Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kobiet ktore zaszły w ciaze

Polecane posty

Gość gość

Czy jak wam sie spozniala miesiaczka to odczuwalyscie bole takie typowo przedmiesiaczkowe a potem jednak sie okazalo, ze jestescie w ciazy? Czy po prostu miesiaczka wam sie spozniala I nie mialyscie zadnych bolow z tym zwiazanych? Jak to jest?

Gość gość
Najpierw miałam tak jak na miesiączkę a potem ustało i miesiączka się nie pojawiła.

Gość gość
Ja nie miałam żadnych bóli.

Gość gosc z 2250
Ja byłam akurat na wakacjach miałam dostać, nie dostałam choć btzuch mnie pobolewal ale zwalilam to na zmianę klimatu itp. Potem miałam w nocy tak, ze się obudziła zalana potem, kilka razy. Pokojarzylam kilka rzeczy, brak miesiaczki, to pocenie, mdłości na statku -nigdy nie miałam. Zrobiłam test i lekarz potwierdził 6 tyg ciążę. Ale bez testu i lekarza miałam przeczucie. I nie jestem jakąś walnieta staraczka bo dzieci nie planowalam a teraz mamy 13miesięcznego bąka.

Gość gość
No wlasnie, niektorzy mowia, ze czuli bole jak na miesiaczke a jednak nie przyszla I okazalo sie ze ciaza. Tak bylo miedzy innymi z moja mama. A niektore nie czuja nic, zadnych bolow. Zastanawiam sie czemu to takie roznorodne jest? Bo jesli kobieta jest w ciazy a jeszcze tego nie wie, to wiadomo ze okres nie przyjdzie wiec na chlopski rozum nie powinno byc zadnych bolow menstruacyjnych...

Gość gość
Mnie przy obu ciążach bolało jak na miesiączkę. Nawet po kilka razu sprawdzałam czy okres się nie pojawił. A byłam w ciąży

Gość gość
" I nie jestem jakąś walnieta staraczka bo dzieci nie planowalam a teraz mamy 13miesięcznego bąka." Czyli jednym slowem mowiac : Wpadłaś ;) I dlaczego uzywasz okreslenia "walnieta staraczka"? Sadzisz ze lepiej 'wpasc' niz normalnie I z glowa ppanowac rodzine z wlasnym mezem?

Gość gość
mnie bolał brzuch właśnie jak na okres tylko mocniej i podejrzanie długo ale i tak niczego się nie domyślałam, dopiero mąż zasugerował, bardziej w żartach, że może w ciąży jestem, no i byłam :)

Gość gość
Do goscia 13:44 A mialas jeszcze jakies inne objawy miesiaczkowe oprocz bolu? Np.takie troche rozszerzenie tam i uczucie jakbys zaraz ci miala buchnac ta krew?

Gość gość
Dobrze jej napisalas :)

Gość gość
ja miałam wszystko tj przed miesiączką, pryszcze (utrzymały się do 2 trymestru)

Gość gość
ja mialam bol piersi i brzucha, bylam 2 dni przed okresem zrobilam test i byly 2 mocne krechy, za dzien w szpitalu dowiedzialam sie ze jestem w 4/5 tygodniu

Gość gość
Ja jutro testuje, to moj 37 dc zawsze mialam 31 dniowe a podejrzewam ciaze bo kilka dni temu caly dzien okropnie mnie bolal prawy jajnik a tydzien wczesniej pachwiny mnie tak ciagnely I kregoslup ze nie wiedzialam o co chodzi takie bole to ja mialm przy porodzie, mam nadzieje ze jutro moja dzidzia namaluje mi dwie grube sliczne krechy :)

Gość gość
Ja jakieś 4 dni przed terminem @ odczuwalam kilka razy dziennie lekkie bole jak na @, w końcu dzien przed terminem w nocy bardzo bolal mnie brzuch jakbym miała okres i rano test pokazał II kreski

Gość gość
Ale jak to mozliwe ze okres ci sie spoznial 2 dni i w szpitalu dowiedzialas sie ze jestes w 4/5 tygodniu ciazy? Skoro owulacja jest okolo 14 dni przed spodziewana miesiaczka to powinnas wtedy byc w jakims 2/3 tygodniu :)

Gość gość
myślicie że jak okres spóźnia się już szósty dzień to wyjdzie test, pisałam wcześniej jutro będzie mój 37 dzień cyklu a cykle mam 31 dniowe powinien już wyjsć prawda

Gość gosc z 2250
Jeśli cię urazilam "walnieta staraczka"to bardzo cię przepraszam. Tak wpadlam ale oboje byliśmy świadomi ze tak może być, choć przez dwa lata nic się nie wydarzyło. A, chodziło mi z ta walnieta staraczka o to, ze miałam przeczucie, ze jestem w ciąży ale na na zasadzie, ze okres się spóźnia 5minut i wyskoczył mi syf nie tam gdzie trzeba i bolą kolana to napewno jestem w ciąży.

