Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o studiach pielęgniarskich

Polecane posty

Gość gość

Idę w tym roku na studia i wszędzie czytam że to przyszłościowy kierunek. Co o tym sądzicie ?

Gość gość
ciężkie studia

Gość gość
ktoś to studiuje ?

Gość mgr pielęgniarstwa1
Państwowa służba zdrowia-głodowa pensja, roboty w huk i tony papierów do wypełniania oraz ciągle rosnące roszczenia pacjentów...i postawa "wszystko mi się należy". Ponadto przed każdą kontrolą,audytem czy akredytacją gderanie oddziałowych aby uczyć się na nowo setek procedur i sprawdzać dokumentację, leki i czystość-a gdy kontrola będzie miała pozytywny wynik- oddziałowe dostają grube tysiące-u mnie ostatnio po 4, a nam nikt dziękuję nie powiedział. Z prywatną nie mam doświadczeń.. Zawsze można jeszcze mieć wybitne oceny na studiach i dyplomie i zostać na uczelni w charakterze wykładowcy

Gość mgr pielęgniarstwa1
A studia-ciężko-prawie wszystkie przedmioty kliniczne +pielęgniarstwo+ anatomia szczegółowa + farmakologia + biochemia + biofizyka + parazytologia i szereg innych----przynajmniej tak było na dziennych magisterskich. A jeśli najpierw licencjat-to także przedmioty praktyczne i nauka czynności takich jak iniekcje, wkłucia, cewnikowanie itd oraz typowo pielęgnacyjne.

Gość gość
chyba nie wiecie co to ciężkie studia medyczne pójdźcie na analitykę medyczną, farmację lub medycynę, to są ciężkie studia.

Gość gość
no ja nic nie powiem,lekko skończyłabym medycynę ,pielęgniarskie ciezkie bardzo,a róznica w zarobkach masakryczna,lekarz po paru latach15000tyś pielęg.3000tyś to wszystko chore bardziej niż pacjenci.

Gość gość
pielegniarka 3tys? chyba w stolicy tylko... najnizsza krajowa

Gość gość
w prywatnych praktykach jeszcze gorzej personelu jak na lekarstwo, najniższa krajowa a Ty robisz wszystko łącznie z wypisywaniem recept za pana dr,rejestracja, ewuś, zabiegowy, szczepienia, odbieranie telefonów, L4, EKG, cukry, ciśnienia i jedna osoba na zmianie

Gość gość
no ale chyba pielegniarki maja swój zakres obowiązków, jak chcą być wykorzystywane to tak odwalaja parce za lekarza.