Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

złośliwa maupa

Zaproszenie na Dzień Babci do przedszkola

Polecane posty

Dostaliśmy z mężem zaproszenie od wnuka na ten dzień. To pierwszy raz. Mąż chce wziąć słodycze, ja odradzam bo w ogóle jestem przeciwna dawania dzieciom słodyczy, jeśli już to bardzo rzadko i tylko wtedy gdy rodzice pozwalają, byłam raczej za owocami. Ale w sumie nie wiem czy w ogóle dziadkowie coś przynoszą. Jak to jest u Was? Czy w tym dniu wnukom robi się prezenty?

Gość gość
no pewnie nie dawajmy dziecku słodyczy. od małego uczmy je ascezy! co za skrzywione baby się tu wypowiadają to szok.

Gość gośćop
W tym dniu to wnuki robią prezenty dziadkom:)

Moja synowa bardzo racjonalnie i zdrowo odżywia mojego wnuka a ja nie mam zamiaru psuć dobre nawyki poprzez dawanie mu słodyczy. Słodycze nie są potrzebne, wystarczy to co je w owocach i czasami miodzie.

Gość gośćop
W tym dniu to wnuki szykują prezenty dla babci i dziadka . Dziadkowie w tym dniu nic nie przynosili mojemu synowi (na prezenty od dziadków są inne okazje;) ) . U nas w przedszkolu oprócz przedstawienia i laurek była też loteria a pieniądze z niej zebrane były na przedszkole i wtedy dziadkowie kupowali wnukom losy. Chyba, że rzadko widujecie wnuka i to jest jedna z nielicznych okazji to wtedy możecie jakiś prezent wnukowi kupić.

Gość gość
To wasze swieto wiec to wy cos dostaniecie, pewnie jakas laurke. A poczestunek organizuja zapewne rodzice dzieci czyli wasze dzieci. U nas jest skladka na kawe i ciasto, dziadkowie nic nie przynosza.

Gość gość
Ale pewnie wnuczkowie nie obraza sie jak w domu po przedstawieniu dostana jakas dyszke do skarbonki:-)

Gość gość
nie przynosi sie nic do przedszkola, bedzie pewnie jakis poczestunek i przestawienie, to tyle, nie podniecaj sie tak.

Jestem podekscytowana bo to pierwszy i jedyny wnuk, a poza tym dzieli nas odległość ponad 250 km, więc to jest dla nas cała wyprawa, na dwa dni. Widujemy się raz na 2-3 m-ce. Mam nadzieję na miłe spotkanie.

Gość gość
Oczywiście, że nic macie nie przynosić.. Prawdopodobnie będzie jakiś występ artystyczny, później dzieci wręczą Wam prezenty. Być może będzie słodki poczęstunek, lub jakieś wspólne zabawy dzieci z dziadkami przy muzyce (róznie bywa).

Gość gość
Pewnie dostaniecie laurki :)

Gość hehehehhehehehehheheh
"Moja synowa bardzo racjonalnie i zdrowo odżywia mojego wnuka a ja nie mam zamiaru psuć dobre nawyki poprzez dawanie mu słodyczy. Słodycze nie są potrzebne, wystarczy to co je w owocach i czasami miodzie." Matkoooo co ja bym dala żeby moja rodzina byla taka rozsądna jak ty . Gratuluje mądrej postawy .