Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trelemorele7777

praca w niemczech

Polecane posty

Gość trelemorele7777

witam wszystkich. sprawa jest taka, ze byc moze moj maz po wakacjach strac**prace , poniewaz tu gdzie teraz mieszkamy jest cienko z praca i nie maja zlecen. mamy bardzo dobrego znajomego w kolonii w niemczech i on nieraz mowil , ze jak cos to zalatwi dla mego prace. chcialabym sie dowiedziec , od osob , ktore orientuja sie w temacie , czy warto (na razie mamy prace , ale jak przyjdzie co do czego to nie chcemy zostac na lodzie , a pozatym juz od wakacji myslimy o zmianie kraju, bo tu sie robi nieciekawie , a mamy 2 dziec) 1 chcialabym sie dowiedziec ,ile mniej wiecej moze zarobic moi maz jako budowlaniec 2 ile mniej wiecej kosztuje wynajem mieszkania tak ok 60-70 m 3czy nie bedzie w razie czego problemu ze szkola. corka ma 7 lat i chodzi do pierwszej kl , niemieckiego nie zna , troche angielski. chcialabym tez zapytac sie o pszedszkole dla mlodszej corki. ma 2 lata . 3 czy jak nie znamy jezyka , to czy sa jakies kursy , czy sa platne 4 byc moze bedziemy musieli kupic nowy samochod , bo ten i tak chcielismy zmienic. czy za ok 5-7 tys e kupimy dosc dobry uzywany samoch? 5 ile mniej wiecej bysmy potrzebowali na jakies pierwsze 2 m-ce zycia lacznie z oplatami za mieszkanie, no nie wiem , z zakupami do szkoly dla corki itp.

Gość trelemorele7777
prosze po mnie nie jechac, ja po prostu chce sie zorientowac , bo do Polski wracac nie chcemy.mielismy tez propozycje pracy w anglii , ale z tego co slyszalam niezaciekawie tam , wiec myslimy o niemczech.

Gość gość
Co raz częściej praca w Niemczech staje się mniej opłacalna.

Gość trelemorele7777
jak wszedzie, aly my nie myslimy o tym, zeby odlozyc jakies straszne kokosy , ale zeby spokojnie zyc. chcemy wyjechac gdzies , gdie moj bedzie mial prace i gdzie bedzie sie zylo w miare spokojnie, a nie np martwic sie jak dzieci zchoruja za co leki kupic

Gość margola xl
w miemczech polki maja powodzenie u turkow,turki chetnie zatrudniaja polki,ze one duzo nie nadaja tylko dobrze podkladaja

Gość gość
Marogola xl lepiej się poczulas po tak dennym kom? Czytać nie umiesz , to ty na pewno kariery za granica nie robisz, chyba ze w podkladaniu jak to ląd nie ujelas. NAPISALAM WYRAZNIE ZE Z RODZINA

Gość gość
Wejdz na strone www.mypolacy.de Tam uzyskasz potrzebne info od osob zyjacych od lat w Niemczech.Powodzenia

Gość gość
jedynie co mogę C***owiedzieć, to to, że mój facet zarabia jako budowlaniec 11 euro na godzinę netto. Nie powiem Ci dokładnie ile kosztuje wynajem tak dużego mieszkania, ale kiedy ja byłam w DE i wynajmowałam ok. 35 m2 to płaciłam 300-450 euro. Jeśli chodzi o dzieciaki, to nie orientuję się jak to wygląda w szkole, natomiast z młodszym dzieckiem nie będziesz miała problemów. Szybko zaaklimatyzuje się w przedzskolu i załapie język. Są oczywiście kursy językowe, nawet nie specjalnie drogie. Samochód również kupicie, ale nie kupujcie od Turków-dealerów, bo was oszwabią lepiej niż niejeden Niemiec :O Jeśli chodzi o koszty utrzymania, no to jednak trochę gotówki będzie Wam potrzebnej. Na moje oko ze 4 tysiące euro. Tyle, co mogę Ci doradzić.

Gość gość
Dzięki za odp