Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Therapist

KANADA

Polecane posty

Gość Therapist

Polacy w Kanadzie - tutaj możecie opowiedzieć o swoim życiu, sukcesach, pragnieniach, ale też o trudnościach i niepokojach. Szczególnie zapraszam osoby w trudnej sytuacji życiowej, w sytuacji osamotnienia, konfliktów, problemów zdrowotnych i zawodowych.

Gość facetemigracja
Mieszkam w Kanadzie od 24 lat. Przyjechalismy z zona, tutaj urodzily sie nam dwie corki. Mieszkaja z nami, mamy dom. Kredyt. Ale radzimy sobie. Zona poszla do pracy rok temu i chce sie rozwiesc. Mowi, ze sama sobie poradzi a ze mna jej zle. Zaczela nosic sukienki, malowac sie, mowi, ze nikogo nie ma, tylko ze ze mna jest nieszczesliwa. Co robic?

Gość polski psycholog w UK
Ile macie lat ? Czy Ty duzo pracujesz i nie masz czasu dla zony ? Jak sie Wam uklada w lozku ?

Gość Therapist
Do Facetimigracja: piszesz, ze zona zmienila sie odkad poszla do pracy. Mowi, ze chce od ciebie odejsc, bo jest nieszczesliwa z toba. Ty myslisz, ze kogos poznala (w pracy?) i dlatego chce Cie zostawic. Czy wiesz, dlaczego zona jest z toba nieszczesliwa?

Gość gosc55
do psycholog: Moja corka byla w UK przez dziesiec lat. Wyjechala po maturze. Przeszla tam depresje, rozne problemy na studiach, klopoty sercowe. Nie pracowala. Finansowalam ja. Az postawilam warunki: place jeszcze rok. Jak nie skonczysz studiow, trudno. Wiecej pieniedzy nie bedzie. Skonczyla. Wplacilam jej jeszcze na poczatek zycia. Mieszkanie ma od ojca w Polsce. Wrocila do Polski, ma dyplpm, ale przestala sie ze mna kontaktowac. Powiedziala, ze moje warunki to oznaka mojego egoizmu i tego ze nie rozumialam jej i ni ekochalam i ona nie chce ze mna miec nic wiecej do czynienia. Chcialabym nawiazac relacje z corka, ale ona nie chce. Mowi ze beze mnie jej lepiej.

Gość polski psycholog w UK
Powiem wprost Pani corka jest bardzo niewdzieczna osoba , to corka jest egoistka miala Pani racje ze postawila jej warunki gdyz nie moze ja Pani cale zycie finansowac Nie wiem jakie byly Wasze relacji wczesniej czy bylyscie blisko zwiazane ze soba czy nie ? Jak corka zachowywala sie przed wyjazdem z Polski ?

Gość Facetimigracja
Mowi, ze juz dluzej nie wytrzyma, ze nie czuje sie wazna w malzenstwie. Mysle, ze ona ma depresje, czy kryzys wieku sredniego. Seks mamy, tylko ze musze o niego prosic, ona od jakiegos czasu nie chce. Chcialem zebysmy poszli na terapie malzenska, ale ona mowi ze nie, bo podjela juz decyzje.

Gość Gosc55
Bylysmy blisko zwiazane. Ja bylam poblazliwa matka, a maz ojcem. Corka nie sprawiala nam specjalnych klopotow, ale byla w domu na pierwszym miejscu od urodzenia wlasciwie. ja nie bylam zadowolona z malzenstwa, Gdy corka miala 16 lat rozstalam sie z jej ojcem, Przez rok mieszkalysmy we wie, ale pozniej maz kupil jej mieszkanie niedaleko mojego i przez rok mieszkala sama. Po maturze wyjechala do UK. najwieksze problem zaczely sie w drugim roku pobytu w UK. Corka dzwonila wielokrotnie do mnie w dzien i w nocy, mowiac jaka jestem niedobra i ona sie zle czuje przeze mnie. Przez kilka lat rozmawialam, tlumaczylam, bralam wine na siebie, mowilam, zeby wracala do Polski. Nie chciala. gdy przyjezdzala byla agresywna, nawet fizycznie. Wtedy dopiero zmienilam postepowanie. Nie odbieralam telefonow w nocy, nie jechalam do UK na kazde zawolanie. No a pozniej postawilam warunki,

Gość Therapist
Facetimigracja: Jesli to ile oststeczna decyzja, zona moze jej nie zmienic. Jednak jak rozumiem ciagle mieszkacie razem i pozycie seksualne nie ustalo zupelnie. Tak ze widze szanse. Czy Pan wie dlaczego zona nie czuje sie wazna w malzenstwie?

Gość facetimigracja
Mowi, ze ja mam zawsze ostatnie slowo, ze ona sie nie liczy. A to nie prawda, bo razem podejmujemy decyzje. I co to za powod do rozwodu? Mysle, ze kogos ma nowego. Widzialem jej smsy, jakie pisala z kolega z pracy. Ona mowi, ze to zarty i gniewa sie ze ja szpieguje. A mnie na niej zalezy i nie chce jej stracic.

Gość gość
postaraqj sie zeby stracila prace

Gość zzrozpaczona
Pomocy, nie radze sobie ze soba. Chyba nie nadaje sie na imigracje. Mam depresje i coraz wiecej pije. Bylam u terapeuty, ale nic nie pomoglo. Ta osoba mowila po angielsku, i jednak lepiej zeby terapeuta byl polskiego pochodzenia.