Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cala prawda o aborcji

Polecane posty

Gość gość
nie wchodzi link

Gość gość
No wlasnie zauwazylam,nie wiem dlaczego mi sie normalnie strona otwiera,a tutaj nie chce

Gość fdfdrcfdf
ok kiedy zlepek komorek krzyczy i płacze? xd

Gość gość
ty tez jestes zlepkiem komorek i co nie krzyczysz i nie placzesz?

Gość gość
a ch/uj z tym zarodkiem, jak ja bym wpadła w nieodpowiednim momencie to też bym usunęła, takie propagandowe filmy mnie nie ruszają, mam własny rozum.

Gość gość
a ty to niby z czego się składasz? z jednej wielkiej masy czy jesteś zlepkiem komórek bezmózga osobo

Gość fdfdrcfdf
aha czywli wy w stadium zarodka płakalyscie i krzyczalyscie. jakie macie wspomnienia z zycia płodowego? :D też pisalyscie listy z brzucha? :D

Gość gość
teraz to już bym maile z brzucha słały i mmsy :classic_cool: :D

Gość gość
tak lepiej niech rodza niechciane dzieci, a potem albo sliski kocyk, albo znajda na placu zabaw zakopane, albo rzad cofnie refundacje lekow dla chorego dziecka I skaze go na eutanazje... co za hipokryzja...

Gość gość
o kurcze ale się spłakałam oglądając ten film... a idąc tokiem rozumowania, że to tylko "zlepek komórek" to zastanówcie się, bo wszystko kiedyś się zaczyna od małego ziarenka, nasionka :)

Gość gość
takie sa fakty... Panie Pre­zy­den­cie, bła­gam na ko­la­nach o pomoc" – pisze w swym wstrzą­sa­ją­cym li­ście matka 12-let­nie­go Lu­dwi­ka cho­re­go na rzad­ką cho­ro­bę ge­ne­tycz­ną. Pisze do sa­me­go pre­zy­den­ta Ko­mo­row­skie­go, bo inne or­ga­ny już chyba de­cy­zję pod­ję­ły. 23 wrze­śnia ma za­paść de­cy­zja o za­prze­sta­niu re­fun­da­cji dro­gie­go leku opóź­nia­ją­ce­go cho­ro­bę. "Nie chce­my pa­pier­ko­wej eu­ta­na­zji! Ode­bra­nie en­zy­mu to dla na­szych dzie­ci śmierć! Czte­rech chłop­ców, któ­rym ode­bra­no lek, nie żyje... Na­stęp­ne dziec­ko jest na OIOM-ie pod re­spi­ra­to­rem. Pół roku temu ode­bra­no lek ko­lej­nym dzie­ciom, po­wo­li umie­ra­ją" – pisze w swym bła­gal­nym li­ście zde­spe­ro­wa­na matka, Lidia Kiersz­tyn.