Gość gość
Gosc 13:53 koniecznie jutro wpadnij na ten watek i pochwal sie rezultatem. Zycze ci grubych dwóch kresek :)

Gość gość
ja nie jestem autorką, napisalam ,ze 2 dni przed okresem zrobilam test byl pozytywny, a w szpitalu dowiedzialam sie ze 4/5 tydzien ciazy, poniewaz mialam okres wywolywany luteina bo spoznial mi sie 2 tyg( okres wczesniejszy) , i wlasnie po tym okresie musialam zaraz zajsc

Gość gość
Hej laski a zniknal wam tradzik w czasie ciazy lub po porodzie?

Gość gość autorka
Musialam sie podpisac bo sie pogubilam. Nie urazilas mnie z ta staraczka. My sie dopiero staramy drugi cykl. Sama dosc malo wiem o takich rzeczach, na pewno nie tyle co dziewczyny ktore juz staraja sie dlugo i pewnie przeczytaly mase info na ten temat. Ja jestem dosc ciemna jesli chodzi o te wszystkie rzeczy zwiazane z calym procesem itd. Dlatego pytam bardziej doswiadczone :)

Gość gość
Gosc z 13:58 bardzo ci dziekuje wejde napewno I napisze, jak negatywny to ze lzami w oczach, staramy sie juz od lipca, corcia ma 20 miesiecy, chcialam 2 letnia roznice wieku jak sie uda to corcia jest z kwietnia 2012 a nowy dzidzius bedzie z wrzesnia 2014 oby sie udalo tym razem, ale mam dobre przeczucia, jak test nie wyjdzie I nadal nie dastane okresu to powtorze test po paru dniach znowu :)

Gość gość autorka
Gosc 14:03 trzymam kciuki! Na pewno zajrze tu jutro zeby sprawdzic czy ci sie udalo.

Gość gość
Zrobilam test AMIL wynik NEGATYWNY !!! Co jest grane jestem w szoku, okresu nadal nie ma, no teraz to sie wkurzylam dzidzi nie ma w porzadku ale czemu ja nie mam okresu tak dlugo, bylam 2.01.2014 u gina I mowil ze wszystko w porzadku jest wiec nie mam zadnych torbieli itd jak sadzicie powtorzyc test I kiedy? Czy do ginekologa po luteine na wywolanie okresu?

Gość gość autorka
Hej. Właśnie zajrzalam na mój topik, żeby zobaczyć czy zrobilas test. Kurcze, przykro mi. Może sprobuj powtórzyć test za parę dni? Jakie masz objawy w tej chwili? Mi tez się okres spóźnia, który zawsze miałam bardzo regularnie, ale jeszcze się wstrzymuje z testem, bo nie chce zapeszac. Na razie czekam.

Gość gość autorka
Jeszcze porada dla gościa testujacej z dzisiaj. Może zrób test z krwi? Bo faktycznie okresu nie masz juz bardzo długo. Jeśli to nie ciąża, to lec jak najszybciej do lekarza. Żeby to nie okazał się jakiś torbiel czy cos w tym stylu. Trzymam kciuki!!!

Gość gość
Objawy bialy sluz, co jakis czas uklucie jakiegos jajnika I to wszystko, powtorze test za pare dni tym razem acon bardzo czuly, no zobaczymy, za was bardzo mocno trzymam kciuki

Gość gość
ja miałam. Zaczeły mi sie chyba z 5 dni przed terminem i wtedy juz myslałam ze @ idzie a tu jednak nie :) te bóle były dużo słabsze i mniej intensywne.

Gość gość
w pierwszej ciazy byłam pewna, ze okres mi się spóźni po prostu- bolały piersi, brzuch identycznie jak na @ no i napuchłam (tak mam przed każdym @). W drugiej ciąży już tydzień przed @ podejrzewałam bo miałam straszne mdłości (wiedziałam, ze moge być, bo się nie zabezpieczaliśmy) cóż...@ nie przyszła ale mdłości mordowały mnie do samego porodu :o

Gość gość
Ja nawet nie zdążyłam zauważyć, że nie mam okresu :) była godzina 12 w nocy, zauważyłam, że bolą mnie piersi, były twarde i nabrzmiałe..zastanowiło mnie to, gdyż nigdy mnie nie bolały zrobiłam test..jedna kreska i druga słaba, za 3 dni poszłam do lekarza, okazało się, że jestem w 3 tc :) obecnie jestem w 7 miesiącu :)