Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swedzace krostki

Polecane posty

Gość gość

Witam! Pisze tu poniewaz lekarze nie maja mi zbyt wiele do powiedzenia... Robia mi sie czerwone plamy a na srodku nich na ogol jest taka "mała krostka" niestety, plamy te wraz z krotkami robia sie na ogol wieczorem wiec gdy udajke sie do lekarza nie mam nic do pokaznia... Pani dermatolog przepisala mi najpierw leki na alergie - niestety nie pomogly. Alergie pozatym raczej wykluczam, nigdy takiej nie mialam ani nie uzywam niczego nowego (mowie tu o proszku do prania, jedzeniu etc). Nastepnym razem przepisala mi masc na swierzb, jednak po dwoch kuracjach wciaz nie pomoglo a najgorsze jest to, ze moj chlopak zaczyna miec to samo ... ostatnim razeem gdy poszlam na wizyte to Pani dermatolog stwierdzila ze nie wie co mi jest.. na to pytanie nie potrafil odpowiedziec rowniez moj lekarz rodzinnny. prosze o pomoc bo jak wiadomo w tych czasach jesli nie powiesz lekarzowi co Ci jest to nie pomoze ...

Gość gość
moze jednak ktos/cos ?

Gość gość
zrób zdjęcie i pokaż lekarzowi

Gość te verde unpluggged
moze cos was gryzie?

Gość gość
Ty lepiej łóżko obejrzyj czy nie masz pluskwy w nim.I to bez jaj bo to k******o gryzie tak że swedzi jak diabli.

Gość gość
a czy mozliwe jest zeby przenosic te pluskwy na sobie i tego nie widziec ?

Gość te verde unpluggged
Nie wiem jak pluskwy, ale stanowczo mozliwe jest zeby cos przenosic na sobie i tego nie widziec.

Gość gość
no to ide przetrzepać łóżko : )

Gość gość
tak sobie obejrzlam w internecie ugryzienia tych pluskiew i to chyba nie jest to bo moje plamki sa male i znikaja szybko ...

Gość stara modelka bez związku
Organizm się w ten sposób przez skórę oczyszcza. A wyrzuca przez skórę gdy są zapchane jelita. Musiałabyś jakimiś naturalnymi sposobami oczyścić jelita.

Gość gość
mozliwe ze sie tak przeczyszcza ale juz fakt ze mam to i ja i moj chliopak to raczej dziwny zbieg okolicznosci.

Gość te verde unpluggged
Ale przeciez nie tylko pluskwy gryza, moze cie cos innego zrec. Zwlaszcza, ze sie przenioslo na chlopaka rowniez, wiec alergia to to raczej nie jest.

Gość gość
a czy moze wiecie do kogo moglabym sie udac z problemem ukaszen? w sensie do jakiego lekarza.

Gość stara modelka bez związku
swędzące krostki wyskakują również przy różnorakich pasożytach... a robale jak wiadomo przenoszą się łatwo więc stawiałabym na nie. Oczywiście warto wykonać badania w tym kierunku. Pasożyty często właśnie blokują jelita i dlatego one źle funkcjonują i wyrzuca organizm toksyny przez skórę. Przy robalach oczywiście jest ich zwiększona ilość i kółeczko się zamyka. Przeciwalergiczne leki nie działają bo przyczyna jak widać leży gdzie indziej.

Gość gość
wstyd się przyznać ja byłam u 3 lekarzy,każdy coś tam leczył,świerzba też leczyłam łącznie z łuszczycą i egzemą a nawet alergię na środki myjące i nic 4ty lekarz był zawzięty mówił świerzb i już,3 kuracje tym śmierdzidłem i nie pomogło,lekarz mówi ile was w domu no ja,że czworo i pies(ale objawy mam tylko ja) mówi tak,smarować się mają wszyscy bieliznę prać na 90,wszystko prasować pościel zmieniać codziennie ręczniki i piżamy też,dla psa do weterynarza coś na świerzb iii po 10 dniach pomogło.

Gość gość
ale chyba pasożyt ukladu pokarmowego (bo rozumiem ze o takim mowa) nie zaatakowalby tak szybko - z chlopakiem spotykam sie od miesiaca? czy odswierzbianie psa pomoglo > osobiscie nie mam zwierzat domowych ale bardzo zainteresowal mnie ten watek.

Gość gość
psy też mogą mieć i przenosić świerzba,mój jakoś specjalnie się nie drapał,ale przeprowadzona kuracja hurtem na wszystkich domownikach dopiero poskutkowała.

Gość gość
moze jakis jeszcze pomysl?

Gość znudzonakasienka
Może wieczorem używasz jakiegoś specyfiku i po nim masz te krosty? Ja np. miałam duszący kaszel zawsze gdy się kładłam, okazało się ze to poduszka z pierza od babci mnie uczula