Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca w niedziele mam pytanie do katolików

Polecane posty

Gość gość

Czy wiara pozwala na pracowanie w niedziele ?

Gość PrawaeTywae
Nie jestem katoliczka ale naleze do innego kosciola chrzescijanskiego, to sie licze? :D Jesli tak to w niedziele nie powinno sie pracowac, chyba ze ktos musi bo taki ma zawod to moze, ale jesli nie ma takiej potrzeby to powinno sie powstrzymac.

Gość gość
A dlaczego nie miałoby się pracować w niedzielę? Z tego co wiem, to nie praca, a lenistwo i zaniechanie jest grzechem

Gość PrawaeTywae
Lenistwo to co innego :) Jakbys lezala caly dzien plackiem na wersalce to lenistwo. A niedziele nalezy swiecic. Jak zydzi swiecili szabat.

Gość same kłopoty mamm
ja uważam, że mozna pracować w niedziele, nawet pomimo wiary. Dzisiejsza gospodarka niestety wymaga od pewnych zawodów pracowania w niedziele, wiec jeśli ktoś jest wierzący to wybierajac dany zawód musi się liczyć z tym, ze być moze bedzie pracował w niedziele. I nie uwazam tego za grzech, niekotrzy po prostu musza pracowac w niedziele, zeby miec za co zyc

Gość PrawaeTywae
Ale to nie jest grzech jesli ktos ma taki zawod :) Praca nie wybiera niestety. A czasem nie ma innego wyboru, nie mozna pracy zmienic

Gość gość
dla katolików, to żaden problem, wyspowiadają się, odprawia pokutę, tzn dadzą na tacę i nima grzechu