygląda: http://www.zespolnawesele-lodzkie.pl

Gość gość
jakie maja doświadczenie, jakie ceny, jak długie są przerwy my wybralismy zespół Magnes z Rybnika i byliśmy mega zadowoleni, wesele takie jak chcieliśmy