Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie piersią i z butelki

Polecane posty

Gość gość

Czy może iść to w parze? Czy gdy chcemy karmić piersią noworodka można dokarmiać odciągniętym mlekiem z butelki, czy lepiej aby nie zaburzyć odruchu ssania z piersi wylewać odciągnięty pokarm lub karmić ew z kubeczka dla niemowląt czy strzykawki? Zastanawia mnie czy w ogóle butelki są przydatne do momentu rozszerzania diety? Przydaje się też coś takiego jak sterylizator czy podgrzewacz?

Gość gość
butelki mogą być w ogóle zbędne i nie są związane z rozszerzaniem diety tylko przekonaniem, że każde dziecko prędzej czy później pije z butelki czyt, pije mleko modyfikowane.

Gość gość
Witam. W mojej ocenie butelki do karmienia mogą przydać się w opiece nad niemowlakiem, nawet w przypadku dzieci karmionych na co dzień naturalnie. Korzystanie z butelki pozwoli Pani uniezależnić się od sztywnych godzin karmienia dziecka, przy jednoczesnej możliwośc***odania mu naturalnego pokarmu z butelki (przez Panią, bądź osobę bliską). Wybierając butelkę prosze jedynie pamiętac o kupnie specjalnego produktu przeznaczonego do karmienia mieszanego (np. butelki AVENT z serii Natural). W butelce do karmienia mieszanego tempo przepływu pokarmu i budowa smoczka imitują odczucia znane dziecku z karmienia naturalnego, dzięki czemu nie odzwyczai się ono od karmienia piersią. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
pani ekspert moje dziecko nie chciało pić z waszych butelek natural, kupiłam je z myślę, że dostanie mleko jak wrócę po macierzyńskim do pracy. To była strata pieniędzy dziecko może spokojnie obejść się bez butelki, nawet jak ma pracującą mamę. Wystarczy karmić według zasady jest mama jest mleko, nie ma mamy nie ma mleka oczywiście, kiedy dziecko ma rozszerzoną dietę o posiłki stałe.

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Zgodnie z tym co napisałam, butelki do karmienia mogą przydać się w opiece nad dzieckiem, ale nie muszą. Wszystko zależy przede wszystkim od potrzeb rodziców. Faktycznie, niektóre dzieci niezwykle trudno jest przekonać do butelki, inne chętnie przyjmują tak podane mleko. Chciałabym jednak zaznaczyć, że autorka wpisu zapytała o butelkę przeznaczoną dla noworodka. Tym samym nie ma tutaj możliwości zastąpienia mleka innym pokarmem. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.