Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama potrzebujaca niani

ile za opieke nad 2 dzieci

Polecane posty

Gość mama potrzebujaca niani

witam, mam takie pytanko do kobiet, ktore pracowaly jako nianie. otoz potrzebuje kogos do opieki nad dojka dzieci (blizniaki) maja po 3 lata... zaproponowalam swojej siostrze ciotecznej ta prace... mieszka 2 domy dalej wiec nie dojezdza, mialaby tylko pilnowa dzieci zero sprzatania czy gotowania wszystko by miala przygotowane... mieszkamy na wsi, pilnowalaby dziec**przez 7 godz i zastanawiam sie ile mam jej zaproponowac. nie chce jakis znizek ze to siostra ioteczna i chrzesna jednego z blizniakow i pytm o rozsadna stawke... kto pomoze

Gość gość
10 zł za godz. to najmniej

Gość gość
ja mam 1700 z jedną dziewczynką prawie już półtorroczną, ale pracuje zwykle 10 godzin... Myślę, że jeśli pracowałaby 7 godz i opieka nad dwójka to rozbieżność między 1500-1700, no chyba, że masz kasy jak lodu :) to wtedy możesz dać więcej

Gość gość
no nie przesadzajcie u nas za pilnowanie takiego do roku i przyprowadzanie ze szkoły 7 latka 600 zł. przedszkole prywatne bierze 700 na miesiąc ma wsi są inne ceny. bo i inne zarobki,

Gość gość
a Ty za 600 zł byś wyżyła ? Chciałaś porady to napisałam co uważam i jaką mam stawkę

Gość gość
nie lepiej oddac do przedszkola? taniej zaplacisz a i dzieci beda sie uczyly zycia z rowiesnikami nianki sa dobre dla dzieci do 3 rz ;]

Myślę, że dyszka na godzinę to rozsądna i uczciwa cena, a może i ciut więcej , tym bardziej, że dziewczyna może przecież robić inne przyjemne dla niej rzeczy, a dzieci jest dwójka.

Gość gość
10zł za h to ja w banku mam, otrząśnijcie się

Gość gość
300 tygodniowo maks

Gość gość
6 zł za godz to przy jednym dziecku a przy dwójce to 12 zł za godz.

Gość gość
nie no gdzie 40zł to minimum, wszak d**e urywa przy takiej pracy :-/

Gość Joela
to jeszcze pytanie czy zarejestrujesz ją czy praca na czarno?

Gość AgaS89
moja mama jako opiekunka ma 12zł/h

Gość gość
może w warszawie.... u nas na kujawach za takie pilnowanie 2 dziec**płacą 600-800zł

Gość gość
ja mam 10 na godzinę i 15 jesli muszę przyjśc wieczorem albo w weekend (2-3 razy w miesiacu tak sie zdarza) - pracuje na czarno

Gość gość
zrozum ze ktos za ta parce musi wyzyc

Gość gość
tak, ale jeśli ja zarabiam 1500zł na rękę w biurze to mam 1700 zapłacić za opiekę?

Gość gość
to nie pracuj, lepiej na tym wyjdziesz

Gość gość
w takim razie nie stać cię na opiekunkę i koniec tematu.

Gość AgaS89
mama się opiekuje 2ką dzieci w Bielsku a nie w Warszawie...

Gość gość
idiotki, u nas za 300zł się niemowlaka pilnuje taka bieda

Gość gość
Ja mam 1000 zł za 8 godz., 5 dni w tyg., opieka nad chlopcem, który ma 20 miesięcy. Dla rodziców to jest dużo, ale dla mnie na waciki, jakbym miala sie utrzymac z tego, to smiech na sali albo raczej tragedia. Jak coś znajdę, to odchodzę.

Gość gość
osoba z mojej rodziny u bogatych lekarzy miala 6 zl/h...

