Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwiedzanie londynu

Polecane posty

Gość gość

witam wszystkim mam pytanie...wie ktos moze w jakiej strefie znajduje sie hotel AMBASSADORS KENSINGTON 16, Collingham Road - SW5 0LX czy łatwy dostęp jest do centrum(city) londynu?

Gość gość
Nosz k***a poszukałaś hotelu nie umiesz poszukać go na mapie? Tępa dzido

Gość gość
To musi byc 1 lub 2 strefa. Hotel jest blisko Hyde Park i National History Museum. Do niektorych miejsc mozesz dojsc, do innych jak np tower of london bedziesz musiala dojechac.

Gość gość
umiem go odszukać na mapie...lecz chodzi mi o strefe i jaki kupić bilet na metro ...czy najtaniej będzie one day travel card 1-2strefy?dziękuje za zyczliwe odpowiedzi...w londynie jeszcze nigdy nie byłam wiec prosze sobie darować wulgarne epitety....nikogo nie zmuszam aby odpisał mi na pytanie....wiec chyba szkoda czasu na złość i głupie wypowiedzi:)

Gość gość
tak, kup sobie day travelcard. ewentualnie możesz kupić kartę oyster i ją załadować, zależy jak dużo jeździsz. Za kartę zapłacisz 3 funty ale z pay as you go zapłacisz za dzień tyle co za one day travelcard lub mniej. Także zależy ile jeździsz i czy w godzinach szczytu czy nie. generalnie mniej skomplikowana jest day travelcard. z hotelu możesz sobie pójść do muzeów różnych (V&A, Natural History, Science itd), nie jest daleko do Hyde Parku, Harrodsa, przez park dojdziesz też do Marble Arch w około 30min, zależy jak szybko chodzisz. Ale faktycznie o ile nie planujesz łazić po 40min między jedną a drugą atrakcją to będzie trzeba jeździć.

Gość gość
a orientuje sie ktoś czy ta okolica jest w miare bezpieczna?czy lepiej po 18 nie wychodzić z hotelu?heh

Gość gość
To jest bardzo droga dzielnica wiec powinno byc bezpiecznie. To chyba strefa 1lub do strefy 1 jest bardzo blisko, staraj sie uzywac metra w obszarze jednej strefy, wyjdzie taniej. Nawet jesli jestes w 2 strefie to dojscie do 1 strefy powinno ci zajac nie wiecej niz 15 minut.

Gość gość
Mozeszsobie tak zaplanowac zwiedzanie, ze w jeden lub dwa dni mozesz zwiedzac okoliczne atrakcje i wtedy nie musisz kupowac biletu, a w inny dzien kup sobie jednodniowa travelcard na 1 zone i wtedy zwiedzaj sobie dalsze miejsca. Travelcard mozesz kupic w metrze w automacie, mozna placic karta lub pieniedzmi. Taki bilet mozesz potem uzywac we wszystkich srodkach komunikacji miejskiej w danej zonie. Metro jest szybsze, ale fajnie jest sie tez przejechac miejskim autobusem, bo mozna podziwiac widoki.