Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w takim wypadku jest możliwa ciąża proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Proszę Was o opinie. Otóz okres skończył mi się 2 stycznia w czwartek, a już od wczoraj czyli od 9 stycznia mam taki śluż jaki mam w dni płodne. Czy możliwe jest to abym po okresie miała tak szybko dni płodne(mam nieregularne cykle) i czy możliwe że mogło dojść do zaplodnienia(kochałam się z facetem 3 dni po kolei, ostatni nasz stosunek był rano we wtorek czyli 7 stycznia)?

Gość gość
Jak najbardziej możliwe. Kiedy dostałaś okres?

Gość gość
cyklu nie liczy sie od ostatniego dnia miesiaczki tylko od pierwszego a w polowie cylku owulacja sie pojawia. Plemniki sa w stanie przezyc 3 dni w plodnym sluzie kobiety. Ostatni stosunek 7.01 sluz plodny 9.01 wiec jesli wystapila faktycznie owulacja to roznica 2 dni odp tak moze byc z tego ciaza.

Gość gość
29 grudnia, miałam go 5 dni. Partner doszedł we mnie, nie zabezpieczamy się.

Gość gość
Chcialam jescze dodac ze okres ma prawo do przesuniec 2-3 dni i to nie oznacza ze okres jest niereglarny tak mi ginekolog kiedys powiedzial

Gość gość
jaka glupia ciza, no nie rozumiem! jak sięnr***asz bez zabezpieczenia to zawsze jest ryzyko ciąży. Czy jesteś jakaś niedoinformowana ? cy masz naście lat

Gość gość
Owulacja NIE pojawia się w połowie cyklu! No chyba że cykl trwa książkowe 28 dni. Owulacja pojawia się ok. 14 dni przed końcem cyklu.

Gość gość
Nie głupia, staram się o dziecko już 8 miesiąć! Stąd moje pytanie.

Gość gość
Kto wam tak mowi.,Owulacja pojawia sie zawsze w polowie cyklu albo jak wolicie iles dni przed okresm tzn. dla cylku 24 dni to owulacja 12 dni przed okresem, dla cyklu 28 dni-14dni przed okresem, dla cyklu 30 dni- 15 dni przed okresem. JAKBY NIE LICZYC ZAWSZE OWULACJA PRZYPADA NA POLOWE CYKLU!!

Gość gość
jasne kłamczucho

Gość gość
Jesli chcesz zajsc w ciaze kochajcie sie co 2 dni to powinno sprawe zalatwic. Jak nie to radze uwazac przez najblizszy tydzien bo z tego co liczylam to by wyszlo ze 9.01 byl 12 d.c. wiec male szanse bo krotkie cykle rzadko wystepuja u kobiet.

Gość gość
Gość z 11:50 przestań ludzi wprowadzać w błąd. Ja mam nieregularne cykle, zazwyczaj minimum 3 miesiące, choć zdarzyło się i 9. I co, 4 miesiące po owulacji mam okres? Druga faza zawsze jest stała - owulacja - okres. Jedynie pierwsza faza może się skrócić lub wydlużyć.

Gość gość
Taaa w polowie cyklu przy regularnych i28 byc moze. Sama mam cykle okolo 60dniowe przy pco i owulacje mam 14 dni przed koncem cyklu. potwierdzone testami owu i ciaza .

Gość gość
Nie zawsze owu jest w połowie cyklu.Występuje na 12-16 dni przed okresem a jeżeli ktoś ma cykle np 36 dniowe to owulacja przypada na około 22 dc.

Gość gość
tak mysle ze tak to juz na pewno tak wychodzi no tak sa na to rozne sposoby i sa skuteczne i dzialaja na kazdego faceta jak sie to zrobi tak ale pamietaj ze taki facet www.youtube.com/watch?v=FIhyhwzQ0-8