Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rachunek za wode

Polecane posty

Gość gość

witam...dostałąm dzisiaj rachunek za wode z góry na nie całe 4 miesiące 210f(w tym za samą wode 86f a za ścieki 136f)wie moze ktoś co zrobić aby obnizyć opłate za odprowadzenie ścieków ....czy w ogóle jest taka mozliwośc??z góry dziekuje za wszelkie informacje:)

Gość gość
mała poprawka ten rachunek jest za nie całe 3 miesiące...wiec wydaje mi sie ze to duza kwota...

Gość gość
Zadzwon do nich i zapytaj czy rachunek jest estimated czy biora meter reading. Znajdz licznik i spisz ile uzylas wody, jesli zgadza sie z ich zapisem to popros zeby przeprowadzili inwestygacje. Rachunek rzeczywiscie wydaje sie duzy, ile osob u was mieszka?

Gość gigi gigi
ja za wodę+ ścieki płacę co pół roku ok 300 funtów - no, ale i niestety dużo się u nas wody zużywa

Gość gość
rzecz w tym ze my ja i mój mąż dostalismy dopiero dzisiaj klucze do tego mieszkania a w środku zastalismy koperte z rachunkiem...jeszcze niz nie zuzyliśmy a do zapłaty 210f za okres od 10stycznia do 31marca...

Gość gość
@gigi gigi 600 f rocznie za wode i scieki??? Ja p*****le...

Gość gość
Wiec macie estimated bill. Spiszcie ile macie na metrze, zadzwoncie i powiedzcie, ze chcecie zamienic na meter reading.

Gość gość
U nas w devonie mamy wodę z south west water największe zlodziejstwo, wprowadziliśmy sie i od razu po tyg.rachunek po 90 fun. miesiecznie, dzwonilam i klocilam sie o to, i to wychodzilo za wodę 30 a za ścieki 60! Zglosilam ze chce licznik i mi zalozyli,teraz przy max.zuzyciu place miesiecznie 50 funtów (juz ze sciekami), przy 2 doroslych i dziecku.

Gość gość
Dodam ze w South west mamy najdrozsza wodę w calej uk!!! I jest tylko jedyny dostawca wiec zlodzieje maja monopol

Gość gigi gigi
gość @gigi gigi 600 f rocznie za wode i scieki??? Ja p*****le... xxx ok 50 funtów miesięcznie za wodę i ścieki wydaje ci się dużo? latem mocno podlewam ogród, codziennie trzy wanny wody przy myciu i prawie codziennie pranie, o gotowaniu i zmywaniu naczyń nawet nie wspominam - myślę, że tragedii nie ma!

Gość gość
Tak, to jest duzo te 50 f mc za wode.

Gość gigi gigi
w Polsce w blokach płaciłam 6 lat temu 120 miesięcznie za wodę (co daje na dzień dzisiejszy ok 25 funtów!!) po sześciu latach płacę 50 funtów a ty mówisz że to dużo???

Gość gość
BARDZO duzo !!!

Gość gigi gigi
ok! dużo zużywam to dużo płacę - opłata jest z licznika

Gość gość
Gdybysmy mieli tyle za sama tylko wode co miesiac placic to ja nie wiem... Ale Twoja kasa, rob z nia co chcesz.

Gość gigi gigi
no sorry, ale nie po to pracujemy, żeby sobie wody żałować!

Gość gość
Zalowac, a szastac to jednak roznica... Rachunek opiewajacy na kwote 600 funtow rocznie za sama wode to jakies nieporozumienie

Gość gigi gigi
jakie szastać? każdy kto ma dom i rodzinę tyle mniej więcej płaci - to nie moja wina że nie masz chaty z ogrodem, mieszkasz w schowku na szczotki i myjesz się raz w tygodniu - naucz się języka, znajdź porządną pracę, wynajmij dom i żyj jak człowiek!

Gość gość
Nie opowiadaj bzdur, bo mieszkam w Londynie, 3 bed, 4 osoby i tyle nie placimy. A z tym myciem raz w tygodniu to rozumiem, ze mowisz o sobie?

Gość gigi gigi
tak cię boli, że tyle płacę?

Gość gość
A plac ile chcesz:) Niektorzy potrafia rozsadnie gospodarowac, inni nie :)

Gość gigi gigi
płacisz o parę funtów mniej i dlatego poczułaś się lepsza? aż tutaj przyszłaś się puszyć jaka to z ciebie zaradna gosposia? mąż cię nie chwali, że szukasz pochwał u obcych ludzi?

Gość gość
Place duzo mniej i wcale nie musze wyliczac kazdej kropli.

Gość gigi gigi
to cudownie! szczęścia życzę!

Gość gość
a to wy takie rachunki za wode płacicie juz z wliczoną oplatą kanalizacyjną?> ja po prostu tego nie rozumiem jak za nie całe 3 miesiąse moze byc tak duzy rachnek....sama opłata kanalizacyjna 136f na kwartał czyli 544 na rok do tego woda 85f na kwartał czyi 340 to razem 884f załaść na rok...to chyba jakiś zart....dzwoniłąm do west south water bo to nasz dostawca a oni na to ze opłata kanalizacyjna juz taka jest i wszyscy mają taką duzą....nie wiem co mam zrobić??coś cxzytałąm o licznikach a w mieszkaniu go niema czy opłata kanalizacyjna sie zmniejszy jezeli będzie licznik na wode??

Gość gość
noo niestety w anglii sie płaci a w devonie podobno najwiecej a ja właśnie z devonu....

Gość gość
Na rachunku powinnas miec napisane za ile metrow szescsciennych placisz. Jeden metr to ok 10 kapieli w wannie lub 30 prysznicow.

Gość gość
jakie 30 pryszniców? wszystko zależy od czasu! jeżeli bierzesz prysznic przez 10 minut - to wyjdą ze dwie wanny wody!

Gość gość
11.01.14 karamel i tutaj sie mylsiz,bo w Irlandii Północnej tez za wode i ścieki sie płaci,tylko wliczone jest to do jakiś tam opłat corocznych. Woda jest na całym swiecie "złotem"Wody pitnej ubywa w zastraszajacym tępie,więc żadne panstwo nie pozwoliło by sobie na to aby mieszkaniec jego kraju wodę,scieki miał za darmo i szastał nia na parwo i lewo,to znaczy nieoszczędzał. Gdyby woda w Irlandii była za darmo,to ludzie wynajmujący mieszkania imigrantom nie zmieniali by wanien na prysznicy.