Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smorawinsky

Dlaczego nie daję Owsiakowi

Polecane posty

Gość Smorawinsky

dlaczego nie należy wspierać W.O.Ś.P. „Po pierwsze, przy tej inicjatywie zatracono ducha działalności charytatywnej i pomocy płynącej z ludzkiego serca. Organizatorzy Orkiestry przekształcili oddolną akcję społeczną w zorganizowaną instytucję do zarabiania pieniędzy.” "Po drugie, na cele charytatywne Orkiestra wydaje zaledwie około połowy zebranych środków, czyli znaczną część pieniędzy otrzymanych od ludzi konsumuje. Jest to biurokratyczna instytucja, która pozwala dobrze żyć z ludzkich pieniędzy grupie kolesi związanych z Jerzym Owsiakiem". "Po trzecie, Orkiestra zakupuje dla szpitali drogi sprzęt, którym chwali się w mediach, ale nie interesuje się później ich losem, nie dba o zapewnienie odnawialnych materiałów i środków do serwisu urządzeń. W związku z tym wiele z tych urządzeń bardzo szybko przestaje pełnić swoją funkcję albo działa wadliwie, bo szpitale nie posiadają pieniędzy na ich utrzymanie, a lekarze mają kłopot i narzekają na Owsiaka za pozorną, krótkotrwałą pomoc". "Po czwarte, W.O.Ś.P. jest wykorzystywana politycznie przez rząd i Prezydenta RP. Organy władzy wykorzystują swój dział w inicjatywie do autopromocji, upolityczniając całe przedsięwzięcie". "Po piąte, z Orkiestrą, a szczególnie z Owsiakiem, są związane i kojarzone inicjatywy i postawy, które kłócą się z duchem służby ludziom, pomocy charytatywnej, odruchów serca. Owsiak manieruje młodych ludzi, a wręcz ich demoralizuje". Na koniec poseł PiS mówi, że lepiej wspieraćCaritas Polska niż WOŚP.

Gość gość
Taaa, Caritas, jasne. Tam to dopiero są przekręty. Jechałam kiedyś pociągiem z laskami, jak się okazało, matka jednej z nich pracowała w Caritasie. Laska opowiadała koleżankom, jak to sobie z***biście żyje z darów... A to tylko jeden przykład.

Gość gość
no autorze - niestety wielu jest takich jak ty :( Nie pomagaj, tylko żądaj od wszystkich pomocy :(

Gość gość
Słyszałam juz takie opinie, ale prawda jest taka, że oni coś robią jednak, pomagają. Przekrety są wszedzie, ja od kilku zł wrzuconych do puszki nie zbiednieje. Nikt nie każe Ci licytować za kilkadziesiat tysiecy róznych gadzetów.

Gość gość
potem z tego kupują wódkę na Woodstok

Gość gość
PO SZÓSTE - Owsiak jest synkiem pułkownika MO, od 20 lat robi sobie biznes wyłącznie dzieki rodzinnym koneksjom

Gość gość
Owsiak bardzo pomaga, bede zawsze wspierac jego akcje

Gość gość
Owsiak pomaga głównie sobie i swoim osobistym finansom!!!!! kręci lody na naiwniakach :o

Gość gość
A wy myslicie ze prowadzenie takiej organizacji nie kosztuje? on tez ma mase kosztow, ludzi ktorzy pracuja za pieniadze, promocja,materialy reklamowe to wszystko kosztuje! nie wspieram go ale nie moge sluchac idiotow ktorzy tylko krytykuja prace innych lezac do gory dupa na kanapie!

Gość gość
i zaczyna się nagonka jak co roku Piszecie, ze kręci lody. Kręci, kręci od 22 lat i nikt tych lodów nie znalazł :D Dajcie już spokój, bo ośmieszacie się

Gość gość
Koszt promocji w mediach i Administracji przekracza wartość tych 40 milionów , zatem ............ wszyscy są dojeni , bo kasa na promocję idzie z podatków.

Gość gość
jak nie znalazł???? a Złoty Melon to co???????? durnoto :o

Gość gość
Jak co roku, znowu frustracji się odzywają...nie chcesz, nie pomagaj, to nie jest obowiązkowe. Ja Owsiaka popieram i zawsze będę. To jest ewenement na skalę światową i z tego możemy być dumni.

Gość gość
nie jest obowiązkowe........... żal mi Ciebie , we wszystkich jednostkach administracyjnych jest przykaz , aby się zaangażować sieroto Osrana

Gość gość
Znowu nie wziąłeś dzisiaj leków, ludzka kupo :)

Gość gość
idź kup sobie koniobijkę

Gość Grzesiek z Bolesłaca
Ja byłem i tarzałem się w g ó wnie na Woodstoku

Gość gość
bazienka--- jakie 10 % na cele statutowe??? z reguły jest to ok. 35-40 % a w jednym roku było nawet 47 %!!!!!! :o

Gość gość
A gdyby nawet 50% to co? Żal Ci d**ę ściska? Nie interesuje mnie to, ile sobie biorą, bo ważne, że coś dają i to bardzo dużo. Gdyby nie oni, nie byłoby tej pomocy. Naprawdę, zamiast cieszyć się, że coś ktoś robi dobrego, to nic tylko szukanie machlojek.

