Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczupłaona88

JADŁOSPIS ZAWSZE SZCZUPŁEJ

Polecane posty

Gość szczupłaona88

Może to komuś się przyda. Jestem szczupła praktycznie cały czas. Nigdy nie stosowałam żadnych diet. Jestem mało aktywna fizycznie. Podaję mój jadłospis z dzisiejszego dnia Śniadanie: 2 kanapki (pieczywo białe z ziarnami) z serkiem śmietankowym, serem, szynką, plastrami pomidora polane oliwą z oliwek jajecznica na maśle z 2 jaj herbata słodzona cukrem 2 śniadanie: banan Obiad: Makaron z pieczarkami, śmietaną, cebulą i szczypiorkiem Deser: pare kostek ptasiego mleczka Kolacja: 2 połówki kajzerki z serkiem śmietankowym, szynką, serem, plastrami ogórka polane oliwą (tak lubię :D ) jabłko herbata słodzona cukrem. Moje BMI nigdy nie przekroczyło 20 :)

Gość gość
to spoko juz 1200 kcal wiec zupełnie norma :0

Gość gość
dzis zjadlam: 2 podwojne kanapki z serem topionym i papryka drugie sniadanie to samo obiad kurczak ziemniaki opiekane kolacja 6 jablek 2 tigery i 3 kawy plus 5 kubkow herbaty wczoraj snidanie ser bilay z orzechami obiad z dwoch dan zupa, kurczak ziemnaiki opiekaneg surowka 2 snickersy

Gość szczupłaona88
nie wiem ile to kalorii bo nigdy nie przeliczam :)

Gość gość
wedlug BMI mam niedowage, i to nawet sporą, i ogolnie wygladam jak patyk, za to sniadania nie jem, na obiad jem kotlet panierowany, ziemniaki, sos, surowke, na deser dwa cale czekolady i litr coli, na kolacje dwie kromki chleba z czekolada, a w miedzyczasie jeszcze wchlone paczke czipsow. i tak niemal dzien w dzien. dobra przemiana materii i moge wchlaniac wszystko co chce :P

Gość gość
przydać się może jedynie osobom szczupłym z prawidłowym metabolizmem. chyba nie zamierzałaś jej polecać osobom otyłym?

Gość szczupłaona88
Hmm zamierzam polecać wszystkim z normalną wagą a takze z nadwaga, ale nie skrajną. Mój organizm wie, że jak jest głodny to dostanie jeść dlatego nie magazynuje dużo tłuszczu. U otyłych osób z powodu diet , efktów joj itp organizm nie wie co go czeka i dlatego magazynuje tłuszcz na zapas

Gość gość
to ja już wole biegać na fitness niż miałabym sie tak głodzić dzień w dzień

Gość Eilzabett
W tym wieku to chyba większość osób ma BMI poniżej 20 :)

Gość szczupłaona88
acha dodam czego prawie nigdy nie jem / nie pije(bo po prostu nie lubię): -napojów gazowanych i energetycznych -produktów light np dietetyczne batoniki, słodziki i inne wynalazki :) -kapusty i dań , które ją zawierają -pierogów i naleśników (baardzo rzadko) - lodów

Gość Eilzabett
Oho, teraz zaczną się przechwalanki która ile nie je i ile nie waży :D W młodym wieku można jeść praktycznie wszystko- do 30tki ma się super przemianę materii. A czekolady i chipsów nie powinno jeść się w nadmiarze nie tylko ze względu na wagę ale nie będę tu tłumaczyć :)

Gość szczupłaona88
właśnie o to chodzi ,że dla mnie to naturalny sposób jedzenia i rzadko kiedy jestem bardzo głodna. Jak tylko poczuję głód to zjadam np owoc, kanapkę/ batonika.

Gość Eilzabett
Dobrze robisz, że nie pijesz tego świństwa ja jestem uzależniona od gazowanego :/

Gość szczupłaona88
Hmmm moim zdaniem to niezupełnie zależy od wieku. Moja mama je podobnie i też jest szczupła.