Gość jajasiewypowiem
nie no lepiej po opiekać latac albo na utrzymaniu rodziców albo męża być jak za 1000 zł pracować

Gość gość
ot polskie lesery, dla takich jak dla kiepskiego nie ma pracy w tym kraju

Gość gość
razu pewnego dziewczyna w sklepie przyszła spłakana,bo macierzyński się kończy do pracy musi wrócić no i chce bo kasy za mało mąż też pracuje-oboje w jednej firmie po 12godzin system zmianowy długo by pisać nie mogli się tak zgrać żeby się wymieniać,i babcie się wypięły itdpłacić dużo nie mogą bo ona miała mieć wtedy do ok 1000zł na rękę mąz też tyle,a ja zakupy robiłam i sobie myślę jak ona zrezygnuje z pracy to gdzie i kiedy znajdzie następną a znam ich od dziecka,skromni młodzi ludzie.wyszła ze sklepu ja za nią i mówię jak chcesz to ja ci mogę pomóc przy dziecku dopóki kogoś nie znajdziesz albo zmian sobie w pracy nie poustawiacie żeby pasowało,ona w płacz że bardzo chętnie ale pewnie ją na mnie nie stać(do biednych nie należę,przynajmniej wizualnie:) ) więc ja mówię że kto tu mówi o płaceniu,masz wrócić do pracy i dziecko oddawać mi jak do najlepszej babci tj bez skrępowania.Podziękowała poszła,zaraz jak jej mąż wrócił z pracy przyszli oboje,aż się spłakali ja im mówię ,że wioska mała ludzie wszystko wiedzą i ja też,że im do szcześcia to tylko trochę więcej pieniędzy potrzeba. Rano dziecko już było u mnie,pilnowałam malej 3lata dziś już jest duża ma 12 lat chodzi do szkoły codziennie do mnie zagląda z resztą jej rodzice też jak tylko mogą. stanęli na nogi nawet mają się całkiem nieźle,kupili mieszkanie,a tak,odwdzięczyli się za pomoc,zostawili kopertę za te 3 lata nie chcieli zabrać z powrotem,odczekałam 2 miesiące i tą samą kopertę oddałam ich dziecku w dzień 1 komunii świętej bo wiedziałam że zbierają na remont pokoju dla niej. więc nie gdybajcie ile komu dać za opieke,zapytajcie opiekunki ile sobie życzy,najwyżej zrezygnujecie.

Gość gość
autorko..skończyłaś ? to wyjdź. szukasz porad a później się bulwersujesz.. trzeba się byłó pytać w lokalnej gazecie a nie tutaj

Gość gość
Gość z 21.42 nie często spotyka sie tyle dobroci i pomocy od rodziny a co dopiero od obcych ludzi.

Gość gość
żal mi ich było okropnie,oboje z wielodzietnych rodzin i nie miał kto im pomóc,wstyd.A oni naprawdę dorabiali sie od zera,ja mieszkam na siedlisku,prowadzę spore gospodarstwo rolne,więc czy ja w pracy czy w domu to i tak na miejscu,oboje naprawdę pracowici ale wybić się od zera trudno,jej mąż to odkąd tylko mógł jeszcze jako kawaler przychodził do mnie pytał o jakaś pracę,żeby zarobić dorobić,potrafił urlop tak wziąć żeby u nas na kombajnie całe żniwa przepracować na tym urlopie z pracy,naprawdę starali się jak mogli.pomogłam i opłacało się,żyją godnie i u siebie,a wiecie co najbardziej lubię jak mała przyjdzie ot tak,zagląda do spiżarki i mówi ciociu jesteś niezawodna bo tam od zawsze dla niej,stoi u mnie słoik nutelli i prawdziwe masło,no i cieszy mnie fakt,gdy młodzi kupili samochód to nawet nie do domu,ale do mnie przyjechali się pochwalić.Mało kto to zrozumie,bo niewiele osób cieszy się teraz z małych rzeczy...a z 13sto letniego samochodu to już w ogóle mało kto.