Gość gość
40 % przepada na inne cele, czyli jakieś 20 mln z zebranej sumy!! :o do tego trzeba doliczyć pewnie jeszcze ze 2-3 razy tyle na inne koszty jakie generuje ta owsiakowa HUCPA!!!!!!!!! koszty w postaci czasu antenowego w publicznej tv, wozy transmisyjne i wszelkie inne koszty przygotowania obsługi tv, koszty związane z ochrona przez policje, koszty udziału w imprezie innych służb (np. 1000 żołnierzy w 2012) z wykorzystaniem sprzętu wojskowego!!! wojsko było angażowane również w 2010 i 2011!!! długo by wymieniać!!!! a do tego okazyjnie koszty w postaci ESKORTY SAMOLOTÓW F-16!!!! gdzie godzina lotu jednego samolotu kosztuje 6 tys. dolarów!!!!! :o co to ma być się pytam!!!!!!??? l KOSZTY TEJ HUCPY SĄ OGROMNE!!! I KTO ZA TO PŁACI??? głupi podatnik!! :o:o:o

Gość IQ172
racja, dlatego ja tez nie daje

Gość w górę bo ważne
up

Gość LIŚĆ MIĘTY
nigdy przez te wszystkie lata nie dałam nawet10 gr na ''owsika'' i nigdy nie dam :)

Gość gość
LIŚĆ MIĘTY - rozumiem, że jak urodzi Ci się dziecko to zabronisz badać mu słuch sprzętem od Orkiestry, jak urodzi Ci się wcześniak to nie dasz go położyć do inkubatora z serduszkiem, a jak będziesz już stara i zgrzybiała, to odmówisz leczenia w szpitalu, w którym łóżka są od Jurka Owsiaka? Nikt nikogo nie zmusza do dawania, ale przynajmniej przestańcie pluć jadem w internetach, bo jak będziecie mieli potrzebę, to bez mrugnięcia okiem użyjecie sprzętu sfinansowanego przez WOŚP. Hipokryci.

Gość IQ172
w szpitalach jest sprzęt do badania słuchu inny niż ten od Orkiestry są też inne inkubatory, niż te od Orkiestry i są inne łóżka, niż te pare sztuk od Orkiestry także żegnam czule, kolejną naiwniaczkę 🖐️

Gość gość
każdy ma prawo z tego korzystać, nawet jak nie dał owsiakowi złotówki , osobo z 17:02 nie stosuj takich zabiegów emocjonalnych, bo jak głosuje na jakąś partie a wygra inna to i tak stosuje się do reguł ustalanych przez partię na jaką nie głosowałam, tak? mam nie korzystać z dotacji i innych stanowionych przez tę partię albo nie wpuszczać dziecko na orlika (nawet jak nie chciałam by to powstało) bo tusk tak wymyślił żeby rozdysponować pieniądze - NASZE, nie swoje, bo nie głosowałam na nich? na tym polega demokracja. organizacja WOŚP pochałania duże pieniądze państwowe w tym moje i innych podatników, dobrze opisał to facet w temacie który usunięto, można wylicytować ponoć w tym roku, że ochrona BOR będzie się kimś zajmowała i za czyje pieniądze? podatnika, czysty bezsens, propaganda i nic więcej

Gość gość
Ależ ja nie piszę, że mają nie korzystać bo nie dają. Nikt nikogo nie może zmusić do dania pieniędzy na cokolwiek. Natomiast niech przestaną pluć jadem wszędzie naokoło, bo skoro są aż tak na nie to rozumiem, że ich bojkot sprowadzi się również do niekorzystania z tego? I akurat w szpitalu u mnie w mieście większość sprzętu na położnictwie jest oklejona serduszkami. Ale pewnie ordynator sam sobie te serca podoklejał dla szpanu.

Gość gość
dziewczyno, zrozum, to nie chodzi o jad tylko prawdę. wiesz - w życiu tak właśnie jest, że jak się mówi prawdę albo docieka prawdy to jest się opluwanym, wyśmiewanym i wyzywanym od wariatów. obługa WOŚP pochłania olbrzymie pieniądze, nieproporcjonalne do tego co można za to zyskać, to jest wyrzucanie częśc****eniedzy w błoto, jeśli koszty są za duże to nie opłaca się w tej formie działać, ale to fundacja, pieniądze ludzi więc co będą się szastali. należy na to zwracać uwagę. sprzęt w szpitalach powinien być finansowany z naszych podatków, pieniądze lepiej rozdysponowane. gdyby tak było nie było by potrzeby organizwania wielkiego szoł w czacie którego doi się polaków i zaciera ręce, że coś bedzie a kasa z ministerstwa zdrowia pójdzie na gigantyczne pensje urzędników a nie na to co trzeba. http://wolna-polska.pl/wiadomosci/dlaczego-nie-daje-owsiakowi-argumenty-w-punktach-3-2014-01

Gość gość
zrozum tępa guło, że wszyscy inni i tak się dokładają w postac***odatków lub innych opłat, które idą np. na zabezpieczenie policyjne tych imprez, czy udział innych służb (np. wojska), więc dlaczego mieliby nie korzystać z tego sprzętu???????? :o