Gość szczupłaona88
Ja po gazowanym czuję się wzdęta , więc unikam. Wolę wypić sok/ wodę/ herbatę lub mleko sojowe

Gość szczupłaona88
często wstrzymuje oddech bo jak nawdycham sie powietrza za dużo to też mam wzdęty brzuch

Gość Eilzabett
Ja się staram odżywiać ogólnie zdrowo- człowiek i lepiej się czuje i lepiej wygląda,ale niestety gazowanych nie mogę się oduczyć. Chyba się uzależniłam. Może od tego cukru które są w masakrycznych ilościach w tych napojach - bo tak to raczej cukru nie jem, herbaty nie słodzę, czasem zjem kawałek czekolady ale nie ciągnie mnie do słodkiego zbytnio.

Gość gość
polecam wykłady dr Ewy Dąbrowskiej na you tube nt. zdrowego odżywiania, biała mąka i mleko nie bardzo są ok

Gość szczupłaona88
Jadłospis z innego dnia :) : Śniadanie: jogurt owocowy, 2 tosty na maśle z serem żółtym i pomidorem, jajko na miękko herbata słodzona cukrem II śniadanie: kanapka z serkiem śmietankowym szynką i ogórkiem Obiad: Leczo z ryżem Przekąski : banan, batonik, sok Kolacja : sałatka grecka z chlebem, herbata słodzona cukrem

Gość szczupłaona88
z tym wstrzymywaniem oddechu to podszyw :) Eilzabett - może spróbuj się przerzucić na wodę gazowaną

Gość wikiwiki2
niezła dieta :)

Gość szczupłaona88
tak niezła niezła , ale nazwałabym to stylem jedzenia a nie dietą :)

Gość Elizabettt
Wodę gazowaną też piję w dużej ilośći :) Ale najbardziej słodkie napoje. Jestem w tym wieku, że teraz się nie tyje od tego, ale za kilka lat niewiadomo już, a dwa przyzwyczajam się do tego coraz bardziej a to strasznie niezdrowe.

Gość szczupłaona88
To może przerzuć się na słodzone soki. A propo gazowanych słodkich napojów kiedyś słyszałam ,że dodają do nich jakąś chemię , która sprawia, że nie robi nam się niedobrze od nadmiaru cukru w nich zawartych. Ja nie unikam cukru , ale różnica jest taka ,że nie wypiłabym herbaty osłodzonej 10 łyżeczkami cukru :)

Gość gość
Jeste szczupla cale zycie Moj jadlospis- wszystko na co mam ochote w kazdych ilosciach:)

Gość szczupłaona88
Oczywiście jeśli ktoś chce zastosować mój jadłospis to na własną odpowiedzialność bo nie jestem dietetykiem. Mam koleżanki, które próbują się odchudzać. Jedzą produkty light, unikają tłuszczu i cukru a raz na jakiś czas po prostu rzucają się na jedzenie : kebaby, słodycze itp. Efektem tego mają ciągle wahania wagi.

Gość szczupłaona88
No właśnie to jest klucz - to na co ma się ochotę. Pod warunkiem ,że nie są to skrajnie niezdrowe rzeczy :)

Gość gość
mój dzisiejszy jadłospis: śniadanie:banan, kawa z mlekiem bez cukru 2 sniadanie : 2 jogurty "musli" + banan obiadokolacja ( z pracy wracam dopiero koło 19-tej wiec tak jem): łosoś + makaron z mąki typu durum poza tym zjadłam w dzień ze 2 czekoladki i wypilam pare kaw ( nie moge bez nich życ) z mlekiem i bez cukru (nigdy niczego nie słodze) i waże 60 kg przy wzroście 168 i wygladam jak kloc :/ Codziennie tak jem (wydaje mi sie że to mało), nie chodze głodna. chciałabym schudnąć z 8 kg ale nie wiem jak :(

Gość gość
szczupla88 ja mam 32 lata i jakbym jadla to co Ty to bym miala pewnie z 20kg nadwagi kazdy organizm jest inny a im czlowiek jest starszy tym trudniej jest zachowac wage (przynajmniej mnie) pozdro

Gość szczupłaona88
Moje rady : rozdziel obiadokolację na obiad i kolację (jeśli możesz np zjeść coś w pracy) ogranicz kawy (ja np wolę herbatę ) zamień 1 banan np na jabłko ( jak dla mnie banan jest bardziej sycący )