Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekając na dwóch takich

Imiona dla parki bliźniaków

Polecane posty

Gość gość
hej, Bolek i Lolek jest super! Karol piękne, tylko czy na Bolesława się odważycie? :)

Bliżniaki to parka tak czy srak:P Pierwszy zestaw najbardziej mi odpowiada, oba imiona świetne. drugi zestaw mniej, Artur mi nie podchodzi, trzeci najmniej, bo nie lubię imienia marek, choć nie mam z nim skojarzeń Chcialabym mieć bliżnięta albo więcej. Przy bliźniaczkach wiem, ze będą to imiona mojej mamy i mojej bliźniaczki, czyli Helena i Wanda. Jesli chodzi o chłopców lubię imiona na literę ''E'' Edward, Edmund, Ewaryst, Eustachy itd.:) Mam też inne męskie imiona, ktore rozważam, np. Gustaw, Krzysztof. I żeby nie było pretensji każde moje dziecko będzie miało drugię imię po dziadkach. W przypadku dziewczynek po dziadkach od strony przyszłego męża, w przypadku chłopców podzielimy

Gość gość
a jak założą jakiś zespół muzyczny? :)

Gość czekając na dwóch takich
Dziękuję kciukiem! Wandę braliśmy pod uwagę jako imię dla dziewczynki, po mojej babci. Myśleliśmy tez o Sabince, po babci męża. Ale USG wyraźnie pokazuje chłopców, więc to ewentualnie na przyszłość, bo mąż chce córeczke :)

Gość gość
Adam i Marek

Gość gość
Adrian i Krystian :) najładniejsze

Wanda to przepiękne imie bez względu na sentyment. Sabina mi osobiście nie podchodzi. Jakoś kobiece na ''S''... nie lubię i już:) Jesli chodzi o chłopaków wybraliście imiona przepiekne, widać w was normalność i różnorodność, od normalnych naszych wspólczesnych do starych, pięknych dziadkowych naszych. Mi nie podchodzą tylko połączenia. Ale dla bliźniąt ... najfajniej, gdy imion SĄ na tę samą literę, tej samej epoki lub po prostu ładne połączenie. Bo bywają i drastyczne połączenia. Wiesława i Nicola. ale to już szczyt wszystkiego:))) po prostu wiadomo o co chodzi. Sama jestem z bliźniąt i uważam , że mama pięknie połączyła. Maria i Helena. Kiedyś ktoś powiedziałby, że nie, bo moje popularne, helena niesotykane, ale helcia coraz bardziej rządzi. ale my mamy po babciach min. a i dodam, że mamy starszego brata-Adama:D

Gość gość
Alfa i Omega Sigma i Pi

Gość gość
kciukiem! Ty dalej z tym starym dziwnym facetem jesteś??? W ogóle wieki Cię nie widziałem na kafe :P

Gość gość
Darek i Jarek

Gość gość
moja kuzynka miala 5 synow i 6 corke amelie ,a synowie nazywali sie tak;ziemowit( Ziemek),ludomir (ludek),kuba ,piotr,pawel. mi sie podoba piotr i pawel ,a moj synek nazywa sie lukas ...

Gość gość
1. Julian i Lucjan - zbyt podobne, przy wypowiadaniu jeden po drugim zlewają się, na nie 2. Artur i Adam - oba imiona bardzo ładne, chyba najbardziej podoba mi się ten zestaw, szkoda tylko że jeden będzie miał bardzo popularne imię(a widzę że tego nie chcesz), a drugi dość rzadkie 3 Henryk i Marek - Marek jest super, ale Henryk zostanie Heńkiem i to mi się już nie podoba osobiście wymieszałabym twoje propozycje i wybrała Artura i Marka widzę że spodobał ci się Florian - jak najbardziej na tak i zestaw Julian i Florian też pasuje

Gość made in PL
no dajże jakieś słowiańskie, szanujmy to, co nasze - to piękne! Lesław, Miłosz, Jarosław, Przemysław, Sambor, Wojciech, Ziemowit. Przecież nie trzeba zapożyczać, bo modnie mieć Artura :(

Gość gość
Aleksander i Adam, czyli Olek i Odolek(tak moja babcia na adamow mowila) no i pierwszy zestaw mi sie tez podoba

Gość gość
1 super :)

Gość gość
Nikodem i Antoni

Gość gość
Marcin i Mateusz