Gość gość
tu ciag dalszy dla hipokrytow... Tę bulwersującą sprawę opisuje dziennik.pl. Ludwik ma nieuleczalną chorobę mukopolisacharydozę, powodującą, że organizm chłopca nie wytwarza ważnego enzymu. Bez niego zaś uszkadzają się zarówno organy wewnętrzne, jak i układ nerwowy czy kostny. Chorym dzieciom zmieniają się na przykład także rysy twarzy. "(...) po 3 mie­sią­cach te­ra­pii wą­tro­ba za­czę­ła się po­mniej­szać! Teraz jest roz­mia­rów ta­kich jak u zdro­we­go czło­wie­ka! Lu­dwik za­czął za­uwa­żać na nowo świat. Z jego twa­rzy znik­nę­ło cier­pie­nie.(..) Obec­nie cho­dzi sa­mo­dziel­nie, nie po­trze­bu­je wózka, bez któ­re­go wcze­śniej nie mo­gli­śmy wyjść na spa­cer" – opi­su­je mama Lu­dwi­ka do­sko­na­łe efek­ty leku Ela­pra­se. Ela­pra­se re­fun­do­wa­ny jest za­le­d­wie od 5 lat – wy­wal­czy­li to sobie ro­dzi­ce kil­ku­dzie­się­cior­ga cho­rych pol­skich dzie­ci. Tak długo pro­te­sto­wa­li prze­ciw jego braku na li­ście, że w końcu Mi­ni­ster­stwo Zdro­wia się ugię­ło. Nie na długo jed­nak i nie cał­kiem. Co pół roku dzie­ci się bada i kwa­li­fi­ku­je – lub nie – do dal­szej te­ra­pii. Kto ma pecha i nie zo­stał za­kwa­li­fi­ko­wa­ny – widzi za­stra­sza­ją­cy na­wrót cho­ro­by. Lu­dwik w tym okre­sie wró­cił na wózek in­wa­lidz­ki! Nie­ste­ty, już 23 wrze­śnia przy Agen­cji Oceny Tech­no­lo­gii Me­dycz­nych zbie­rze się spe­cjal­na ko­mi­sja, która ma zde­cy­do­wać o cał­ko­wi­tym za­prze­sta­niu re­fun­do­wa­nia El­pra­se. Czy pre­zy­dent po­mo­że i po­da­ru­je tym bied­nym dzie­ciom tro­chę bar­dziej nor­mal­ne życie? Oby tak było. Wkrót­ce się prze­ko­na­my.

Gość gość
ja zaczęłabym od tego żeby nie p.....y się na prawo i lewo i nie rozkładały nóg przed byle kim. A we wpadki nie wierze, jest to zawsze jakieś niedopatrzenie a nie wpadka. Jak ktoś nie chce mieć naprawdę dzieci to po prostu dokładnie pilnuje zabezpieczenia!

Gość gość
ty wyzej, wiesz ile w PL kosztuje antykoncepcja?... W normalnym kraju mozna sie wysterylizowac w PL nawet tego zabronili... A dawac d**y niektore musza, bo to czasami jedyne zrodlo utrzymania... w PL wiekszosc Polek to biedaczki z kazdej strony kopane po d***e...

Gość gość
kazdy ma prawo by zyc,nawet jesli to zycie ma byc krotkie i pelne bolu jakim prawem czlowiek czlowiwkowi ma to zycie odbierac ?to nie my od tego jestesmy

Gość gość
i właśnie dlatego muszą się p*******ć na prawo i lewo? ładnie to sobie tłumaczysz moje gratulacje

Gość gość
a niedługo dojdziemy do tego, że skoro takie dziecko zaraz po urodzeniu nie jest w stanie samo przeżyć i stanowić o sobie, nie potrafi się komunikować więc w zasadzie to to samo co w brzuchu u mamy więc również można się go pozbyć. jak choćby jeszcze jakiś czas temu legalna aborcja postnatalna (w III trymestrze) dokąd to wszystko zmierza?

Gość gość
matko o co wy się kłócicie aborcja to jest morderstwo bo jeżeli zlepek komórek to czemu się go pozbywacie a nie dajecie mu urosnąć i żyć aa chyba dlatego że to jest dziecko :) a wy po prostu szukacie dla siebie usprawiedliwienie ale .....są matki i su/ki dupodajki

Gość gość
zgadzam się w 100% z gościem powyżej

Gość ajksjhajhas
FRONDA to tendencyjny beznadziejny magazyn katolicki, tam nie ma obiektywnych prawd

Gość gość
no tak a ty jestes jego naczelna i wiesz wszystko.

Gość gość
Temat kontrowersyjny i zawsze będzie przyczynkiem do kłótni. Dla mnie takie wątki piszą po prostu trolle. Gratuluje autorce - pewnie o to jej chodziło. Do czego mają prowadzić takie dyskusje??? Zero konstruktywizmu.