Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę uprawiać bezpiecznie seks

Polecane posty

Gość gość

Witam otóż mam problem ponieważ dostałam okres 29 grudnia 13r. Czy mogę 10 stycznia bezpiecznie uprawiać seks ? Błagam proszę o dokładne odpowiedzi

Gość gość
A skad my to mamy wiedziec? Jesli masz cykle 28 dniowe to juz zaczely Ci sie dni plodne. Wszystko zalezy od cyklu. Sama powinnas obserwowac jaki masz sluz, mierzyc temperature czy sprawdzac szyjke. Ale to czesto zawodna metoda antykoncepcji.

Gość gość
okres skończył mi się 1 stycznia. Ale tak normalnie ile dni po okresie można uprawiać seks ? bo na kalendarzach kilku pisze,że mogę już. a na jednym,że właśnie 10 mam owulację i jest najbardziej płodny :)

Gość gość
A masz regularny cykl? Co miesiac okres wystepuje np. po 28dniach? Nigdy nie ma pewnosci czy mozna czy nie mozna bo owulacja moze sie przesunac i byc nawet w trakcie miesiaczki (zdarzaly sie takie sytuacje). Wiec jesli liczysz na internetowy kalendarzyk to zycze udanych 9 miesiecy z brzuchem ;) Bo to jest najgorsza opcja ktora mozesz wybrac. Zacznij sie obserwowac to bedziesz wiedziala co i jak.

Gość gość
Hm ostatni cykl był 22 dniowy. Natomiast uprawiam seks z prezerwatywą. Nigdy nie ma kontaktu bez. Zawsze uważamy gdy zmienia prezerwatywę, i czy tak wgl bo nigdzie tego nie ma czy jest możliwość,żeby ta prezerwatywa pękła podczas stosunku ? jest do durex preforma..

Gość gość
Okreslanie dni plodnych i innych rzeczy po jednej dlugosci cyklu nic nie daje. Musialabys wiedziec jakiej dlugosci byly cykle z minimum pol roku. I obserwowac siebie bo jesli masz raz 22, raz 28 a innym razem 35 tzn ze owulacja wystepuje w kazdym cyklu w innym terminie. A skoro uzywanie prezerwatywy to po co pytasz czy mozesz uprawiac bezpieczny seks? Prezerwatywy maja chornic przed ciaza ale to nie 100% zabezpieczenie.. Prezerwatywa zawsze moze pekac..

Gość gość
No wiem,ale jakie mogą być przyczyny pęknięcia prezerwatywy ? :)

Gość gość
Wyszukiwarka nie gryzie. A przyczyn moze byc wiele.Zle zalozona i sie zsunie (chociazby), wada fabryczna, za mala prezerwatywa itp itd..

Gość gość
Jeżeli jest założona poprawie, :) jaka ma największą wytrzymałość. Bo partner chce użyć durex preformy,żeby atrakcja trwała dłużej :) a wyszukiwarce pisza głupoty wolę porozmawiać z ludźmi tutaj

Gość gość
Ale Ty piszesz w tym momencie takie same glupoty jak Ci ludzie.. Napisz do producenta to moze C***owie. A durex performa nie rozni sie niczym od innych durexow bo tez uzywalismy z partnerem prezerwatyw i jakos nigdy nam nie pekla.

Gość gość
Dzięki wielkie. miłego wieczorku :)