Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonim 9087

co kupujecie do jedzenia jak sie odzywiacie czy zwracacie uwage na

Polecane posty

Gość gość
Staram się jeść zdrowo, ale zdarzają mi się grzeszki. Nie kupuję gotowców (poza pierogami, bo nie lubię robić), rzeczy w torebkach, pomysłów na, nie stosuję vegety i tym podobnych. Ale tak raz na miesiąc "szaleję" i kupuje parówki berlinki, bo te z szynki mi nie smakują. Zdarzają się też czasami chipsy i cola. Niestety syn nie lubi ciemnego makaronu ani ciemnego pieczywa, więc tu nie mogę wprowadzić zdrowych elementów. Podobnie jest z warzywami, bo rzadko które zje i ryb nie lubi żadnych, więc krakowskim targiem kupuję mu paluszki meksykańskie. na opakowaniu jest napisane, ze 100% ryby, ale kto wie, jak jest faktycznie, pewnie jakieś świństwo jest w tej panierce, ale myślę, że lepsze to niż nic.

Gość gość
to na co zwracac uwage czytajac etykiety na produktach na E czy cos innego typu guma guar, dodatki smakowe bo juz sama nie Wiem

Gość gość
to na co zwracac uwage czytajac etykiety na produktach na E czy cos innego typu guma guar, dodatki smakowe bo juz sama nie Wiem

Gość lalka upaaaaa
doksztalcac sie w tej dziedzinie. Jesli w skladzie sa nawy ktorych nie rozumeimy nie kupowac takiego badziewia.

Gość tam czytam etykietki
jak najkrótszy skład np parówki wieprzowe z szynki czyli minimum 90% mięsa. bez glutaminianów, bez emuglatorów, sztucznych barwników, ekstraktów wędzarniczych itp. Kostki, przyprawy, ziarenka smaku omijam z daleka, gotowe potrawy, sosy dla mnie nie istnieją.

Gość gość
ja podobnie jak osoby wyżej, mąż czasem ma chwile słabości i przytarga chipsy i cole ;), ale od czasu do czasu to tez ujdzie. ostatnio też jemy sporo ryb.

Gość gość
ja lubię jeść tłusto :)