Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość D25D

Czemu ona ciagle sie budzi

Polecane posty

Gość D25D

Moja córcia ma 7 mies. Od kilku dobrych tyg budzi sie w nocy 3-5 razy i nie zasnie dopóki nie dam jej pic słodkiej wody. Tzn ja jej daje wode i odrobine soku zeby miało lepszy smak. Nie sądze zeby naprawde chciało sie jej pic, raz czy dwa ok, ale 5? Tym bardziej ze jak jej daje sama wode, to owszem cos sie napije ale i tak nie zasnie. Dam jej wode z sokiem, zasypia. W dzien pije 2-3 razy. Czy nie jest przpadkiem tak ze ona sie przyzwycziła do tego ze musi zasnąć uprzednio sie napijajac. Czy chodzi moze o te zeby. Budzi sie i chce "podrapac" dziąsełka. Ale to tez mi nie pasuje bo przeciez daje jej wode a to i tak nie pomaga. Musi byc woda i sok! Z herbatka jest ten sam efekt. Miała którys podobny przypadek? Jak jej tego oduczyc, a przynajmniej ograniczyc. To meczące tak ciagle wstawac. Ledwie zasne a juz musze wstawac.

Gość gość
probowalas podac sam smoczek, chyba zabki ida...

Gość D25D
pewnie ze tak. czasem zasnie ale zwykle sie budzi.

Gość gość
robisz sama sok czy kupujesz? taki zrobiony jest dosc syty moze ona jest poprostu glodna, soczkiem sie troche napelnie ale nie dokonca i zaraz placze znowu

Gość gość
Też uważam, że powinna dostać jakieś mleko z odrobiną kaszy.

Gość D25D
własny sok i naprawde odrobinke. woda jest ledwo słodka. raczej nie jest głodna bo nawet jak jej dam cyca to troche possie i zostawia. a nie zasnie. dopiero jak sie napije.

Gość gość
a nie masz za cieplo w domu? palisz w pecu czy mieszkasz w bloku? moze suche powietrze, ja na noc klade mokre pieluchu tetrowe na grzejnik i jedna rozwieszam na lozeczko

Gość D25D
pale w piecu ale za goraco na pewno nie jest. max 17 st. zimno tez jej nie jest bo sprawdzałam ciałko. ciepłe.

Gość gość
kurde 17st to troche picowa, he...to chyba sie poprostu przyzwyczaila. a dlugo tak pije?

Gość D25D
Jakieś inne pomysły?

Gość gość
Ona sie budzi na ten soczek, bo jej smakuje i tak sie przyzwyczaila :) Wiesz sama jakie jest rozwiazanie tego problemu :) Powodzenia :)

Gość gość
Droga autorko ! Może idź z tym to pediatry i zapytaj, dziecko w tym wieku powinno już przesypiać całą noc :) i nie powinno budzić się na jedzenie czy picie :)

Gość D25D
pytałam. powiedziała zeby jej dawac czysta wode. ale jak juz pisałam nie pomaga. no nic. mam nadzieje ze jej w koncu przejdzie.

Gość gość
To na następnej wizycie powiedz, że czysta woda nie pomaga, ani herbatka , tylko sok itp. zobaczymy co lekarz powie