Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamagość

usypianie nimowlaka

Polecane posty

Gość mamagość

jak nauczyć 4miesięcznego niemowlaka aby sam zasypiał?

Gość gość
Sposób? Miałam ten sam problem. Robiłam codziennie to samo: kąpiel, ubieranie, karmienie i do łóżeczka i co? Jeden wielki płacz! Za nim usnęła to siedzieliśmy z mężem przy niej od 1 - 1,5 godziny zanim zasnęła a i bywało, że zasypiała o 22 czy 23 a kąpana jest o 19-19:30. No koszmar był. Jak skończyła prawie 4 miesiące zasypia po karmieniu włożona do łóżeczka sama w ciągu 5 lub 15 minut. I nie wiem czy to stały, powtarzający się schemat wieczornych czynności tak podziałał czy po prostu dziecko musiało dorosnąć. Obecnie ma 4, 5 miesiąca. Wiesz, chyba nie ma sposobu bo dzieci są różne.

Gość gość
Położyć w łóżeczku wiadomo, że będzie płakał jak będzie się zanosił to wziąć na ręce i uspokoic i znowy do łóżeczka . Tak na okrągło aż się umęczy i uśnie pare dni męczarni ale z skutkiem :D pozdrawiam :)

Gość mamagość
dziękuje :) mam nadzieje, że poskutkuje ;)

Gość gość
Ja nawet telefon kładłam do łózeczka i muzyk puszczałam ale to najgorsze co może być usypiania kładząc do łóżeczka to chyba najlepsze wyjście wiadomo że ma się wtedy nerwy bo dziecko płacze ale trzeb spokojnie z tym podchodzić bo jak dziecko czuje, że mama sie stresuje to dziecko wtedy daje w kość :)

Gość gość
Boże! Kobiety, ale dlaczego wy tak męczycie takie maleństwa ? Ja rozumiem rocznie dziecko, ale nie takie małe ! :/ Widocznie te dziec***otrzebują bliskości do spokojnego snu ! Jak sama jak się nie poprzytulam do męża przez spaniem to bym nie usnela ! Dlatego mam problemy ze spaniem jak jedzie w delegacje ! A co dopiero takie maleństwo

Gość gość
Przyzwyczajenie dziecka do snu z mamą to najgorsze co może byc! Może to piękne ale co zrobi jak już dziecko sie przyzwyczai? Mam synka który ma 2 i pól roczku od małego śpi ze Mną i teraz co mam? Wieeeeelki problem bo ciągle tylko mama a jak kładę się do partnera to wielki krzyk i zazdrość