Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzonaona

Współlokatorka

Polecane posty

Gość wkurzonaona

Od ponad tygodnia mam nową współlokatorke i już mnie strasznie denerwuje. Pierwszych pare dni dawałam spokój, bo wiadomo nowe mieszkanie i takie tam... No, ale ile można.. Kiedy jest jej kolej sprzątania, no to się wysili na odkurzenie, ale w łazięce syf jest dalej jak był :/ W kuchni każdy ma swoje półki i tak dalej, a ona wj***** mi swoje 5 sztućców do mojego pudełka i kożysta też z moich, później ich nie domywa i tak leżą zasyfiałe. W*******m się i dziś wywaliłam je w inno miejsce. Wzięłam swój recznik do prania, a za 10 min już jej wisiał, na moim wieszaku... W*****a mnie, a nawet nie mam kiedy ją op*******ć( zresztą raczej nie będę umiała jej doj***** bo jestem z natury ugodowa), bo albo jej nie ma, albo siedzi ze swoją koleżaneczką...

Gość gość
Ale Ty jesteś j******a. Było od początku grzecznie powiedzieć, że zasady w mieszkaniu są takie a takie :) Jak coś robi nie tak to POROZMAWIAĆ. Od początku na każdą głupotę zwracać uwagę, systematycznie.

Gość gość
ale z cb zrzęda..kura domowa z cb..dziewczyna sie bawi korzysta z zycia a ty co..gary zmywasz

Gość wkurzonaona
Było mówione, jakie są zasady. Że każdy ma swoje półki. Nie tylko mnie ona denerwuje, ale drugą moją współlokatrorke też. My się jakoś dogadujemy, z wcześniejszą też było spoko. Przecież nie zmywam garów ciągle. Też się bawie i kożystam z życia, ale to nie znaczy ze syf musi być.

Gość gość
Korzystasz przez "ż"? Ale kretynka...

Gość gość
No to powtórz spokojnie. I jeszcze raz. Na wkurzanie się jeszcze przyjdzie czas ;)

Gość wkurzonaona
dzięki :) tak napisałam źle

Gość sprawdzonypomysł
Filmik pokazuje jak sobie poradzić z takim lokatorem: www.maxior.pl/film/170031/zemsta-po-studencku www.youtube.com/watch?v=HHMV6XtFSVk

Gość gość
Posadz wspołlokatorke na krzesle i powiedz,ze irytuje Cie to i tamto.Ze jesli tak bedzie dalej,to zrobi sie w domu nieprzyjemna atmosfera i Ty tez juz nie bedziesz grzecznie prosic,bo ile mozna.Sa niestety tacy ludzie,ze odbija sie jak od sciany i nic nie dociera.Ja mowie na takich-wiatrem podszyci.Ale czesto bledy popelniaja nie ze zlej woli,a zwyklej opieszalosci.Wydyktuj cielakowi konkretnie,co robi zle,ale bez krzykow.Jak nie pomoze,to wtedy juz bez sentymentow.