Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy czarno białe zabawki dla niemowlaka to bzdura

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się czy te teorie o czarno-białych rzeczach dla dzieci to faktycznie prawda. Słyszałyście o tym?

Gość gość
oczywiscie do 6 miesiaca dziecko widzi takie kontrasty własnie, dletego te zabawki są dla niego najbardziej atrakcyjne

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
Moja córka jako pierwsze zabawki zaczeła dostrzegac te czarno białe. Zaczęło sie od narysowanych kwadratów markerem na białej kartce:) teraz mamy grzechotke sassy czarno białą, książeczki czarno białe i zabawki lamaze z czarnobiałymi elementami. Mała uwielbia je wszystkie. Zaczela sie interesowac czarno bialymi jak miała 5-6 tygodni a kolorowymi jak 7-8. Uważam że ot prawda. No i jako jedyne czarno białe ksiażeczi sa ją w stanie tak mocno skupic. Mała ma 3 miesiace i tydzien:)

We wszystkie teorie można wierzyć lub nie. Sprawdź sama.. Dostałam od swoich koleżanek w spadku kilka czarno białych zabawek, jedno wiem na pewno, Kasia chętniej spoglądała na nie jak była malutka niż na te kolorowe. Jej ulubioną potem została moja poduszka do karmienia w kształcie orki Black plum. Więc dla mnie ta teoria jest ok.

Też jestem za, jak Tymon miał 3 tygodnie martwiłam się że nie moze skupić wzroku, myślałam że to problem zdrowotny. Jak byłam u pediatry to wspomnialam o tym. Polecił mi właśnie, zebym dawala my do zabawy czarno-białe zabawki.

Gość gość
potwierdzam u nas przez pierwsze tygodnie najbardziej przyciągała wzrok orka, jak miał 6 miesięcy kiedy pytałam się gdzie jest orka to potrafił odnaleźć wzrokiem. Jak miał 3 miesiące kupiłam książkę biało-czarno-czerwono-niebieskim z lusterkiem, szeleszczącą i piszczącą też była hitem.

Gość Jasupermama
Zdecydowanie nie bzdura, sprawdzone, przećwiczone! Eksperymentowałam a kartkami zanim kupiłam pierwsza zabawkę. Chciałam, żeby mały mógł też wziąć do ręki a nie tylko patrzeć. Mistrzu dostał http://www.blackplum.pl/sklep/product/3-slon-trabalak.html słonika na szczęście!

Gość gość
Moj sie zachwycal tym co jaskrawo zielone:)

Gość gość
A ja też miałam dla małej taką książeczkę czarno- biało zieloną z lusterkiem i figury geometryczne . Fajna, bo można było przywiązać do szczebelków łożeczka.Nie pamiętam co za firma ale mała była zachwycona:)

Gość gość
To site nie zastanawiaj i siegnij po podrecznik z neuropsyhologii.

Gość karolaniania
bzdura?? To zabawki rozwijające świdomośc! Dzieci od 1 miesiaca zycia widzą tylko te kolory!! Moja córcia patrzyła się jak zahipnotyzowana na zabawki (akurat miałam konika z czabi.pl)! A jak do karmienia zakładałam bluzkę w biało czarne paski to sie nie odrywala od cycusia :)

Gość gość
A u mnie się nie sprawdziło w ogóle. Miałam cały stos tych książeczek, karty i kilka zabawek. Ale syn zawsze preferował zwykłe kolorowe książeczki, które z resztą od początku uwielbiał.